Νικόλαος: Εγκαινίασε την έκθεσή του στην Αθήνα με παρούσα την οικογένειά του
Ελλάδα

Νικόλαος: Εγκαινίασε την έκθεσή του στην Αθήνα με παρούσα την οικογένειά του

Νικόλαος: Εγκαινίασε την έκθεσή του στην Αθήνα με παρούσα την οικογένειά του

Πριγκιπική λάμψη είχε χθες το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης αφού ο γιος του τέως βασιλιά, Νικόλαος, εγκαινίασε την φωτογραφική έκθεσή του με τίτλο Aegean Desert.

Έχοντας μελετήσει τους παραλληλισμούς ανάμεσα στην έρημο του Κατάρ και το Αιγαίο Πέλαγος, ο Νικόλαος δημιούργησε δύο βιωματικές εγκαταστάσεις στην Αθήνα και στην Ντόχα όπου παρουσιάζει εικόνες από την έρημο του Κατάρ δίπλα σε φωτογραφίες του Αιγαίου Πελάγους.

Η έρημος του Κατάρ απαθανατίστηκε σε ένα από τα ταξίδια του Πρίγκιπα Νικόλαου στη Ντόχα, όταν ήταν καλεσμένος της Α.Ε. Σεΐχα Αλ Μαγιάσα Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, μιας από τις σημαντικότερες μορφές στον χώρο της τέχνης παγκόσμια.

Στην Αθήνα, οι φωτογραφίες θα φιλοξενηθούν σε μια σκηνή Βεδουίνων (bait al shaar) η οποία θα δημιουργηθεί ειδικά για την έκθεση στην αυλή του Μουσείου Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης. Παράλληλα στη Ντόχα, οι φωτογραφίες θα παρουσιαστούν σε έναν παραδοσιακό αιγαιοπελαγίτικο ανεμόμυλο που θα κατασκευαστεί στο πολιτιστικό ίδρυμα Katara.

Το παρών στη μεγάλη βραδιά του Νικολάου έδωσε πρώτα από όλα η σύζυγός του, Τατιάνα Μπλάτνικ καθώς και οι γονείς του, Κωνσταντίνος και Άννα Μαρία και η αδελφή του, Θεοδώρα.

Ο Νικόλαος και η Τατιάνα στην είσοδο του Μουσείου

Από την έκθεση δε γινόταν να λείψει ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος με τη σύζυγό του, Άννα Μαρία και τη μικρότερη κόρη του, Θεοδώρα

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και αρκετά ονομαστά μέλη μεγάλων επιχειρηματικών οικογενειών της χώρας.