Χρήστος Μάστορας: Η άγνωστη ιστορία πίσω από το όνομα του συγκροτήματος «Μέλισσες»
Ελλάδα

Χρήστος Μάστορας: Η άγνωστη ιστορία πίσω από το όνομα του συγκροτήματος «Μέλισσες»

Χρήστος Μάστορας: Η άγνωστη ιστορία πίσω από το όνομα του συγκροτήματος «Μέλισσες»

Ο Πύρρος Δήμας δήλωσε: «Με τον Χρήστο μοιραζόμαστε κοινό πόνο και κοινή πορεία»

Ο Χρήστος Μάστορας ήταν καλεσμένος στο «Ενώπιος Ενωπίω» και μίλησε για όλα. Ο Νίκος Χατζηνικολάου επειδή ο τραγουδιστής δεν έλεγε να αφήσει τον πληθυντικό στην αρχή της συζήτησης του είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου: «Εσύ είσαι γεννημένος το 1986 και εγώ τότε είχα μόνο τρία χρόνια στη δημοσιογραφία».

«Η πρώτη μου επαφή με τη μουσική ήταν όταν άγγιξα την κιθάρα του πατέρα μου μόλις ενός έτους. Ο πατέρας μου ήταν μεταλλειολόγος του Πολυτεχνείου, είχε φτιάξει μόνος του την κιθάρα. Στο σπίτι μου όταν ήμουν μικρός έκαναν συνέχεια πάρτι», είπε για την πρώτη του επαφή με τη μουσική.

Ο Χρήστος Μαστοράς μίλησε για την καταγωγή του: «Όταν κάνεις σε Βορειοηπειρώτες την ερώτηση από που είσαι, η απάντηση δεν χωράει σε μια πρόταση. Οι Έλληνες υποδέχτηκαν τους Βορειοηπειρώτες με ανοιχτές αγκάλες».

Και συνέχισε δηλώνοντας: «Όταν πήγαινα δευτέρα δημοτικού με έγραψαν οι γονείς μου στο πιάνο. Οι γονείς μου δεν ξέρανε μέχρι να φτάσω τρίτη λυκείου ότι εγώ τραγουδάω. Ενώ ντρεπόμουν να τραγουδάω κάποια στιγμή σε μια γιορτή του σχολείου πηγαίνω και τραγουδάω μπροστά σε όλους το Imagine».

Οι γονείς του συγκινήθηκαν όταν ερμήνευσε τραγούδια από τον τόπο του, και ο Χρήστος Μάστορας είπε: «Οι Ηπειρώτες είμαστε κλαψιάρηδες, το έχουμε μέσα μας».

Ο Πύρρος Δήμας δήλωσε: «Με τον Χρήστο μοιραζόμαστε κοινό πόνο και κοινή πορεία. Βουρκώνω όταν τον ακούω να τραγουδά «Στης Δερόπολης τον Κάμπο». Τον αγαπάμε, είναι δικός μας παιδί».

Ποια είναι η γνώμη της Νατάσας Θεοδωρίδου για τον Χρήστο Μάστορα; «Το κύριο χαρακτηριστικό του, είναι ότι είναι ταπεινός. Είναι τόσο ταπεινός και έχει τόσο μεγάλο ταλέντο».

«Η Νατάσα Θεοδωρίδου είναι η μεγαλύτερη λαϊκή τραγουδλιστρια της γενιάς της», είπε ο τραγουδιστής αποκαλύπτοντας πως της έκανε πρόταση γάμου σε κάποια βραβεία στην Κύπρο.

Τι γνώμη έχει για τον γάμο;

«Δεν σκέφτομαι τον γάμο γιατί είμαι μόνος μου αυτή την περίοδο», είπε ο Χρήστος Μάστορας.

Πώς βγήκε το όνομα «Μέλισσες»

«Όταν ξεκινήσαμε τις «Μέλισσες», τον πρώτο μας δίσκο τον κάναμε με δικά μας έξοδα. Το όνομα βγήκε όταν πίναμε ρακόμελα στο Θησείο και ενώ εκείνη την ώρα περνούσε ένας πλανόδιος πωλητή μελιού, στη μία μπύρα που είχε στο τραπέζι έπεσε μέσα μια μέλισσα. Έτσι βγήκε το όνομα».

Τάμτα: «Το βασικότερο που μας ενώνει με τον Χρήστο είναι η φιλία μας. Μας συνδέει η αγάπη για την μουσική».

Και ο Χρήστος Μάστορας είπε για την Έλενα Παπαρίζου και την Τάμτα: «Η Παπαρίζου είναι οδοστρωτήρα, ενώ η Τάμτα είναι πιο διακριτική και σιωπηρή».

Και συνέχισε: «Κάθε χρόνο αισθάνομαι ότι ξεκινώ τώρα την πορεία μου».

Ο Νίκος Χατζηνικολάου αποκάλυψε πως στην άλλη άκρη της… οθόνης βρίσκεται ο Γιώργος Νταλάρας! «Αυτό τώρα ήταν… κύριε Νταλάρα, τα σέβη μου» αναφώνησε με ενθουσιασμό ο Χρήστος Μάστορας.

Ο Γιώργος Νταλάρας μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον τραγουδιστή: «Θέλω κοντά μου νέους ανθρώπους. Είναι σεμνός, είναι καλλιεργημένος. Κάνει μπαμ ότι είναι καλό παιδί».

«Με συγκινεί για όλα αυτά που έχει πει! Κύριε Νταλάρα, θέλω να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για όλα και θέλω να σας πω ότι αν όλοι οι υπόλοιποι νέοι τραγουδιστές είμαστε καϊκάκια και καραβάκια, εσείς είστε μια πυξίδα σε μια θάλασσα που λέγεται μουσική και σας ευχαριστούμε που μας δείχνετε τον δρόμο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Μάστορας.

Τι παράξενο του έχει κάνει θαυμαστής του;

«Θαυμάστρια μου είχε αφήσει σουτιέν της πάνω στη μηχανή», σχολίασε ο τραγουδιστής.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη για τον Χρήστο Μάστορα: «Νέος, ωραίος, ταλαντούχος, ευγενής που δεν διστάζει να πει την γνώμη του. Έχει πολλά να δώσει».

Και ο τραγουδιστής χαρακτήρισε την Πρωτοψάλτη, «ασταμάτητη, αναβλύζει ενέργεια».

Η Rita Wilson αναφέρθηκε στη φιλία της με τον τραγουδιστή: «Η πρώτη μας γνωριμία ήταν μέσω zoom. Όταν άκουσα για πρώτη φορά την φωνή του την ερωτεύτηκα αμέσως γιατί έχει ψυχή».