Ιωάννα Μπέλλα: «Είμαι στεναχωρημένη με αυτή την παρεξήγηση»
Nikopolis Blog

Ιωάννα Μπέλλα: «Είμαι στεναχωρημένη με αυτή την παρεξήγηση»

Ιωάννα Μπέλλα: «Είμαι στεναχωρημένη με αυτή την παρεξήγηση»

Μία «επικίνδυνη» δήλωση στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου ήταν αρκετή για να τη φέρει ξανά στο προσκήνιο. Ο λόγος φυσικά για την Ιωάννα Μπέλλα που έχει καταφέρει ήδη να γίνει διάσημη κυρίως για τους λάθος λόγους: Οι πλαστικές, οι εμφανίσεις με τον σύντροφο της Δήμητρας Αλεξανδράκη… ακόμη και η στέψη της στα Καλλιστεία δημιούργησε πολλές -δικαιολογημένες;- αντιδράσεις κάνοντας κάποιους να λένε ότι το αποτέλεσμα ήταν δεδομένο από την αρχή.

Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που την είδα για πρώτη φορά από κοντά. Άκρως εντυπωσιακή παρουσία, πανύψηλη, ακριβά ντυμένη και με πολύ ωραίο περπάτημα. Θυμάμαι είχα ρωτήσει ποια είναι αυτή η κοπέλα και μου είχαν πει ότι είναι μοντέλο από τη Θεσσαλονίκη, πως δούλευε υποδοχή στο bar Markiz και πως προέρχεται από μια πολύ ευκατάστατη οικογένεια.

Μέσα σε λίγους μόλις μήνες, η Ιωάννα Μπέλλα είχε γίνει άκρως αναγνωρίσιμη. Μία κοπέλα, που, όπως λένε, ήθελε πολύ να γίνει διάσημη- δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο σε αυτό- αν και η ίδια αποκάλυψε στον Γρηγόρη ότι για το GNTM την κάλεσαν από την Παραγωγή για να περάσει από οντισιόν.

Πριν ακόμα μεταδοθεί το επεισόδιο που την έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό, είχε ακουστεί ήδη ότι η ίδια έκανε προσπάθειες να κοπεί στο μοντάζ  η εμφάνισή της γιατί φοβόταν ότι τα αυστηρά σχόλια για τις πλαστικές θα της έκαναν κακό- αυτό βέβαια δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ επίσημα.

Η Ιωάννα Μπέλλα είναι ένα πολύ ευγενικό κορίτσι και, όσοι έχουν δουλέψει μαζί της, λένε ότι είναι εργατική και δεν δημιουργεί θέματα στις συνεργασίες. Μέσα σε τρεις μόλις μήνες έχει ήδη πρωταγωνιστήσει σε δύο μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Μπανγκόκ εκπροσωπώντας την Ελλάδα στον Διαγωνισμό Μις Υφήλιος.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το The 2Night Show:

Μίλησα μαζί της το πρωί της Τετάρτης μέσω φωνητικών μηνυμάτων, μετά τα σχόλια που έγιναν για το πρόσωπό της στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά. Σχόλια σκληρά μεν, δικαιολογημένα δε. Αφορμή στάθηκε η δήλωσή της στον Γρηγόρη ότι την έχει χαστουκίσει σύντροφός της και πως όποια γυναίκα δεν έχει υποστεί έστω και μία φορά αυτή τη μορφή βίας στη σχέση της λέει ψέματα. Η αμήχανη ειλικρίνεια της απάντησής της εμένα προσωπικά με τρόμαξε. Και αυτό γιατί υπάρχουν ανάμεσά μας πολλά νέα κορίτσια που σίγουρα δεν σοκαρίστηκαν καθόλου με αυτό που άκουσαν. Γιατί κι εκείνες έχουν βρεθεί στην ίδια θέση. Γιατί ίσως έχουν μάθει από τις οικογένειές τους ότι αυτό είναι νορμάλ, πως «δεν τρέχει και τίποτα» αν φας ένα χαστούκι από τον άντρα σου. Γιατί όπως είπε και η γλυκιά Μπέλλα, άλλο να φας ξύλο και άλλο ένα χαστούκι.

Αυτός ήταν εξάλλου και ο αρχικός της σκοπός. Να διευκρινίσει ότι δεν έχει φάει ξύλο από τον σύντροφό της, όπως είχε γραφτεί, αλλά μόνο ένα χαστούκι. Η βία όμως είναι βία. Και αυτό δεν είναι κάτι που διαπραγματευόμαστε. Επίσης ο άνθρωπος που σηκώνει χέρι επάνω σου (είτε άντρας, είτε γυναίκα) μία φορά, είναι δεδομένο ότι θα το ξανακάνει με την επόμενη αφορμή που θα βρει.

Είχα μια, επίσης πολύ γνωστή στο κοινό, φίλη στο πρόσφατο παρελθόν που ο σύντροφός της την είχε στείλει στο νοσοκομείο με μώλωπες. Με είχε πάρει τηλέφωνο κλαίγοντας με λυγμούς. Της είπα να πάει στην αστυνομία. Δεν το έκανε. Και μετά εκείνος έπεφτε στα γόνατα κλαίγοντας, της ζητούσε συγνώμη και της έλεγε ότι δεν μπορεί να ζήσει χωρίς εκείνη. Τον συγχώρησε. Τη συνέχεια μπορεί εύκολα να τη φανταστεί κανείς.

Η Ιωάννα Μπέλλα, λοιπόν, μου είπε ότι είχε καταλάβει αμέσως μετά το γύρισμα ότι αυτό που απάντησε στον Γρηγόρη θα ήταν εύκολο να το παρεξηγήσει κανείς. Πώς δεν ήταν ποτέ πρόθεσή της να περάσει το μήνυμα πως η βία στις σχέσεις είναι αποδεκτή. Εξάλλου με αυτόν τον άνθρωπο δεν είναι πλέον μαζί.

Έπρεπε ο Γρηγόρης να κόψει στο μοντάζ τα λόγια της Μπέλλας για να την προστατεύσει; Δεν είναι αυτή η δουλειά του, θα πει κανείς. Ίσως με αυτό τον τρόπο να έκανε και καλό, γιατί αλλιώς δεν θα σχολιάζαμε όλοι σήμερα το σοβαρό θέμα που ανέδειξε άθελά της. Έπρεπε να εμβαθύνει ο παρουσιαστής περισσότερο στο συγκεκριμένο θέμα; Και πάλι, δεν θα του πούμε εμείς πως να κάνει τη δουλειά του.

Αυτό που οφείλουμε όμως να γνωρίζουμε είναι 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της. Και πως αν μια γυναίκα έχει πέσει θύμα τέτοιας επίθεση υπάρχει 24ωρη γραμμή υποστήριξης, το 15900, αλλά και η επίσημη ιστοσελίδα www.womensos.gr.