Πασχαλινό τσουρέκι: Η… απόλυτη συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη
Διατροφή

Πασχαλινό τσουρέκι: Η… απόλυτη συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη

Πασχαλινό τσουρέκι: Η… απόλυτη συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη

Θα κάνει «θραύση» στο οικογενειακό σας τραπέζι!

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες όλοι ψάχνουμε να βρούμε την καλύτερη εκείνη συνταγή για πασχαλινό τσουρέκι που θα κάνει «θραύση» στο οικογενειακό τραπέζι της Κυριακής.

Ένα τσουρέκι που θα ικανοποιήσει τόσο τους γευστικούς κάλυκες των καλεσμένων μας που δεν θα σταματούν μέχρι να τους αποκαλύψουμε και το τελευταίο μας μυστικό για τη γλυκιά κι ανάλαφρη πανδαισία που τους σερβίραμε.

Εμείς βρήκαμε την απόλυτη συνταγή διά χειρός Δημήτρη Μακρυνιώτη που όπως θα δείτε ακολουθεί τον παραδοσιακό δρόμο με έξτρα «πινελιές» που είναι και αυτές που απογειώνουν το αποτέλεσμα.

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι
150 γρ. βούτυρο αγελάδος
280 γρ. ζάχαρη
22 γρ. ξηρή μαγιά
200 ml γάλα πλήρες
90 ml νερό
80 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
2 μεσαία αβγά
1 1/2 κ.γ μαχλέπι
1/2 κ.γ κάρδαμο (κακουλέ)
1/2 κ.γ μαστίχα τριμμένη
μια βανίλια
ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Υλικά για την επάλειψη:

1 αβγό
1 κ.σ γάλα πλήρες

Δείτε εδώ την εκτέλεση