Η Dr. Νάνσυ Μαλλέρου στο Znews: «Η ζωή είναι 20% αυτό που σου συµβαίνει και 80% ο τρόπος µε τον οποίο αντιδράς σε αυτό»
Υγεία & Ευεξία

Η Dr. Νάνσυ Μαλλέρου στο Znews: «Η ζωή είναι 20% αυτό που σου συµβαίνει και 80% ο τρόπος µε τον οποίο αντιδράς σε αυτό»

Η Dr. Νάνσυ Μαλλέρου στο Znews: «Η ζωή είναι 20% αυτό που σου συµβαίνει και 80% ο τρόπος µε τον οποίο αντιδράς σε αυτό»

Η αποκαλούμενη «γκουρού της ευτυχίας» δηλώνει ότι όλα τα προβλήματα έχουν λύση

Θετικός άνθρωπος; Σίγουρα ναι! Πρωτοπόρος στον τομέα της; Φυσικά! Μότο της; Σίγουρα ότι «Καλύτερα γίνεται» όπως είναι και ο τίτλος του best seller βιβλίου της. Η Dr. Νάνσυ Μαλλέρου αν μη τι άλλο έχει βάλει ως στόχο της να αποδείξει ότι όλα τα προβλήματα έχουν λύση, αλλά και ότι όροι όπως «προσωπική ευτυχία», «επιτυχία», «αλλαγή ζωής» είναι μόνο στο χέρι μας!

«Έχουμε τη δυνατότητα να µετατρέψουμε τα εµπόδια σε συµµάχους» μας λέει χαρακτηριστικά.

Και ιδού όλα όσα μας είπε:

Σας αποκαλούν «γκουρού της ευτυχίας». Τελικά υπάρχει «συνταγή» για την ευτυχία;

Πολλοί πιστεύουν ότι είναι στη μοίρα τους να ζήσουν μια ευτυχισμένη ή δυστυχισμένη ζωή. Εγώ πιστεύω στην «ειμαρμένη» των αρχαίων Ελλήνων. Η «ειμαρμένη», από το αρχαίο ρήμα «μείρομαι», είναι μία υπέροχη λέξη που σημαίνει: «παίρνω το μερίδιο που μου ανήκει από τα αποτελέσματα των επιλογών μου». Η λέξη κλειδί είναι η ΕΠΙΛΟΓΗ. Επιλέγω να ξυπνήσω το πρωί και να ορίσω πώς θα περάσω τη μέρα μου, επιλέγω να αφήσω τη δουλειά μου και να περάσω χρόνο με το γιο μου. Επιλέγω να δώσω χρόνο κι ενέργεια σε κάποια πράγματα κι όχι σε άλλα. Επιλέγω να μην αφήσω αρνητικά συναισθήματα να διαρκέσουν πολύ. Δεν μου αρέσουν οι «συνταγές» γιατί ο καθένας ορίζει την ευτυχία διαφορετικά. Πιστεύω όμως στους κανόνες, στις συνέπειες των δράσεών μας, στις επιδράσεις των σκέψεων μας και κυρίως πιστεύω ότι αν κάποιος αποφασίσει να είναι ευτυχής, κανείς δεν μπορεί να τον σταματήσει.

Από την εμπειρία σας, σε τι δυσκολεύονται περισσότερο οι άνθρωποι, να βρουν την ευτυχία ή να τη βιώσουν;

Η ευτυχία δεν είναι κάτι που θα κατακτήσουμε μία μέρα, αλλά ο τρόπος που ζούμε την κάθε μας μέρα. Αν αποφασίσουμε να εστιάσουμε στη χαρά που μπορεί να μας προσφέρει κάθε εμπειρία μέσα στη μέρα μας και τη βιώσουμε συνειδητά, τότε αυτή η χαρά θα πολλαπλασιάζεται απλά επειδή θα την παρατηρούμε. Αν κάθε απόφαση μας και πράξη συνδέεται με ένα τουλάχιστον θέλω μας, αυτή η σύνδεση δίνει αξία στη ζωή μας και έχουμε λόγους να νιώθουμε ικανοποιημένοι για ό,τι κάνουμε. Έτσι νιώθουμε πως έχουμε λόγο να ξυπνήσουμε, έχουμε κίνητρο, ενέργεια να δημιουργήσουμε μία πραγματικότητα που μας κάνει ευτυχείς. Δεν είναι κάθε μέρα το ίδιο, δεν θα έχουμε πάντα υψηλή ενέργεια και καλή διάθεση, αλλά κάθε μέρα χρειάζεται να πάρουμε αυτή την απόφαση να λειτουργήσουμε βάσει των «θέλω» μας, των εσωτερικών μας αναγκών, για να έχει νόημα κάθε μας πράξη.

«Ο καθένας δίνει τη δική του μάχη! Ας μην κρίνουμε…» είχατε γράψει με αφορμή το podcast με την Ιωάννα Παλιοσπύρου. Γιατί οι άνθρωποι καταφεύγουν τόσο έντονα στην κριτική των άλλων και μάλιστα την άστοχη, προσβλητική και εμπαθή πολλές φορές κριτική; Έχουν παίξει ρόλο σε αυτό τα social media;

Είναι εύκολο να επικρίνεις, ειδικά όταν η επικοινωνία είναι μονομερής π.χ. ένα σχόλιο στο Instagram. Πάντα όμως γινόταν ειδικά σε μικρές κοινωνίες. Θυμηθείτε τα καφενεία για τους άντρες, ή την γειτονιά για τις γυναίκες: όλοι είχαν άποψη για τη ζωή όλων. Το μόνο που έκαναν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ότι διεύρυναν το ακροατήριο. Γιατί όμως να κατηγορήσουμε αυτά; Αν εγώ θέλω να έχω 100 χιλιάδες ακόλουθους, θα πρέπει να μου είναι σαφές ότι πολλοί από αυτούς δεν θα με συμπαθούν καθόλου.

Η ενασχόληση με τη ζωή των άλλων προσφέρει 2 «θετικά»:

Α) δεν χρειάζεται να ασχοληθώ με τα δικά μου προβλήματα
B) Μου δίνει ένα συναίσθημα υπεροχής κι ελέγχου.

Αληθινό; Καθόλου! Ευχάριστο; Για τους αδαής, πολύ!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη pod.gr (@pod.gr)

Η πανδημία μάς άλλαξε, μας διαμόρφωσε ή μας έκανε πιο προσαρμοστικούς κατά τη γνώμη σας;

Πάντα σε περιόδους κρίσης προκύπτει η ανάγκη να προσαρμοστούμε, να επιδείξουμε δύναμη και να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, γεγονός που δημιουργεί φθορά, αλλά παράλληλα μας «μεγαλώνει», μας εξελίσσει. Είναι κρίμα βέβαια να ανακαλύπτουμε τις δυνάμεις μας μόνο σε περιόδους κρίσης, όταν μπορούμε να τις εκμεταλλευτούμε προς όφελος μας και των γύρω μας σε καθημερινή βάση. Η εποχή μας σίγουρα μας ώθησε να κοιτάξουμε μέσα στον εαυτό μας και να δούμε τα «θέλω» μας. Τα σημαντικά έγιναν ξεκάθαρα και οι επιλογές μας πιο ουσιαστικές, με λιγότερα πρέπει και ενοχές. Αυτή η νέα πραγματικότητα θα «αναγκάσει» όλο και περισσότερους ανθρώπους να αποδεχτούν τη μεγάλη τους δύναμη και να αφυπνιστούν, να πάρουν την ώθηση που χρειάζονται και να βοηθήσουν τους εαυτούς τους, αλλά και τους γύρω τους.

Την τελευταία πενταετία παρατηρείτε διαφορές στους λόγους που κάποιος ζητά τη βοήθεια ενός life coach; Για παράδειγμα, η τηλεργασία έχει αλλάξει τους όρους που δουλεύει κάποιος και έχει σπρώξει ανθρώπους να ζητήσουν τη βοήθειά σας;

Μιλώντας με εκατοντάδες στελέχη κατά τη διάρκεια του Covid παρατήρησα ότι αυτό που εντάθηκε είναι η ανησυχητική εγγύτητα των εργαζομένων στο burnout. Αυτό μαζί με την αυτοπεποίθηση είναι τα δύο πιο φλέγοντα θέματα.

Ακούμε ολοένα και πιο συχνά τον όρο «εργασιακή κατάθλιψη». Έχει αλλάξει τόσο δραματικά το εργασιακό περιβάλλον ή οι άνθρωποι αποφάσισαν να αναγνωρίσουν τα προβλήματά τους και να κάνουν κάτι για αυτό;

Σίγουρα έχει αλλάξει δραματικά η καθημερινότητα, οι συνθήκες και οι ρυθμοί στην εργασία και έχει μείνει σταθερό το ζητούμενο για όλο και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Έτσι τα τελευταία δύο χρόνια η παραγωγικότητα του εργατικού δυναμικού δείχνει να μην έχει επηρεαστεί από τις αντίξοες και αναπάντεχες συνθήκες. Το τίμημα έρχεται όμως να πληρώσει η ψυχική και σωματική υγεία. Τα νούμερα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο 46% των GenZ και 45% των Millenials αισθάνονται έντονη πνευματική, σωματική και συναισθηματική εξουθένωση. Όλα δείχνουν πως υπάρχει πίεση και ανάγκη αντιμετώπισης των συμπτωμάτων ολιστικά και με την καλλιέργεια του συναισθήματος ότι ο οργανισμός όπου ανήκει κάθε εργαζόμενος ενδιαφέρεται για το wellbeing των ανθρώπων σε όλους τους τους ρόλους, όχι μόνο εντός εργασίας, αλλά και εκτός.

Ένας όρος που με προβλημάτισε τελευταία και αποδίδεται στα «παρελκόμενα» της τηλεργασίας είναι το λεγόμενο work ghosting. Είναι όντως ένα πρόβλημα στους εργασιακούς χώρους; Πώς ορίζεται;

Οι πιεστικοί ρυθμοί με τα αυστηρά deadlines, οι πολλές ώρες σε συναντήσεις και δουλειάς μπροστά σε οθόνες, αλλά και η πρόθεση να αποφύγουμε συγκρούσεις, δυσφορία ή άβολες καταστάσεις συμβάλλουν στο φαινόμενο του work ghosting. Αυτή η συμπεριφορά «εξαφάνισης» από μία επικοινωνία, συνάντηση, πόστο εργασίας χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση μπορεί να προέρχεται από κοινωνικό άγχος, εξάντληση ή στη χειρότερη περίπτωση από απλή απροσεξία. Αποτελεί εύκολη λύση για όσους επιλέγουν να γίνουν «φαντάσματα» να αποφύγουν να χειριστούν μία κατάσταση που τους επιβαρύνει και να εγκαταλείψουν τις αλληλεπιδράσεις με την πρώτη ένδειξη δυσφορίας.

Ποιο είναι το πιο συχνό πρόβλημα για το οποίο καταφεύγει κάποιος σε εσάς;

Το υπερβολικό στρες, η μείωση της πίστης στον εαυτό μας, η επαγγελματική στασιμότητα και όσα θέματα υγείας συνδέονται με αυτά αποτελούν τα πιο συχνά προβλήματα που οδηγούν σε αδιέξοδο και αναζήτηση βοήθειας. Η περίοδος της κρίσης και το κλείσιμο του κορονοϊού δημιούργησε εντονότερα προβλήματα στην επαγγελματική, την προσωπική και την κοινωνική ζωή. Είδαμε ανθρώπους να κλείνονται, να στρέφονται σε εξαρτησιογόνες ουσίες ή συνήθειες, να απο -κοινωνικοποιούνται και να υιοθετούν ένα lifestyle το οποίο επηρεάζει αρνητικά την συνολική τους ευμάρεια και ευεξία (wellbeing). Επιπλέον, η αίσθηση της απομόνωσης και της μοναχικότητας είναι ολοένα πιο έντονη. Η λύση είναι να γίνεις μέλος ενός συνόλου που θα σε κινητροδοτεί, θα σε γεμίζει και θα σε πηγαίνει μπροστά. Σαν επόμενο βήμα και οδηγούμενοι από την ανάγκη και τις διεθνείς τάσεις δημιουργήσαμε το Nama Tribe μία συνδρομητική πλατφόρμα με πολύ χαμηλό κόστος που είναι στη διάθεση όποιου χρειάζεται ενδυνάμωση, υποστήριξη και την αίσθηση του ανήκειν κάθε στιγμή. Η προσέγγιση του περιεχομένου έχει ολιστικό χαρακτήρα και στόχο την συνολική ευζωία, γι’ αυτό και εστιάζει σε όλους τους τομείς της ζωής: Σχέση με τον εαυτό μας, σχέσεις με τους άλλους, υγεία και ευεξία, εργασία και οικονομικά και πνευματικότητα.

Έχουν λύση όλα τα προβλήματα;

ΝΑΙ! Δεν είναι απαραίτητα εύκολη, ή ανώδυνη. Αλλά ναι, για κάθε πρόβλημα υπάρχει μια λύση! Τις περισσότερες φορές η λύση έρχεται με κάποιο τίμημα: σε χρόνο, ενέργεια, ψυχική και σωματική ευεξία, οικονομικούς ή συναισθηματικούς πόρους. Όταν ένα πρόβλημα μας φαίνεται άλυτο είναι γιατί το τίμημα μας φαίνεται πολύ υψηλό ή γιατί στην πραγματικότητα δεν μας αφορά τόσο. Θα λύσουμε κάθε πρόβλημα στη ζωή μας; Όχι. Κάποια θα τα προσπεράσουμε αδιάφορα, κάποια θα τα βάλουμε κάτω από το χαλί, κάποια θα τα χρεώσουμε σε άλλους, με κάποια θα ζήσουμε για πάντα και κάποια – στατιστικά τα περισσότερα- θα τα λύσουμε γιατί αυτό απαιτεί η εξέλιξη της ζωής μας.

Δύναμη, θέληση, καθοδήγηση. Είναι αυτό το τρίπτυχο για να αλλάξει κάποιος τη ζωή του ή χρειάζονται π.χ. συγκυρίες ή επιλογές;

Η δύναμη, η θέληση και η καθοδήγηση μαζί με την υποστήριξη από ένα δίκτυο ανθρώπων γύρω μας είναι οι παράγοντες που μας βοηθούν να δούμε τις επιλογές που υπάρχουν, όποιες και αν είναι οι συγκυρίες. Άλλωστε η ζωή είναι 20% αυτό που σου συµβαίνει και 80% ο τρόπος µε τον οποίο αντιδράς σε αυτό. Έχουμε τη δυνατότητα να µετατρέψουμε τα εµπόδια σε συµµάχους.

Ποια είναι η πρώτη ερώτηση που κάνετε σε κάποιον που έρχεται σε σας;

«Αν εγώ είμαι η καλύτερη Coach κι εσύ ο καλύτερος coachee, και δουλέψουμε μαζί για 3-6 μήνες, τι θα έχεις πετύχει;»
Αυτή η ερώτηση δίνει την κατεύθυνση για κάθε επόμενη κίνηση και αποτελεί την αρχή για να εστιάσουμε στο που θέλουμε να φτάσουμε σε όλα τα επίπεδα και τις εκφάνσεις μας. Επίσης μας βοηθάει να εμβαθύνουμε στο που είμαστε και πώς βρεθήκαμε εδώ, σε αυτή τη φάση ζωής και τι χρειάζεται να αλλάξουμε για να πάμε στην επόμενη. Οι εγγραφές που έχουν γίνει μέσα μας στο παρελθόν, μας υπαγορεύουν τις επιλογές, τις συμπεριφορές, ακόμα και τους στόχους μας. Εφόσον λοιπόν αυτές οι εγγραφές μάς καθοδηγούν και διαπλάθουν την πορεία και την ποιότητα της ζωής μας, σκεφτείτε πόσο χρήσιμο είναι να τις επιλέξουμε εμείς, ώστε να μας πηγαίνουν εκεί που θέλουμε να πάμε και να μας κάνουν τους ανθρώπους που θέλουμε να είμαστε!

Αντιλαμβάνομαι, ότι κομβική λέξη στο life coaching είναι το «πώς» και όχι το «γιατί». Ισχύει αυτό; Και… γιατί;

Συνδέονται άμεσα τα «γιατί» και τα «πώς» της ζωής μας και δίνουν όλο το νόημα! Η βάση σε κάθε μας επιλογή είναι το γιατί μας, δηλαδή οι αξίες που καθορίζουν τι είναι σημαντικό στη ζωή μας, τι είναι αυτό που μας δίνει χαρά, ουσία και ώθηση. Σε αυτό το «γιατί» χρειάζεται να γυρνάμε πάντα όταν χάνουμε τον προσανατολισμό μας και να διορθώνουμε την πορεία μας, να βρίσκουμε δηλαδή τις απαντήσεις για το «πώς» θα προχωρήσουμε μπροστά. Μου αρέσει να αφιερώνω λιγότερο χρόνο στο «γιατί βρέθηκα εδώ», «γιατί μου συμβαίνει αυτό», «γιατί νιώθω έτσι» και να εστιάζω στο ΠΩΣ θα εξελιχθώ, ΠΩΣ θα νιώθω όπως επιθυμώ, ΠΩΣ θα κάνω καλύτερες επιλογές.

Πολλοί συγχέουν τον ρόλο του life coach με αυτόν του ψυχολόγου. Μπορείτε να μας διαφωτίσετε σχετικά;

Υπάρχουν κάποια κοινά σημεία, όπως το γεγονός πως υποστηρίζουμε τον άνθρωπο που απευθύνεται σε εμάς προκειμένου να ξεμπλοκάρει από το σημείο που βρίσκεται για να μπορεί να χαρεί τη ζωή του. Για μένα οι δύο επιστήμες είναι αλληλένδετες, κάτι που όσο περνάει ο καιρός γίνεται πιο εμφανές. Το διαφορετικό πρωτόκολλο της κάθε μίας κάνει τη διαφορά. Η επισκόπηση και χρησιμότητα του παρελθόντος, τα προγενέστερα τραύματα και η διαδικασία/ αναγκαιότητα επούλωσής τους, ο χρόνος/ ταχύτητα/ διάρκεια των συνεδριών και ο τρόπος αντιμετώπισης των ανθρώπων ως «πελάτες/ συνεργάτες κι όχι ως «ασθενείς» είναι μερικά σημεία στα οποία οι δύο επιστήμες διαφέρουν. Το coaching επικεντρώνεται στη διεύρυνση της προοπτικής του ατόμου, στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του μέσα από επιλογές και την ανάπτυξη συμπεριφορών που το εξελίσσουν. Κύριο σημείο επίσης αποτελεί η συνδρομή στην επίτευξη συγκεκριμένων στόχων.

Το 2017, σε μια παλιά μας συνέντευξη, σας είχα ρωτήσει πώς σας αντιμετωπίζουν και αν υπάρχει καχυποψία για αυτό που κάνετε. Σήμερα 5 χρόνια μετά πώς είναι τα πράγματα;

Καχυποψία υπήρχε και θα υπάρχει και καλώς θα συνεχίσει να υπάρχει. Αυτός είναι ο τρόπος να εξελιχθεί η επιστήμη αλλά και να πιεστεί ο κάθε επίδοξος coach να μελετήσει σωστά, να κάνει έρευνα, να αφιερώσει το χρόνο και την ενέργεια που χρειάζεται, να χτίσει την πείρα που απαιτείται.

Aν είχατε χρονομηχανή, σε ποια δεκαετία θα πηγαίνετε και με ποιο ιστορικό πρόσωπο θα θέλατε να ανταλλάξετε απόψεις;

Θέλω να πάω στο μέλλον, στο 2970 (1000 χρόνια μετά τη γέννησή μου), όταν θα έχουμε αποικήσει κι άλλο πλανήτη και να συνομιλήσω με τον Σωκράτη, τον Μάρκο Αυρήλιο, τον Alain de Botton και τον Rumi της εποχής.

Ποια συμβουλή θα θέλατε να σας έχουν δώσει οι γονείς σας και ποια πήρατε στην παιδική σας ηλικία που ήταν πολύτιμη;

Είχα την τύχη να έχω γονείς που στάθηκαν δίπλα μου με το κεφάλι ψηλά, το μυαλό ανοιχτό και την καρδιά γεμάτη. Με έμαθαν να αγαπώ και να σέβομαι τον εαυτό μου, με ώθησαν να κυνηγώ και να διεκδικώ τα όνειρά μου, με δίδαξαν την έννοια της ανεξαρτησίας και της συνεισφοράς. Με έκαναν να εκτιμώ τον κόπο τους και να φέρομαι σε όλους δίκαια. Όλα πολύτιμα όσα πήρα από αυτούς.

Για το τέλος της συνέντευξης ρωτήσαμε τη Δρ. Μαλλέρου πώς φορτίζει κανείς σωστά μπαταρίες ώστε να επιστρέφει στην καθημερινότητα πιο δυνατός…

«Θα πρότεινα να ρίξουμε ρυθμούς για να ακούσουμε τι έχει ανάγκη το σώμα και το πνεύμα μας. Να αναζητήσουμε μέρη, ασχολίες, ανθρώπους και στιγμές που μας προκαλούν χαρά και ξενοιασιά! Πιστεύω πως όσο δύσκολη και αν μοιάζει η καθημερινότητα του καθένα με μία “εσωκεντρική” οπτική μπορεί να πάρει την ερμηνεία και το περιεχόμενο που δίνει νόημα και χαρά. Ας βρούμε τρόπους να τα έχουμε καλά με τους δαίμονές μας (ευδαιμονία), γιατί τότε μπορούμε να αναλάβουμε την ευθύνη του εαυτού μας και να συνδέσουμε τις επιλογές μας με τις αξίες μας και τα θέλω μας, χωρίς ενοχές, ώστε να βρούμε το κουράγιο να ζήσουμε και να απολαύσουμε κάθε στιγμή μας. Αυτή η προσέγγιση, σε διακοπές ή όχι, φέρνει όμορφα αποτελέσματα! Α! Και κλείστε τα κινητά κι ανοίξτε το βιβλία. Διαβάστε αχόρταγα, πολλά διαφορετικά είδη, πολλά βιβλία. Ίσως να ξεκινήσετε με τον ΕΣΩΚΕΝΤΡΙΣΜΟ!» μας είπε προτείνοντάς μας το νέο της βιβλίο.

Η Dr. Μαλλέρου έχει την πατρότητα του όρου «εσωκεντρισμός». Μια έννοια την οποία συνέλαβε το 2012 και μοιράστηκε με το κοινό στα σεμινάρια «Καλύτερα Γίνεται» τα χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι τη γνωστή ομιλία της στο TEDx το 2019.

Τι είναι όμως ο εσωκεντρισμός και τι σημαίνει πρακτικά να ζεις αναπολογητικά; Η Dr. Νάνσυ Μαλλέρου σημειώνει: «Η απάντηση είναι απλή: να επιστρέψεις στον πυρήνα της ύπαρξής σου, εκεί όπου υπάρχουν µόνο η αγάπη, η σοφία και η εξέλιξη. Να ζήσεις χωρίς ενοχή, ακούγοντας και αγαπώντας ουσιαστικά τον εαυτό σου, αλλά και τους άλλους. Τόλμησε να επιστρέψεις στην πηγή σου, αφυπνίσου και γίνε όλα όσα µπορείς να γίνεις. Γίνε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, ο ηγέτης της ζωής σου! ∆ηµιούργησε ευτυχισμένες σχέσεις και άφησε θετικό αποτύπωμα στον κόσμο µας!».

Μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου, η πολύπειρη και δηµοφιλής Dr. Μαλλέρου καθοδηγεί µε τρόπο απλό και απολύτως κατανοητό τους αναγνώστες να απαλλαγούν από τις ενοχές τους, να πάρουν τα ηνία της ζωής τους και να ζήσουν διεκδικώντας ό,τι πραγματικά τους αξίζει!

Γνωρίζοντας τη Νάνσυ Μαλλέρου

Η Dr. Νάνσυ Μαλλέρου δραστηριοποιείται στον χώρο της ψυχικής και της σωματικής ευεξίας, είναι CEO της Nama Group, συγγραφέας του best seller «Καλύτερα Γίνεται», από τις κορυφαίες coaches και περιζήτητη οµιλήτρια.

Μέσα από τη δραστηριότητά της, τα τελευταία 20 χρόνια, έχει επηρεάσει θετικά τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Η εκπομπή της «Καλύτερα Γίνεται» στο YouTube έχει ξεπεράσει τις 8.000.000 θεάσεις (views) και έχει φανατικούς θεατές.

To 2020, σε απάντησή της προς το στρες, την αβεβαιότητα, τη µοναξιά και την κοινωνική απομόνωση που επέφερε ο COVID-19, ίδρυσε τη Φυλή των Νάμα σε µια προσπάθεια να συσπειρώσει την ελληνική κοινωνία.

Το 2021, από κοινού µε τη Μαλού Λαρσινού, ίδρυσε το Nama Tribe, την πρώτη ελληνική συνδρομητική πλατφόρµμ Coaching & Wellbeing, µε παρουσία σε 19 χώρες του κόσμου, που τιµήθηκε µε το βραβείο «Wellbeing Expert of the Year».

Η Dr. Μαλλέρου έχει πτυχίο Γαλλικής Φιλολογίας, Μaster στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και διδακτορικό στις Στρατηγικές Ανταγωνισμού.

Έχει διδάξει Μάρκετινγκ και Επικοινωνία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για 12 χρόνια.

Έχει 15 χρόνια εµπειρίας σε πολυεθνικές εταιρείες ποικίλων τοµέων στην Ευρώπη.

To 2020, στο Κάιρο, βραβεύτηκε από το Women Economic Forum µε το διεθνές βραβείο «Iconic Women Creating a Better World for All».