Η ιδανική κρέπα έχει τα μυστικά της: Βήμα – βήμα η προετοιμασία για γλυκές απολαύσεις!
Διατροφή

Η ιδανική κρέπα έχει τα μυστικά της: Βήμα – βήμα η προετοιμασία για γλυκές απολαύσεις!

Η ιδανική κρέπα έχει τα μυστικά της: Βήμα – βήμα η προετοιμασία για γλυκές απολαύσεις!

Ο σεφ Νικόλας Σακελλαρίου μοιράζεται τα μυστικά του

Κρέπες, άλλοτε γλυκιές, άλλοτε αλμυρές αλλά πάντα νόστιμες που αποτελούν ένα ανάλαφρο γεύμα για κάθε προτίμηση.

Η ιδανική κρέπα έχει τα μυστικά της για την τελειότητα.

Ο σεφ Νικόλας Σακελλαρίου έχει τη συνταγή για την καλύτερη κρέπα και μας δίνει βήμα βήμα όλη τη διαδικασία.

Υλικά

1 λίτρο γάλα

560 γραμμ. αλεύρι

200 ml ανθρακούχο νερό

7 αβγά

4 κουτ. Σούπας βούτυρο λιωμένο

Αλάτι

Για τη γέμιση

Πραλίνα φουντουκιού

Μπισκότο, τριμμένο

Ανακατεύετε σε μια κουζινομηχανή το αλεύρι το γάλα το ανθρακούχο νερό, τα αβγά το βούτυρο και το αλάτι. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα το βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Βάζετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία αλείφετε με λίγο βούτυρο, ρίχνετε λίγη από την ποσότητα του χυλού, απλώνετε γυρίζοντας το τηγάνι στο αέρα, έτσι ώστε να πάει σε όλη την επιφάνεια και ψήνεται. Όταν αρχίζει να θαμπώνει ο χυλός γυρίζετε την κρέπα με μια σπάτουλα , ξεκολλώντας την περιμετρικά και την γυρνάτε από την άλλη.

Απλώνετε στην κρέπα την πραλίνα, το μπισκότο και την διπλώνετε.