Τέμπη – Ξεσπά κόρη θύματος: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης» προσβάλλει του νεκρούς κι εμάς, είναι ντροπή»
Τηλεόραση

Τέμπη – Ξεσπά κόρη θύματος: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης» προσβάλλει του νεκρούς κι εμάς, είναι ντροπή»

Τέμπη – Ξεσπά κόρη θύματος: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης» προσβάλλει του νεκρούς κι εμάς, είναι ντροπή»

«Δεν μπορεί να πει ότι δεν ήξερε…»

Επιστολή προς την προϊσταμένη Εισαγγελίας Λάρισας και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έστειλε η Τάνια Κωνσταντινίδου, κόρη ενός εκ των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Με την επιστολή της η Τάνια Κωνσταντινίδου ζητά την αλλαγή του κατηγορητηρίου. Υπενθυμίζεται ότι για τα 31 από τα 33 άτομα έχουν ασκηθεί διώξεις για διατάραξη συγκοινωνιών και ανθρωποκτονία από αμέλεια.

«Όταν γνωρίζεις ότι τα συστήματα δεν λειτουργούν, δεν υπάρχει κανένα σύστημα ασφαλείας, δεν μπορείς να λες ότι δεν περίμενες να επέλθει το αξιόποινο αποτέλεσμα, στην προκειμένη περίπτωση ο θάνατος».

Όπως είπε η ίδια, εάν δεν αλλάξει το κατηγορητήριο σκοπεύει να προχωρήσει σε μήνυση για παράβαση καθήκοντος κατά των εισαγγελέων και των ανακριτών της υπόθεσης.

«Αυτά τα 57 θύματα είναι κάτω από το χώμα, τους τρώνε τα σκουλήκια. Δεν πρόκειται να γυρίσουν πίσω. Πρέπει να δώσουμε ανάλογη προσοχή. Το ψήφισμα αυτό που έχει μαζέψει πάνω από 1 εκατ. υπογραφές ζητά άρση της ασυλίας των αρμόδιων υπουργών», είπε.

«Συγκρούστηκαν λάθη και χρόνιες παθογένειες», είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο σιδηροδρομικό δυστύχημα, με τους συγγενείς του θυμάτων να ξεσπούν. Όπως δήλωσε η κα Κωνσταντινίδου, οι οικογένειες των θυμάτων έχουν καταθέσει μήνυση εναντίον του.

«Δεν μπορεί να πει ότι δεν ήξερε κι αν ήξερε, όφειλε να ξέρει την κατάσταση του σιδηροδρόμου και τις παθογένειες. Με αυτές τις δηλώσεις προσβάλει του νεκρούς κι εμάς, είναι ντροπή».

«Αφού πιστεύει την ελληνική δικαιοσύνη, τον προκαλούμε να άρει στην ασυλία του και του κ. Καραμανλή και να θέσει τον εαυτό του στη διάθεση της δικαιοσύνης και να αφήσει τους δικαστές να αποφασίσουν για την αθωότητά τους».

Διαβάστε επίσης

Τέμπη: Μπορούν οι υπογραφές που συγκεντρώνονται να οδηγήσουν σε αναθεώρηση του συντάγματος;