Kamala Harris: Στο εξώφυλλο της Vοgue με αθλητικά και πολλές αντιδράσεις
Κόσμος

Kamala Harris: Στο εξώφυλλο της Vοgue με αθλητικά και πολλές αντιδράσεις

Kamala Harris: Στο εξώφυλλο της Vοgue με αθλητικά και πολλές αντιδράσεις

Το περιοδικό δέχτηκε σφοδρή κριτική για τη φωτογράφιση

Ανατρέπει και πάλι τα δεδομένα η αμερικανική Vogue η οποία επέλεξε να κάνει εξώφυλλο τη νέα αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Kamala Harris.

Είναι ενδεικτικό ότι το περιοδικό δεν έκανε καν φωτογράφιση για την απερχόμενη Πρώτη Κυρία -που υπήρξε και μοντέλο- για το εξώφυλλό του.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, το εξώφυλλο αυτό θα θεωρούνταν ιδιαίτερα τολμηρό και πρωτοποριακό, που συνάδει με το γεγονός ότι κάτι αλλάζει στην Αμερική, με την πρώτη έγχρωμη, γυναίκα αντιπρόεδρο.

Αντ’ αυτού όμως, το αρχικό εξώφυλλο που παρουσίασε η Vogue στα social media δέχτηκε σφοδρή κριτική διότι όπως έγραψαν οι χρήστες ήταν ασεβές επειδή πρώτον είχε υποστεί… λεύκανση η φωτογραφία και δεύτερον επειδή η Harris εμφανιζόταν να φοράει ένα ζευγάρι Converse, τα γνωστά μας «σταράκια».

Μάλιστα κατηγόρησαν την ίδια την Wintour για χαμηλής ποιότητας εξώφυλλο και την κάλεσαν να παραιτηθεί!

Λίγο αργότερα προέκυψε ότι το εξώφυλλο με τα παπούτσια δεν ήταν επιλογή της ομάδας της αντιπροέδρου και ότι αυτό που είχε επιλεγεί ήταν ένα πιο σοβαρό, με τη Vogue να ποστάρει και τα δύο στα social media αλλά να μη δίνει καμία περαιτέρω εξήγηση:

Η αμφισβήτηση τον τελευταίο καιρό στο πιο γνωστό και εμβληματικό περιοδικό που καθορίζει εδώ και δεκαετίες τη μόδα είναι μεγάλη