Τα ζώδια της εβδομάδας από τη Τζούλη Αγοράκη
ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια της εβδομάδας από τη Τζούλη Αγοράκη

Τα ζώδια της εβδομάδας από τη Τζούλη Αγοράκη

Κριός

Μην περιμένεις τα πράγματα να φτιάξουν ουρανοκατέβατα, χρειάζεται και η δική σου συμμετοχή. Ο ανάδρομος Ερμής είναι πλέον γεγονός και δεν είναι να αναρωτιέσαι γιατί συνεχίζεται το βραχυκύκλωμα.

Προσπάθησε να τα λες καθαρά, μη μασάς τα λόγια σου και ενώ στην αρχή το παίζεις ο κύριος/α αμετακίνητος/τη στο τέλος όταν βλέπεις ότι δεν γίνεται το δικό σου τα δίνεις όλα, όσο,  όσο σε στυλ το αφεντικό τρελάθηκε.

Κράτησε τώρα καλά τα ηνία γιατί το άλογο έχει αποφασίσει να σε ρίξει κάτω. Με δυο λόγια ανάλαβε δράση και μην περιμένεις τα πράγματα να φτιάξουν από μόνα τους.

Ταύρος

Αν τώρα τύχει και συναντήσεις τον ταυρομάχο ας είναι, ένα στραβοπάτημα σου επιτρέπεται. Τόσα έχεις τραβήξει!

Και κούραση νιώθεις και άβολα αισθάνεσαι και το μέλλον σου φαίνεται αβέβαιο και φοράς και το νούμερο που ακούει στο όνομα συμβιβασμός. Όμως παρ’ όλη την κάπως άβολη θέση, δεν πρέπει με τίποτα να κάνεις πίσω, που σημαίνει ότι πρέπει να σφίξεις τα δόντια και τώρα με το ανάδρομο να κάνεις απαλές κινήσεις.  Δεν είναι η στιγμή να πας να διεκδικήσεις αυτά που σου ανήκουν.

Άλλωστε, ο Ερμής μέχρι και τις 10 Δεκεμβρίου, θα δοκιμάζει τις αντοχές σου. Οπότε πρέπει να αποδείξεις ότι είσαι καλός παίκτης και μπορεί η στροφή που πήρες να έχει κλίση, όμως ξέρεις να κρατάς καλά το τιμόνι. Στα ερωτικά σου μπορείς να φορέσεις τη μάσκα του γοητευτικού και να κερδίσεις μια δυο δύσκολες υποθέσεις. Γι΄αυτό τα μάτια σου στο στόχο ακόμα κι αν χρειαστεί να φορέσεις παρωπίδες.

Δίδυμος

Νιώθεις ότι έχεις φάει ξύλο. Η εξουθένωση δεν είναι τόσο σωματική, όσο ψυχική, αφού ώρες ώρες αισθάνεσαι σαν να είσαι στόχος όλων.

Από την άλλη μεριά ο Ανάδρομος Ερμής σου χτυπά πάλι την πόρτα και εσύ πρέπει να είσαι σε ετοιμότητα να ανοίξεις. Πάρε βαθιά ανάσα και πάνω τους. Το ξέρεις άλλωστε καλά, όταν παίρνεις φόρα, μόνο καλά πράγματα συμβαίνουν (αρκεί να μην πάρεις την κατηφόρα).

Στα αισθηματικά, όλα πάνε από το καλό στο καλύτερο, αλλά επειδή τα έχεις κάνει και λίγο σαλάτα, όσο και αν πρόκειται για μια … salade d’ époque καιρός είναι να δείξεις ότι ξέρεις να κάνεις και κανένα άλλο πιάτο, πιο επιδέξιο και ουσιαστικό. Δηλαδή, Δίδυμε, όλοι περιμένουν το από εδώ και πέρα. Φρόντισε να έχεις καλό σενάριο.

Καρκίνος

Επικεντρώσου στους στόχους και μην λοξοδρομήσεις ούτε στιγμή από το μονοπάτι που διάλεξες. Είσαι σε καλό δρόμο όσο και αν δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις.

Κάτι καλό έρχεται στον ορίζοντα. Ένα κύμα δυνατοτήτων που θα σκάσει πάνω σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα και να σταματήσεις να βλέπεις το ποτήρι μισοάδειο και πως πάντα κάποιος άλλος φταίει για τα δεινά σου.

Είναι πολύ καλό διάστημα να κάνεις την αυτοκριτική σου και εν ανάγκη να ζητήσεις και καμιά συγνώμη από τους άλλους. Αν εκφράσεις με ειλικρίνεια τις ανάγκες σου θα εκπλαγείς με το πόσοι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να σε βοηθήσουν.

Και στα συναισθηματικά πρέπει οι κινήσεις σου να ‘ναι ντελικάτες. Τώρα που η επικοινωνία με τον ανάδρομο Ερμή έγινε δυσκολότερη, δεν είναι το κατάλληλο διάστημα να ανοίξεις όλα τα χαρτιά. Πες τις αλήθειες σου, αλλά φρόντισε να έχεις καλυμμένα τα νώτα σου, ώστε να μην εκτεθείς.

Λέων

Κάνε και τα γλυκά μάτια στην Αριάδνη. Χωρίς μίτο, από το λαβύρινθο δεν βγαίνεις. Που σημαίνει μην παλεύεις μόνος σου με σαράντα κύματα. Ζήτησε και τη βοήθεια του κοινού.

Ώρες, ώρες δεν καίγεται απλά το Κορδελιό και η Σμύρνη, καίγεται και το μαλλί σου και η γούνα σου και η συνείδηση σου και ό, τι μέχρι τώρα θεωρούσες σίγουρο και οριστικό. Η Αφροδίτη μπορεί να γύρισε σε ορθή πορεία, νιώθεις όμως ότι σ’ εξάντλησε και στο καπάκι με τον ανάδρομο Ερμή το χέρι σου τρέμει. Είναι απορίας όμως άξιο: γιατί αφήνεις τους άλλους να σου κάνουν νεύρα κουρέλι; Στο χέρι σου είναι σε ποιο βαθμό θα επιτρέψεις στον άλλον να σε γονατίσει. Γι’ αυτό ρίξε τους τόνους… και θα δεις στο τέλος, δεν θα μπορείς να θυμηθείς ούτε καν το λόγο που τσακώνεσαι.

Σε κάθε περίπτωση και επειδή θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία, πρέπει να βρεις άλλο τρόπο να εκφράσεις αυτά που σε πιέζουν/ καταπιέζουν και πρέπει με άλλο χειρισμό να προωθήσεις τα μεγάλα σου θέματα.

Παρθένος

Η δουλεία έχει πάρει τα ηνία και σε χορεύει κανονικά στο ταψί.

Ώρες ώρες δεν αισθάνεσαι άνθρωπος, αλλά αντικείμενο στα χέρια μιας παρανοϊκής συμμορίας που σκοπός της είναι να σε εξολοθρεύσει βάζοντας σε στο εργασιακό παιχνίδι χωρίς κανένα διάλειμμα και με τις απαιτήσεις να αγγίζουν το θεό. Κι όμως και χωρίς ανάσα, δείχνεις να τα καταφέρεις θαυμάσια.

Ο ανάδρομος Ερμής σε έχει στο ταψί και σε χορεύει. Αλλά και η Αφροδίτη στο Σκορπιό, σε κάνει να σκέφτεσαι και να μεθοδεύεις τον τρόπο που θα προωθήσεις τα συμφέροντα σου. Το έτερον σου ήμισυ ωστόσο, αισθάνεται παραμελημένο πράγμα που σημαίνει ότι την γκρίνια και την κρεβατομουρμούρα δεν θα την αποφύγεις. Αν ωστόσο έψαχνες να ζευγαρώσεις,  καθόλου παράξενο δεν είναι να βρεθεί το ταίρι σου έτσι ξαφνικά στο διάβα σου. Τώρα που δεν έχει χρόνο να βήξεις. Ναι, πάντα τη λάθος στιγμή συμβαίνουν όλα τα «εξωτικά» και τελικά ο Βούδας είχε δίκιο όταν έλεγε μην περιμένεις τίποτα, για να έρθουν όλα.

Ζυγός

Όταν τα άλλα ζώδια καταρρέουν, ο ζυγός συνεχίζει γενικά βρίσκεσαι σε μια πολύ ανεβασμένη φάση.

Η Αφροδίτη έφυγε από το ζώδιο σου και γύρισε πάλι στο Σκορπιό και ένιωσες να ξέσφιξε το λουρί. Και μπορεί οι άλλοι να μην είναι ακριβώς στην ίδια φάση και να σε κοιτούν ώρες, ώρες σαν UFO, εσένα όμως δεν ιδρώνει το αυτί σου και τίποτα δεν χαλάει τη ζαχαρένια σου. Ακόμα και οι αντιξοότητες στη δουλεία, πλέον σου φαίνονται σαν δημιουργικές προκλήσεις.

Αν δε καταφέρεις και κλείσεις και την πόρτα στο παρελθόν και αφήσεις τις νέες καταστάσεις να πολιορκήσουν το πληγωμένο σου εγώ, τότε τα πράγματα θα πάρουν μια πιο χαμογελαστή όψη. Συνέχισε να είσαι αισιόδοξος, δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος, αλλά όταν είσαι σε καλή διάθεση, μόνο καλά πράγματα μπορεί να σου συμβούν.

Σκόρπιος

Η αλήθεια είναι ότι κάποιες στιγμές νιώθεις να βουλιάζεις και παρόλο που τα νερά είναι ρηχά και ξέρεις και καλό κολύμπι, παρόλα αυτά κάτι, κάπως γίνεται και πνίγεσαι μέσα σε μια κουταλιά νερό. Το θέμα είναι να εντοπίσεις τη διαρροή. Μπορεί να σου φταίνε λίγο απ’ όλα, αλλά ένα είναι το θέμα που σε προβληματίζει περισσότερο. Εκεί πρέπει να επικεντρωθείς και αυτό πρέπει και να λύσεις.

Σε κάθε περίπτωση ο ανάδρομος Ερμής θέλει προσοχή και να αγοράσεις χρόνο. Αν νιώθεις ότι πνίγεσαι, ζήτα ένα σωσίβιο και μην περιμένεις στωικά το πνιγμό σου. Αυτό το διάστημα σου λέει ότι αν δεν ζητήσεις, δεν θα λάβεις και πρέπει να επικοινωνείς τις ανάγκες σου. Επιτέλους, δεν μπορούν οι άλλοι συνέχεια να μαντεύουν τι ήθελε να πει ο ποιητής – Σκορπίος. Ούτε να ζεις οχυρωμένος σε έναν τόσο μεγάλο Εγωισμό, που στο τέλος με την σκιά του, κρύβει και εσένα τον ίδιο και τις ανάγκες σου.

Τοξότης

Ακόμα και τίποτα να μην κάνεις στη ζωή σου, μύγες μόνο να χτυπάς και πάλι κάπως γίνεται και στο τέλος της μέρας νιώθεις εξουθενωμένος και ότι έχεις αναλωθεί σε πάρα πολλά πράγματα. Σκέψου δηλαδή να μην χτυπάς και μύγες τι γίνεται… Δεν έχεις χρόνο ούτε να σκεφτείς και αυτό από μια άποψη θα ήταν καλό, αν δηλαδή δεν είχες βάλει τη σκέψη στο ρελαντί. Γιατί ναι, μπορεί να πνίγεσαι και να έχει πάρει και φωτιά η γούνα σου, αλλά και οι σκέψεις δεν λένε να σταματήσουν να σε βασανίζουν.

Με τον Ερμή ανάδρομο, μετακινήσεις, συζητήσεις, αναλύσεις και κόντρα αναλύσεις, έχουν την τιμητική τους, αλλά και πάλι νόημα δεν βγαίνει. Αν πρέπει κάτι να θυμάσαι, είναι τα μαθήματα ισορροπίας που κάποτε έμαθες… θα τα ξανά χρειαστείς, αφού όλη η υπόθεση θυμίζει τσίρκο και εσύ κάνεις κόλπα πάνω σε τεντωμένο, πολύ τεντωμένο σκοινί.

Όσο για τις σχέσεις, αν δεν διακινδυνεύσεις να πονέσεις, δεν μπορείς να αγαπήσεις, να το θυμάσαι αυτό.

Αιγόκερως

Υποχρεώσεις και κόντρα υποχρεώσεις και μερικές υποχρεώσεις ακόμα και εσύ να μονολογείς: “τι έγινε ρε παιδιά;” και να μην ξέρεις πια απ’ όλες τις τρύπες να βουλώσεις. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι ενώ ξέρεις από πού έρχεται η διαρροή, το παίζεις Ρώσος/Ρωσίδα για να αποφύγεις την βαριά δουλεία και κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις.

Σε κάθε περίπτωση όμως το “πονάει, δόντι βγάζω δόντι”, όσο και αν είναι άσκηση θάρρους, θα σε βοηθούσε περισσότερο από οτιδήποτε αυτή τη στιγμή. Γιατί καθώς ανεβαίνουν τα ντεσιμπέλ των απαιτήσεων, εσύ μένεις ακόμα κάτω και πίσω από μερικά πράγματα που θα έπρεπε να είχαν λυθεί εδώ και πολύ καιρό.

Μην χάνεις το χαμόγελο σου και το χιούμορ σου και στην βαρυχειμωνιά ανθίζουν οι αμυγδαλιές και έχουν γραφτεί και υπέροχα χαικού… δηλαδή, τώρα που είσαι στα δύσκολα, δεν σημαίνει ότι δεν θα γευθείς και τη ζαχαρίτσα στον ουρανίσκο σου.

Υδροχόος

Ενώ καλά δεν τα λες ακριβώς τα πράγματα, με τους πλανήτες να γυρνούν ανάδρομοι, μια ο ένας, μια ο άλλος, έχεις ένα θάρρος, μια αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση που σου φαίνονται έως και ύποπτες. Σε γενικές γραμμές νιώθεις πάλι έτοιμος να κατακτήσεις τον κόσμο, την καρδιά της/του, τις φιλοξενίες σου. Κοντολογίς, είσαι πάλι ο Υδροχόος που όλοι ξέραμε, δηλαδή επικοινωνιακές σάλτσες υπέροχες υποσχέσεις και μέρες γεμάτες υποθετικά ηλιοβασίλεματα.

Πρόσεξε όμως να μην ξοδέψεις όλες τις δυνάμεις σου στο όνομα του μεγάλου τίποτα… πρέπει να ξεσκονίσεις λίγο τον Αίσωπο και να πάρεις μάθημα από το χαρωπό τζιτζίκι και το εργατικό μυρμήγκι δηλαδή .. κράτα στις αποθήκες σου και ενέργεια και αισιοδοξία γιατί πολύ σύντομα θα σου χρειαστεί και σταμάτα να ξοδεύεσαι στα άσκοπα και τα περιττά. Όσο για τον έρωτα και εκεί οι χίμαιρες δεν βοηθούν .. μην ξανοίγεσαι.

Ιχθύες

Επιτέλους νιώθεις ότι η τσιμινιέρα έφυγε από το στήθος σου και η ορθή πορεία της Αφροδίτης στο Σκορπιό σου έβαλε φτερά. Και ενώ έχεις όλη την καλή διάθεση να νοστιμέψεις την καθημερινότητα σου, στο τέλος της μέρας νιώθεις ότι τα πράγματα παραμείναν, παρ’ όλές τις καλές σου προθέσεις άνοστα. Έτσι και εσύ αρχίζεις και κινείσαι παρασκηνιακά, στο ημίφως δηλαδή και στην σκιά, σαν να επινοείς μια παράλληλη πραγματικότητα για να αντέξεις την τωρινή και ενώ κανείς δεν έχει τίποτα αντιληφθεί, τίποτα δεν αποκλείεται να κρύβεις τους άσσους στο μανίκι σου.

Σε κάθε περίπτωση καλύτερα έτσι: κρύβε λόγια, έχε τα μάτια σου ανοιχτά και κάνε το κόλπο γκρόσο την ώρα ακριβώς που θα είσαι εσύ έτοιμος και εντελώς ανέτοιμοι όλοι οι υπόλοιποι. Με τον Ερμή ανάδρομο το πιο σοφό είναι να αγοράζεις χρόνο και αυτό ακριβώς κάνεις. Εύγε!