Πρωτοφανής υπόθεση στο Αγρίνιο: Σκηνοθέτησε ληστεία για να αποφύγει τον γάμο και τώρα το πληρώνει στο δικαστήριο
Κοινωνία

Πρωτοφανής υπόθεση στο Αγρίνιο: Σκηνοθέτησε ληστεία για να αποφύγει τον γάμο και τώρα το πληρώνει στο δικαστήριο

Πρωτοφανής υπόθεση στο Αγρίνιο: Σκηνοθέτησε ληστεία για να αποφύγει τον γάμο και τώρα το πληρώνει στο δικαστήριο

Άγνωστο το γιατί ο γαμπρός ήθελε να μην παντρευτεί - Αγνοούνται τα δώρα του γάμου

Μια πρωτοφανής υπόθεση -που άλλο ήταν και άλλο έδειχνε τελικά-  συντάραξε το 2019 το Αγρίνιο.

Γαμπρός φέρεται να σκηνοθέτησε ληστεία για να γλιτώσει τον γάμο του.

«Ήταν ένα σενάριο το οποίο το σκέφτηκε ο ίδιος παραμονή του γάμου του. Αυτό ήταν», λέει ο Σπύρος Κωνσταντάρας, ο δικηγόρος της μηνύτριας που ήταν η αρραβωνιαστικιά του.

«Το αν είναι ληστεία, ή μόνο σωματική βλάβη, ή απόπειρα ληστείας ή κάτι άλλο, μικρή σημασία έχει, πάντως συμβάν έγινε», λέει ο δικηγόρος του γαμπρού.

Η πρώην σύντροφός του ήταν εκείνη που τον μήνυσε καταγγέλλοντας μάλιστα πως τα «κλοπιμαία» της δήθεν ληστείας δεν της επεστράφησαν.

«Έχει κάνει μία δική της αυτοτελή μήνυση κατά του προσώπου το οποίο φαίνεται ότι σκηνοθέτησε όλη αυτή την ιστορία προκειμένου να ματαιωθεί ο γάμος και έχει κάνει και μία αγωγή αποζημιώσεως για την ηθική βλάβη την οποία ισχυρίζεται ότι υπέστη».

Όλα ξεκίνησαν τον Μάιο του 2019. Όπως ισχυρίστηκε ο παρ’ ολίγον γαμπρός, δύο κουκουλοφόροι διέρρηξαν το σπίτι του ζευγαριού, τον έδεσαν, τον φίμωσαν και τον άφησαν σε ημιλυπόθυμη κατάσταση. Στη συνέχεια στενά συγγενικά πρόσωπα τον μετέφεραν στο νοσοκομείο Αγρινίου για νοσηλεία.

«Ότι βρέθηκε λιπόθυμος, δεμένος, ότι διακομισθεί στο νοσοκομείο με εγκεφαλική διάσειση, αυτά είναι αδιαμφησβήτητα γεγονότα».

Ο άνδρας θα υποστηρίξει πως υπήρξε θύμα ληστείας λίγη ώρα πριν το προγαμήλιο γλέντι. Άλλωστε γι’ αυτό μεταξύ των κλοπιμαίων ήταν και τα δώρα γάμου.

«Μόνο η ίδια ξέρει άμα αφαιρέθηκε ή δεν αφαιρέθηκε κάτι, αλλά το γεγονός ότι ουδέποτε πήγε στην αστυνομία για να πει ότι μου αφαιρέθηκε αυτό, αυτό και αυτό, σημαίνει ότι όλα τα βρήκε στο σπίτι άρα τίποτα δεν αφαιρέθηκε, γι’ αυτό και δεν μπορούμε να πούμε για ληστεία ίσως γιατί η ληστεία προϋποθέτει αφαίρεση πράγματος».

Οι πολλές αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε στις καταθέσεις του ήταν εκείνες που τον πρόδωσαν με τον ίδιον να φέρεται να ομολογεί στους αστυνομικούς πως δεν υπήρξε ληστεία.

«Στην αρχή ισχυρίστηκε ότι υπέστη ληστεία, υπέστη φίμωση, υπέστη παράνομη βία, ενώ απεδείχθη στην συνέχεια ότι αυτό είναι ψευδές και γι’ αυτό τον λόγο του απαγγέλθηκε αυτή η κατηγορία».

Σύμφωνα με τον ίδιο πάντως, ο ξυλοδαρμός που υπέστη από άλλο άτομο ήταν υπαρκτός με τα κίνητρα πάντως να μην είναι μέχρι τώρα γνωστά.

Για τις 7 Ιουλίου μετατέθηκε η εκδίκαση της πρωτοφανούς αυτής υπόθεσης καθώς έλαβε για 3η φορά αναβολή με την παρ’ ολίγον νύφη να ζητά να μάθει γιατί ο πρώην πλέον αρραβωνιαστικός της έφτασε σε σημείο να σκηνοθετήσει ληστεία για να αποφύγει την «κουλούρα».