Αυγό: 5 τρόποι να το απολαύσετε στο βραδινό σας
Διατροφή

Αυγό: 5 τρόποι να το απολαύσετε στο βραδινό σας

Αυγό: 5 τρόποι να το απολαύσετε στο βραδινό σας

Υπάρχουν δεκάδες τρόποι να απολαύσετε το αυγό. Αλλά ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: το αυγό πρέπει να γίνει πρωταγωνιστής στη ζωή σας. Από τις λίγες εξαιρετικές πηγές πολύτιμης πρωτεΐνης για τη διατροφή, το παρεξηγημένο αυγό πρέπει να έχει βασική θέση στο καθημερινό σας διαιτολόγιο. Είναι χορταστικό, έχει λίγες θερμίδες, μπορείτε να το φτιάξετε με άπειρους τρόπους και σας παρέχει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που δεν θα βρείτε σε κανένα άλλο τρόφιμο. Πολλοί διατροφολόγοι θα σας πουν να τρώτε το αυγό για βραδινό ώστε να μην πεινάτε. Δεν θα διαφωνήσουμε. Πώς όμως μπορείτε να το απολαύσετε εκτός από βραστό; Ακολουθούν μερικοί τρόποι που και θα σας χορτάσουν αλλά και θα το συμπληρώσουν σε αξία.

Κομψό burger

Αυγό ποσέ σε ψωμάκι burger

Αυγό ποσέ σε ψωμάκι burger

Υπέροχη πρόταση, πολύ comme-il-faut που συνδυάζει αυγό, πράσινα λαχανικά και ένα ψωμάκι burger για να μην πεινάσετε. Φρυγανίζετε το ψωμάκι, βράζετε σε μια κατσαρόλα με νερό το αυγό σας να γίνει ποσέ και το σερβίρετε πάνω σε κομμάτια αβοκάντο και φύλλα φρέσκου σπανακιού με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι. Υγιεινό και εναλλακτικό!

Ταρτάκια χωρίς ζύμη

Ταρτάκια αυγού με λαχανικά

Ταρτάκια αυγού με λαχανικά

Τα πιο εύκολα ταρτάκια που θα φτιάξετε ποτέ. Ιδανικά και για κυριακάτικο brunch. Σπάστε μερικά αυγά (3 το λιγότερο, 4 αν έχετε και παρέα), τα αναμιγνύετε με όλα τα αγαπημένα σας λαχανικά (ψιλοκομμένη ντομάτα, πιπεριά, μανιτάρια και λίγο τριμμένο τυρί). Ρίχνετε μερικές κουταλιές από το μίγμα σε ένα ταψάκι για cupcakes και ψήνετε στους 180οC μέχρι να φουσκώσουν ελαφρά και να ροδίσουν από πάνω. Μετά ξεφορμάρετε και απολαμβάνετε. Χωρίς αλεύρι, χωρίς περιττές θερμίδες.

Μια πράσινη σακσούκα

Αυγά με χόρτα

Αυγά με χόρτα

Ή αλλιώς αυγά με χόρτα όπως θα έλεγαν οι γιαγιάδες. Εξαιρετικά χορταστική πρόταση γεμάτη πράσινη ενέργεια. Ψιλοκόβετε όλα τα χόρτα της επιλογής σας (σας προτείνουμε σπανάκι, σέσκουλο, πράσο, φρέσκα κρεμμυδάκια, δυόσμο και λίγο άνιθο), τα σωτάρετε ελαφρά και σπάτε προς το τέλος δυο αυγά στην επιφάνεια. Αλατοπιπερώνετε και απολαμβάνετε με φρέσκο, μαύρο ψωμί ή φρυγανισμένο χωριάτικο.

Απολαυστική ομελέτα

Ομελέτα

Ομελέτα

Μια καλή ομελέτα με μπόλικα αυγά, λίγο τυρί φέτα και ντοματούλα είναι πάντα μια υπέροχη λύση. Χτυπήστε 4-5 αυγά (αν δεν θέλετε τους κρόκους βάλτε μόνο έναν) ίσα να διαλυθούν οι κρόκοι, προσθέστε μια-δύο κουταλιές τριμμένη ντομάτα και λίγο μαϊντανό και ρίξτε το μείγμα στο αντικολλητικό. Γυρίστε προσεκτικά την ομελέτα σε μερικά λεπτά για να ψηθεί και από πάνω. Σερβίρετε με τριμμένο πιπέρι, αλάτι και φρέσκο μαϊντανό.

Σούπα κινέζικη

Μελάτο αυγό σε κινέζικη σούπα

Μελάτο αυγό σε κινέζικη σούπα

Η σούπα είναι πάντα μια χορταστική εναλλακτική οποιαδήποτε ώρα της μέρας, ειδικά για ένα ελαφρύ βραδινό. Οι κινέζικες σούπες είναι πλούσιες σε λαχανικά και εύκολες. Απλώς βάλτε στην κατσαρόλα σας τόσο νερό όσα και τα πιάτα της σούπας που θέλετε να φτιάξετε, χοντροκομμένα φρέσκα μανιτάρια, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, λίγο σπανάκι, λίγο κινέζικο λάχανο χοντροκομμένο και μερικά noodles ρυζιού να βράσουν τόσο όσο να μαλακώσουν. Παράλληλα βράστε ένα αυγό τόσο ώστε να γίνει μελάτο. Καθαρίστε το και κόψτε το στη μέση. Σερβίρετε τη σούπα σε μεγάλο μπολ και βάλτε το αυγό μέσα. Πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και απολαύστε.