Δέσποινα Βανδή: Η συνταγή της για πασχαλινά τσουρέκια!
Διατροφή

Δέσποινα Βανδή: Η συνταγή της για πασχαλινά τσουρέκια!

Δέσποινα Βανδή: Η συνταγή της για πασχαλινά τσουρέκια!

Η τραγουδίστρια αποκάλυψε τα μυστικά της κουζίνας της

Τη δική της λαχταριστή συνταγή για τσουρέκια μοιράστηκε δημοσίως η Δέσποινα Βανδή και υποσχέθηκε στους διαδικτυακούς της φίλους στο Instagram ότι είναι η καλύτερη.

Μάλιστα, παρακίνησε τους θαυμαστές της να ακολουθήσουν τα μυστικά της κουζίνας της, τονίζοντας ότι η συνταγή της είναι πανεύκολη.

Υλικά

  • 6 αυγά
  • 180 γρ. μαγιά νωπή
  • 2 1/2 κ. αλεύρι
  • 300 γρ βούτυρο αιγοπρόβειο
  • 750γρ ζάχαρη
  • 600 γρ. γάλα
  • 1 φακελάκι μαχλέπι
  • 1 φακελάκι κακουλέ
  • 1 κ.γ.  μαστίχα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Σε πρώτη φάση φτιάχνετε το προζύμι. Σε 1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό λιώνετε τη μαγιά και προσθέτετε το μισό κιλό από το αλεύρι σας! Ζυμώνετε, σκεπάζετε το μείγμα με βρεγμένη πετσέτα και το τυλίγετε με κουβέρτα σε ζεστό μέρος και το αφήνετε 1 ώρα η και λίγο λιγότερο!

Στη συνέχεια λιώνετε το βούτυρο και το αφήνετε στην άκρη. Ζεσταίνετε το γάλα και προσθέτετε τη ζάχαρη όλη και ανακατεύετε. Όταν θα είναι χλιαρό το γάλα με τη ζάχαρη θα προσθέσετε τα αυγά μέσα στο ίδιο κατσαρολάκι και θα τα ανακατέψετε. Οπότε έχετε 2 κατσαρολάκια μέχρι εδώ. Ένα με το βούτυρο και ένα με τη ζάχαρη το γάλα και τα αυγά. Να θυμάστε ότι για να χρησιμοποιήσετε τα υγρά σας υλικά πρέπει να είναι χλιαρά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Τσουρέκια!!! Λοιπόν,επειδή μου ζητάτε επίμονα τη συνταγή θα σας την ξαναδωσω αν και το 2017 την έβαλα με βιντεάκι που μπορεί και να σας βοηθήσει περισσότερο! Είναι πανεύκολα και μάλιστα αφού τα ψήσετε και κρυώσουν κάποια μπορειτε να τα βάλετε στην κατάψυξη και οποτε θέλετε μέσα στο χρόνο τα ξεπαγωνετε και έχετε ολόφρεσκο τσουρέκι! Όταν τα παιδιά μου ήταν μικρά έφτιαχνα και ατομικά και τους τα έδινα στο σχολείο για κολατσιό!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Despina Vandi (@desp1navandi) στις

Η συνέχεια της συνταγής

Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζετε τα 2 κιλά αλεύρι και ρίχνετε το ξύσμα το αλάτι το μαχλέπι το κακουλέ και τη μαστίχα τα οποία πριν τα χτυπάτε στο γουδί με γουδοχέρι για να γίνουν σκόνη. Ανοίγετε μια λακκούβα στη μέση και αδειάζετε εκεί το προζύμι σας. Ρίχνετε το μείγμα με το γάλα και αρχίζετε να ζυμώνετε. Σταδιακά και το λιωμένο βούτυρο.

Θα μοσχομυρίσει η κουζίνα σας. Σκεπάζετε τη λεκάνη πάλι με βρεγμένη πετσέτα και τυλίγετε με κουβέρτα για άλλη μια ώρα! Η ζύμη σας θα γίνει τουλάχιστον διπλάσια.

Στη συνέχεια κόβετε κάνετε πλεξούδες και δίνετε σχήμα στα τσουρέκια σας τα οποία τα τοποθετείτε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα! Να έχουν μια απόσταση μεταξύ τους.

Αλείφετε με αυγό χτυπημένο τα τσουρέκια σας και τα ψήνετε για 25’ στους 170!

Δε θα το πιστεύετε! Μαγιά ζητήστε από το φούρνο της γειτονιάς σας γιατί είναι δυσεύρετη!

“Καλή επιτυχία παιδιά και καλή Ανάσταση!”, έγραψε στο τέλος της συνταγής η Δέσποινα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Λοιπόν!Θα χρειαστείτε 6 αυγά 180 γρ μαγια νωπή 2 1/2 κ.αλευρι 300 γρ βούτυρο αιγοπρόβειο 750γρ ζαχαρη 600 γρ γαλα 1 φακελάκι μαχλέπι 1 φακελάκι κακουλε 1κγ μαστίχα ξύσμα από 1 πορτοκαλι λίγο αλάτι Εκτέλεση Σε πρώτη φάση φτιάχνετε το προζύμι Σε 1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό λιώνετε τη μαγια και προσθέτετε το μισό κιλό από το αλευρι σας! Ζυμώνετε,σκεπάζετε το μείγμα με βρεγμένη πετσέτα και το τυλίγετε με κουβέρτα σε ζεστό μέρος και το αφήνετε 1 ώρα η και λίγο λιγότερο! Στη συνέχεια λιώνετε το βούτυρο και το αφήνετε στην άκρη! Ζεσταίνετε το γαλα και προσθέτετε τη ζαχαρη όλη και ανακατεύετε! Όταν θα είναι χλιαρό το γαλα με τη ζαχαρη θα προσθέσετε τα αυγά μέσα στο ίδιο κατσαρολάκι και θα τα ανακατέψετε! Οποτε έχετε 2 κατσαρολάκια μέχρι εδώ! Ένα με το βούτυρο και ένα με τη ζαχαρη το γαλα και τα αυγά! Να θυμάστε ότι για να χρησιμοποιήσετε τα υγρά σας υλικά πρέπει να είναι χλιαρά! Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζετε τα 2 κιλά αλευρι και ρίχνετε το ξύσμα το αλάτι το μαχλέπι το κακουλε και τη μαστίχα τα οποια πριν τα χτυπάτε στο γουδι με γουδοχέρι για να γίνουν σκόνη! Ανοίγετε μια λακκούβα στη μέση και αδειάζετε εκεί το προζύμι σας! Ρίχνετε το μείγμα με το γαλα και αρχίζετε να ζυμώνετε! Σταδιακά και το λιωμένο βούτυρο! Θα μοσχομυρίσει η κουζίνα σας! Σκεπάζετε τη λεκάνη πάλι με βρεγμένη πετσέτα και τυλίγετε με κουβέρτα για άλλη μια ώρα! Η ζύμη σας θα γίνει τουλάχιστον διπλάσια! Στη συνέχεια κόβετε κάνετε πλεξούδες και δίνετε σχήμα στα τσουρέκια σας τα οποια τα τοποθετείτε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα!Να έχουν μια απόσταση μεταξύ τους! Αλείφετε με αυγό χτυπημένο τα τσουρέκια σας και τα ψήνετε για 25’ στους 170! Δε θα το πιστεύετε!!! Μαγια ζητήστε από το φούρνο της γειτονιάς σας γιατί είναι δυσεύρετη! Καλή επιτυχία παιδιά και καλή Ανάσταση!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Despina Vandi (@desp1navandi) στις