Λαχανοντολμάδες αλλιώς: Με κόκκινο λάχανο και αυγολέμονο «απογειώνουν» το μεσημεριανό τραπέζι
Διατροφή

Λαχανοντολμάδες αλλιώς: Με κόκκινο λάχανο και αυγολέμονο «απογειώνουν» το μεσημεριανό τραπέζι

Λαχανοντολμάδες αλλιώς: Με κόκκινο λάχανο και αυγολέμονο «απογειώνουν» το μεσημεριανό τραπέζι

Η συνταγή του Γιώργου Πορφύρη

Κόκκινους, λαχταριστούς λαχανοντολμάδες ετοίμασε σήμερα στο “Καλοκαίρι #not” ο Γιώργος Πορφύρης.

Δεν υπάρχει ελληνικό σπίτι που να μην έχει μαγειρέψει τους κλασικούς, παραδοσιακούς λαχανοντολμάδες. Όμως, όσοι μέχρι σήμερα επιμένετε να χρησιμοποιείτε μόνο το λευκό λάχανο στη συνταγή καλά θα κάνετε να δοκιμάσετε και την κόκκινη εκδοχή του γιατί δεν ξέρετε τι χάνετε!

Υλικά

1 μέτριο κόκκινο λάχανο

300 γρ. κιμάς

1 κρεμμύδι

1 κ. γλ. πάπρικα

1 κ. γλ. κύμινο

1 κ. σ. πελτές ντομάτας

1/2 ματσάκι άνηθος

1/2 ματσάκι μαϊντανός

Για το αυγολέμονο

2 αυγά

χυμός από ένα λεμόνι

Δείτε την εκτέλεση: