«Οι κανόνες της ανθρώπινης ηλιθιότητας και ο κορωνοϊός»
Ο Πέτρος πάει παντού

«Οι κανόνες της ανθρώπινης ηλιθιότητας και ο κορωνοϊός»

«Οι κανόνες της ανθρώπινης ηλιθιότητας και ο κορωνοϊός»

Από τον Σαμπάνη και το Alemagou στο κίνημα ηλιθίων γονιών ενάντια στη μάσκα

Όλα τα ‘χε η Μαριορή, ο πόλεμος εναντίον της μάσκας της έλειπε. Φόρουμ έστησαν στο Facebook για να καλέσουν σε… αντίσταση εναντίον της μάσκας στα σχολεία. “Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο”. Φαντάζομαι ότι αυτό ξεκινάει από γονείς, που πολλοί έχουν μετατραπεί σε παιδοψυχολόγους ολκής στο FB, έστω κι αν έχουν σπουδάσει κοπτοραπτούδες, και όχι από τους γνωστούς… έντεχνους βάρδους ή ηθοποιούς, που ξεχασμένοι οι περισσότεροι, βρήκαν τρόπο να ακουστούν ακόμη και στο δελτίο των 8, μιλώντας και γράφοντας σαν κράμα Μαντάμ Κιουρί και Τσε Γκεβάρα.

Μανάδες και πατεράδες θέλουν να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο χωρίς την επάρατο μάσκα που τα πνίγει, που μπορεί να τους δημιουργήσει εγκεφαλικά προβλήματα, που τους χώνει υποδόρια τσιπς, που τους μεγαλώνει τα αυτιά, τους θολώνει τα γυαλιά και όλα αυτά βέβαια γιατί ίσως ούτε κορωνοϊός υπάρχει αλλά και να υπάρχει η μάσκα επιβάλλεται για να τα κονομάει ο Μπιλ Γκέιτς και ο συνεταίρος του στη Λάρισα που τυχαίνει να είναι ο μπατζανάκης του Άδωνι Γεωργιάδη ή του ίδιου του Κυριάκου.

Είμαι φανατικός οπαδός, πέραν του Ολυμπιακού, του καθηγητή του Μπέρκλεϊ, Κάρλο Τσιπόλλα, που έγραψε ένα υπέροχο πόνημα, “Οι βασικοί κανόνες της ανθρώπινης ηλιθιότητας”. Χρόνια τώρα, ανατρέχω συχνά πυκνά, στο γραπτό του, όταν νιώθω ότι κάποιοι άνθρωποι με φέρνουν σε μετωπική σύγκρουση με την πραγματικότητα ή σε απελπισία σε οποιονδήποτε διάλογο.

Ο τρίτος και θεμελιώδης (“χρυσός”) κανόνας του Τσιπόλλα λέει: “Ένα ηλίθιο άτομο είναι ένα πρόσωπο που προκαλεί ζημιές σε άλλο πρόσωπο ή ομάδα προσώπων,ενώ ο ίδιος δεν απολαμβάνει κανένα κέρδος ή ακόμα υφίσταται κάποια απώλεια”… Ούτε αξονική τομογραφία του εγκεφάλου να έβγαζε των συνωμοσιολόγων και των αντιμασκιστών δεν θα τους περιέγραφε τόσο καλά με τόσο λίγα λόγια. Με μια παρατήρηση μόνο, λόγω της έκρηξης των social media. Πριν από τα social media, ο ηλίθιος ήταν πρόβλημα μόνο της οικογένειάς του. Μετά το FB και το Twitter, ο βλάκας ανήκει πια σε όλη την κοινωνία. Ο βλάξ απολαμβάνει ένα κέρδος σύμφωνα με τον υπολειτουργούντα εγκέφαλό του. Είναι η αναγνώριση της… εγκυρότητας της ηλιθιότητάς του από άλλους εν αγώνα συντρόφων του στα social media.

Άσε που θεωρεί ότι όσοι τον κράζουν, τον κράζουν από θαυμασμό αλλά και φθόνο στην αδάμαστη σκέψη του, μια σκέψη που ξεπερνάει την επιστήμη, την ιατρική και τον κοινό νου. Για πρώτη φορά κάποιος του δίνει σημασία. Αυτού του τύπου ο ηλίθιος θεωρεί ηλίθιους όσους… μασάνε αμάσητα τις οδηγίες γιατρών και επιστημόνων. Είμαστε όλοι θύματα της παγκοσμιοποίησης, εκτός από τον ηλίθιο που δεν πιστεύει στον κορωνοϊό γιατί απλά δεν έχει αρρωστήσει κάποιος κολλητός του! Και όταν του λες ότι έχει νοσήσει δικός σου άνθρωπος σου απαντάει ότι έτσι λένε το παραμύθι οι γιατροί… Εγώ αντί για δικό του (τι φταίει ο καημένος;) θα έλεγα ότι καλύτερα θα ήταν να νοσήσει ο ίδιος και αφού δει για καμιά δεκαριά μέρες τα ραδίκια ανάποδα να ξανατοποθετηθεί στο FB ή στο γυμναστήριο της γειτονιάς του.
Από ό,τι βλέπω γύρω μου αυτές τις μέρες, ισχύει και ο δεύτερος κανόνας του Τσιπόλλα: “Η πιθανότητα ότι ένα συγκεκριμένο άτομο είναι ηλίθιο είναι ανεξάρτητη από οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό του”!

Δεν χρειάζεται να είναι αγράμματος ή φτωχός. Μια χαρά τα καταφέρνουν πλούσιοι, σπουδαγμένοι, εκατομμυριούχοι, γιατροί, δικαστές, καλλιτέχνες (εδώ το δείγμα είναι αυξημένο μάλλον από ό,τι βλέπουμε τελευταία, λόγω ίσως έλλειψης δημοσιότητας…) επιχειρηματίες, γυμναστές και μποντιμπιλντεράδες, άνδρες και γυναίκες, στρέιτ και γκέι. Άσπροι και μαύροι και κίτρινοι και μπεζ…

Όταν μπαίνει καραντίνα ο ηλίθιος, βλέπει οργανωμένη στέρηση ελευθεριών και παγκόσμια πρόβα για νεοφασιστικό Big Brother αλά Όργουελ (καλλιτεχνική και αριστερίστικη εκδοχή κυρίως). Ο ηλίθιος αντιστάθηκε στην καραντίνα και όταν ανοίγουν τα σύνορα είναι ο ίδιος που καταγγέλλει ότι θα μας κολλήσουν οι τουρίστες που και για τους ίδιους πριν από κάποιες εβδομάδες επέμενε ότι έπρεπε να έρθουν για να μην πεθάνουμε από την πείνα.

Κατήγγειλαν την καραντίνα και τώρα ουρλιάζουν ότι αφέθηκαν όλα χύμα στο κύμα. Όταν μας ανάγκασαν με το ζόρι να μείνουμε μέσα (θέλαμε δεν θέλαμε) ήμασταν μοντέρνοι, συντεταγμένοι, ενσυναισθητικοί, παράδειγμα του πλανήτη. Ο… υπάκουος Έλληνας τάπωσε τον Γερμαναρά. Όταν μας αμόλησαν ζητώντας μια ατομική υπευθυνότητα, μη χάσουμε όσα κερδίσαμε, ξεσαλώσαμε του κερατά. Ποιοι πιτσιρικάδες π.χ. στην Πάρο; Μήπως είδε κανένας τι γινόταν στην Πάρο 10-15 Αυγούστου στα κάποια μαγαζιά ενηλίκων κάθε βράδυ; Τουρίστες ήταν μήπως που χόρευαν όλοι μαζί τσιφτετέλια και καλαματιανά; Ή έκαναν μπούκα τα πιτσιρίκια; Άνθρωποι 40-70 χρονών χόρευαν χωρίς αύριο μπροστά μου, ο ένας πάνω στον άλλον. Σαν τον χορό του Ζαλόγγου.

Ή μήπως στη Μύκονο, στη Χαλκιδική, στην Κρήτη ή στην Πελοπόννησο ήταν μόνο πιτσιρίκια που το αίμα τους κοχλάζει τους 200 βαθμούς και οι επιθυμίες τους κάνουν Τσέρνομπιλ και μέσα στο κεφάλι και μέσα στο βρακί τους;

Ποιοι ήταν σε συναυλίες πρώτα τραπέζια, κλαμπ και εστιατόρια και το έκαιγαν κάθε βράδυ; Τα παιδιά;

Κρίμα που ο Χαρδαλιάς δεν έχει τους σωστούς λογαριασμούς στο Instagram για να δει βιντεάκια από όλη την Ελλάδα. Θα βλέπει φαίνεται τίποτα βαρετούς πολιτικούς. Να δει αχαλίνωτα πάρτι από την Ξάνθη μέχρι τη Κρήτη. Διάσημους να ποζάρουν χωρίς μάσκες κατά εικοσάδες(!!) σε κοινό τραπέζι.

Και ακόμη σήμερα, σε όλη την Ελλάδα, όπου δεν υπάρχουν έκτακτα μέτρα. Κατά τα άλλα φταίει για όλα το… Alemagou στη Μύκονο από ό,τι διαβάζω! Το μόνο που είπε και μόνο του ότι υπάρχει κρούσμα στο μαγαζί, και αφού έκανε εξετάσεις στο προσωπικό, έκλεισε (πριν το κλείσουν) τις πόρτες, μέχρι να καθαρίσει και να ξανανοίξει μετά από όσες μέρες έπρεπε. Στα άλλα διάσημα μαγαζιά γύρω γύρω ούτε ένα γκαρσόνι δεν είχε κορωνοϊό. Ακόμα και εκεί που γίνονται πάρτι κάθε απόγευμα. Θαύμα προφανώς του Άγιου Σώστη του Μυκονιάτη.

Όπως και ένας μόνο βρέθηκε στη Χαλκιδική, στον Σαμπάνη. Είναι προφανές ότι οι άλλοι διάσημοι τραγουδιστές, εμπορικοί και… ευαίσθητοι έντεχνοι και οι μαγαζάτορες που έκαναν συναυλίες παντού είχαν αμολήσει πριν από τη συναυλία τους Covid19-busters, με τον Dan Aykroyd και τον Bill Murray με αντιϊκούς… πυροσβεστήρες και είχαν εξολοθρεύσει τον ιό.

Ψάξτε τα βιντεάκια στο Ιnsta για να δείτε τι έκαναν ακριβώς σε συναυλίες και beach bar. Ένας στους δέκα έπαιρνε αυστηρά μέτρα. Και τώρα όπου έχουν επιβληθεί αυστηρά μέτρα, όταν καλπάζει ο ιός σε κάποια μέρη αποδεδειγμένα, ξεσηκώνονται μαγαζάτορες και γραφικοί τοπικοί παράγοντες ότι φαλιρίζουν τα μαγαζιά.

Και λέει άλλος ηλίθιος, ότι αφού έγινε αναζωπύρωση του ιού, φταίει ο Χαρδαλιάς και ο Κυριάκος! Ο ίδιος, αθώος. Τα γυρίζει τούμπα. Έπρεπε να μην ανοίξουν τα σύνορα, λέει τώρα. Οι ξένοι μας έφεραν τον ιό! Όταν αποδεδειγμένα είναι δεν είναι 15% τα εισαγόμενα κρούσματα.

Μαζί με τον ηλίθιο βγαίνει και ο Σύριζα! Ο έχων αμνησία (μόνιμη φαίνεται η ζημιά…) Τσίπρας, που τον Μάιο έκραζε την κυβέρνηση ότι έχει αργήσει να ανοίξει τα ξενοδοχεία και τον τουρισμό. Αυτός νομίζει ότι είμαστε ακόμα στο 2014-15, ότι ακόμα μασάει η κατσίκα ταραμά.

Δυστυχώς ο ιός δεν διαλέγει όπως πρέπει… Οι καημένοι οι Αμερικάνοι εξολοθρεύονται λόγω ενός ηλίθιου. Φτάνει ένας ηλίθιος καμιά φορά. Όπως λέει ο Τσιπόλλα στον πέμπτο κανόνα: “Το ηλίθιο άτομο είναι ο πιο επικίνδυνος τύπος ατόμου. Ένα ηλίθιο άτομο είναι πιο επικίνδυνο από έναν ληστή”. Και στη περίπτωση του Τραμπ θα έλεγα πιο επικίνδυνο και από serial killer και από όπλο μαζικής καταστροφής.

Στα σχολεία -λέει ο ηλίθιος γονιός- να πάνε τα παιδιά χωρίς μάσκες. Συμφωνώ εγώ, έχοντας παιδί στο σχολείο. Να πάνε. Αλλά σε άλλο σχολείο, όχι μαζί με το δικό μου. Με παιδιά ηλιθίων που έτσι το επιθυμούν. Και με δασκάλους που είναι ομοϊδεάτες. Και αν είναι δυνατόν να τους στείλουμε στην Αμερική να έχουν Πρόεδρο τον Τραμπ. Στα βάθη της Αμερικής όμως. Εκεί με τους βλαχαδερούς καουμπόηδες και τους κοκκινόσβερκους βλαμμένους που ψηφίζουν ακόμη Τραμπ.

Υ.Γ.: Αν σας φαίνονται τελικά πολλοί αυτοί που βρίσκουν συνωμοσίες παντού, που κάνουν επαναστάσεις του καναπέ για μια μάσκα, είναι δυο οι ερμηνείες. Πρώτον γιατί τα Μέσα αναπαράγουν έστω και κοροϊδεύοντας κάποιους ημίγνωστους καλλιτέχνες για να γίνει λίγος τζερτζελές όταν λένε τέτοιες γελοιότητες και δεύτερον γιατί οι έξαλλοι ψεκασμένοι γράφουν στα FB και Twitter με τρέλα και φανατισμό αφού άλλο σκοπό στη ζωή μάλλον δεν έχουν.

Αλλά ο καθηγητής Τσιπόλλα λέει και κάτι άλλο στον Πρώτο Θεμελιώδη Νόμο: “Πάντοτε και αναπόφευκτα ο καθένας μας υποτιμά τον αριθμό των ηλίθιων ανθρώπων που κυκλοφορούν ανάμεσά μας”.

Άσχετο ή όχι; Πριν από 5 χρόνια ακριβώς τέτοιες μέρες, το καλοκαίρι του 2015, το 60% των Ελλήνων ψήφισε κατ’ ουσίαν να φύγουμε απ’ την Ευρώπη. Σκέψου και να είχε γίνει έτσι. Νέο Κούγκι θα ζούσαμε με κορωνοϊό και Ερντογάν.