Η vegan μαγειρίτσα της Γωγώς Δελογιάννη με μανιτάρια και ταχίνι – Η εναλλακτική συνταγή για το αναστάσιμο τραπέζι
Διατροφή

Η vegan μαγειρίτσα της Γωγώς Δελογιάννη με μανιτάρια και ταχίνι – Η εναλλακτική συνταγή για το αναστάσιμο τραπέζι

Η vegan μαγειρίτσα της Γωγώς Δελογιάννη με μανιτάρια και ταχίνι – Η εναλλακτική συνταγή για το αναστάσιμο τραπέζι

Και χωρίς αυγολέμονο!

Δεν αγαπούν όλοι τη μαγειρίτσα ή δεν αγαπούν όλοι τα εντόσθια που περιέχει η παραδοσιακή, αναστάσιμη μαγειρίτσα.

Τα τελευταία χρόνια οι παραλλαγές της γνωρίζουν πολύ μεγάλη επιτυχία, από τη μαγειρίτσα με κοτόπουλο μέχρι την τέλεια vegan μαγειρίτσα χωρίς καθόλου κρέας αλλά με μανιτάρια.

Η Γωγώ Δελογιάννη έφτιαξε μία τέτοια και μάλιστα δεν την αυγόκοψε καν αλλά εναλλακτικά έφτιαξε ταχινολέμονο ώστε  να γίνει ακόμα πιο βίγκαν για όσους δεν τρώνε ο,τιδήποτε ζωικό.

Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση:

1 κιλό μανιτάρια portobello
600 γρ. λευκά μανιτάρια
100 γρ. άγρια μανιτάρια αποξηραμένα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα λευκό κρασί
2 ξερά κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα
1 μαρούλι χοντροκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι καυκαλήθρες
1 ματσάκι σέσκουλα
1 κούπα ρύζι γλασέ
2 λεμόνια

Για το ταχινολέμονο:

5 κουταλιές της σούπας ταχίνι
χυμό από 2 λεμόνια
2 κούπες ζουμί από το φαγητό
αλάτι
πιπέρι