Φρίκη στην Κυψέλη: Σοκάρουν οι μαρτυρίες των γειτόνων – «Την άκουγα συχνά να του λέει “μη με χτυπάς άλλο”»
Νέα

Φρίκη στην Κυψέλη: Σοκάρουν οι μαρτυρίες των γειτόνων – «Την άκουγα συχνά να του λέει “μη με χτυπάς άλλο”»

Φρίκη στην Κυψέλη: Σοκάρουν οι μαρτυρίες των γειτόνων – «Την άκουγα συχνά να του λέει “μη με χτυπάς άλλο”»

Σοκάρει η είδηση για τη δολοφονία του 7χρονου

Σοκ έχει προκαλέσει το τελευταίο 24ωρο η είδηση για τη δολοφονία του 7χρονου στην Κυψέλη, τον οποίο έκρυβαν για πέντε χρόνια.

Έπειτα από μία καταγγελία για ναρκωτικές ουσίες στο σπίτι ξεκίνησε έρευνα, η οποία έβγαλε στο φως ένα αποτρόπαιο έγκλημα.

Η 29χρονη μητέρα με τον σύντροφο της, δολοφόνησαν τον 7χρονο γιο της και για πέντε χρόνια τον έκρυβαν από όλους.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» προχώρησε σε σοβαρή καταγγελία για τα κενά του συστήματος, που, όπως φαίνεται, αν λειτουργούσε καλύτερα και με μεγαλύτερη ευαισθησία, κυρίως όταν πρόκειται για παιδιά, δεν θα θρηνούσαμε τον 7χρονο στην Κυψέλη.

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος επεσήμανε τα κενά στο σύστημα που «σκότωσαν» τον 7χρονο στη Κυψέλη.

«Έχουμε πει πολλές φορές ο κόσμος να μιλάει. Από το 2008, μας κάλεσαν κάποιοι γιατί είχε πρόβλημα η γυναίκα να τη βοηθήσουμε.

Κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες, ενημερώσαμε τον Εισαγγελέα, που αυτή είναι η δουλειά μας, δεν μπαίνουμε μέσα στα σπίτια.

Στηρίξαμε την γυναίκα, γιατί αρχικά δεν είχε ερευνηθεί η περίπτωση για κακοποίηση. Αυτή η κοπέλα, δεν αισθάνθηκε ποτέ νοιάξιμο και φροντίδα ούτε για τον εαυτό της και αυτό συνεχίζεται.

Το 2018 έγινε καταγγελία για ξυλοδαρμό του παιδιού. Η μητέρα έλεγε τότε ότι το αγόρι είναι ασφαλές με τον βιολογικό πατέρα του στην Πολωνία. Δεν έγινε η κοινωνική έρευνα και σε διεθνές επίπεδο. Το ένα παιδί δεν φαινόταν πουθενά, το άλλο κακοποιείτο συστηματικά.

Όταν το άλλο παιδί της οικογένειας, το κορίτσι πήγε στο νοσοκομείο, φαινόταν ότι οι γιατροί έδειχναν μεγαλύτερη σημασία για το παιδί απ’ ότι η ίδια του η μητέρα», επεσήμανε ο κ. Γιαννόπουλος.

«Πρέπει να γίνει αναδοχή στο κορίτσι, δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσει πίσω στην οικογένεια αυτή», κατέληξε ο κ. Γιαννόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ομολόγησαν το έγκλημα τόσο ο σύντροφος, όσο και η 29χρονη μητέρα, η οποία οδηγήθηκε στον ανακριτή. Ο Πολωνός εν διαστάσει σύντροφος της 29χρονης προσπαθεί να βγάλει από το κάδρο τη μητέρα, λέγοντας πως δεν είχε ιδέα για ότι συνέβη.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες των γειτόνων

«Μένουν ακριβώς απέναντί μας, μάλωναν πάρα πολύ. Η κοπέλα, δεν ξέρω, ο άλλος την κακοποιούσε ή έπινε και κάνανε πολλούς τσακωμούς. Τώρα τελευταία ακούγονταν πάρα πολλά. Εκείνος, την χτύπαγε ασταμάτητα, και είχαν συνέχεια καυγάδες. Την άκουγα συχνά να του λέει “μη με χτυπάς άλλο”. Πολλή φρίκη, έχω και εγώ παιδιά και έχω τρελαθεί», δήλωσε μία γειτόνισσα στο «Χαμογέλα και πάλι».

Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοδυτικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι» για την υπόθεση:

«Είναι τραγικό το ότι αυτός ο πατέρας που δολοφόνησε το παιδί του, είχε βάλει τα οστά του σε εργαλειοθήκη και κυκλοφορούσε ανενόχλητος. Η υπόθεση ξεκίνησε από μία πληροφορία που ήρθε στο τμήμα, ότι υπάρχει κάτι σοβαρό πίσω από αυτή την ιστορία. Οι δύο κατηγορούμενοι, οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Η μητέρα είναι πολύ πιο σκληρή σε σχέση με τον δολοφόνο, ο οποίος έκλαιγε και έλεγε ότι μετάνιωσε, προφανώς για να καλύψει την ενοχή του», δηλωσε.