Χάρης Σιανίδης: Ο γνωστός PR manager μιλά για την απόφαση να ανοίξει τα «φτερά» του στα Αραβικά Εμιράτα
Ελλάδα

Χάρης Σιανίδης: Ο γνωστός PR manager μιλά για την απόφαση να ανοίξει τα «φτερά» του στα Αραβικά Εμιράτα

Χάρης Σιανίδης: Ο γνωστός PR manager μιλά για την απόφαση να ανοίξει τα «φτερά» του στα Αραβικά Εμιράτα

Όσα είπε στον Αντώνη Σρόιτερ για τη δραστηριοποίησή του στο Ντουμπάι

Στο κοσμοπολίτικο Ντουμπάι ταξίδεψε ο Αντώνης Σρόιτερ για να συναντήσει και να μιλήσει με τους Έλληνες που από τη χώρα μας βρέθηκαν στη μητρόπολη της Μέσης Ανατολής και με πολύ κόπο κατάφεραν να διαπρέψουν και να αγγίξουν την καταξίωση.

Ένας από αυτούς είναι και ο Χάρης Σιανίδης. Ο γνωστός PR manager εν μέσω πανδημίας άνοιξε τα φτερά του προς το Εμιράτο, σε μία εντελώς διαφορετική αγορά από τη δική μας και την ευρωπαϊκή, με σκοπό να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά σε νέα μονοπάτια, ξεφεύγοντας από το «πάγωμα» που έχει επιφέρει η επέλαση του κορονοϊού σε κάθε ελληνική δραστηριότητα.

«Ήρθα τον Δεκέμβριο και από τότε κάθε δύο εβδομάδες είμαι εδώ. Ξεκίνησα με τον Βασίλη Τσιλιχρήστο (σ.σ.. επιχειρηματίας με μακρά πορεία στην αθηναϊκή νύχτα και τη διασκέδαση) για το event της Πρωτοχρονιάς. Του πρότειναν από το Nammos να είναι στο event και μου ζήτησε να κάνω support και στους Έλληνες που είχαν έρθει εδώ για τις γιορτές των Χριστουγέννων και επειδή ένας εκ τω ιδιοκτητών του Nammos ήρθα και έκατσα 25 ημέρες. Ίσως ήταν μία αρχή για να εγκλιματιστώ στην καινούρια κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Νουμπάι με όλο αυτό που είχα δει πριν από 10-15 χρόνια» είπε.

Εξήγησε στη συνέχεια πώς λειτουργεί το PR στο Εμιράτο και εντόπισε τις διαφορές του με το modus operandi της χώρας μας.

«Εδώ παίζει το direct booking. Κλείνουν τον σταρ του εξωτερικού, το σούπερμοντελ του εξωτερικού, τον ηθοποιό. Δεν βασίζονται στο πιο «τοπικίστικο» που γίνεται στην Ελλάδα. Η εγχώρια showbiz για εμάς είναι πολύ πιο σημαντική από τους ανθρώπους του εξωτερικού. Για παράδειγμα, ένα εξώφυλλο με έναν ξένο σταρ δεν θα πουλήσει πιο πολύ από έναν εγχώριο, είναι πιο σημαντική (σ.σ. η showbiz) από τους ανθρώπους του εξωτερικού. εδώ τους ενδιαφέρει το international».

Παράλληλα, η ιδιοσυγκρασία των Αράβων είναι διαφορετική από την ελληνική νοοτροπία. Πώς καταφέρνει ο ίδιος να τους προσεγγίζει;

«Είναι πολύ διαφορετικοί άνθρωπο. Είναι άνθρωποι των άκρων. Φαίνονται γαλαντόμοι και large αλλά αν δουν ότι πας να τους φας σε κόβουν, δεν υπάρχει κανένας συναισθηματισμός. Αν αντιμετωπίζεις κάποιον με ειλικρίνεια και τιμιότητα αυτό κάποια στιγμή αναγνωρίζεται» δήλωσε.

https://streamable.com/6vyhw7

Και μετά τη συνέντευξη ήρθε η ώρα της διασκέδασης.

Τα γυρίσματα της εκπομπής πραγματοποιήθηκαν το προπερασμένο Σαββατοκύριακο και όπως είδαμε στα στιγμιότυπα που μοιράστηκε ο Χάρης Σιανίδης φρόντισε να ξεναγήσει στον ελεύθερο χρόνο του τον δημοσιογράφο στα καλύτερα μέρη και να να τον βγάλει για φαγητό μαζί με την εκλεκτή παρέα του.