Ο Βαγγέλης Δρίσκας κατά τη διάρκεια της εκπομπής “Έλα Χαμογέλα” αποκάλυψε στους τηλεθεατές τη δική του “μυστική” συνταγή για αφράτα και λαχταριστά πασχαλινά τσουρέκια.
Τα υλικά που χρησιμοποίησε ο σεφ για την παρασκευή δύο μεγάλων τσουρέκιων ήταν:
- 1 ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 6 αβγά
- 3 φακελάκια ξηρή μαγιά
- 500 ml χλιαρό γάλα
- 450 γρ. ζάχαρη
- 400 γρ. βούτυρο
- 1 κ.γ. τριμμένο μαχλέπι
- 1 κ.γ. τριμμένο κάρδαμο (κακουλέ)
- 1κ.γ. μαστίχα σκόνη
- ξύσμα από 3 πορτοκάλια
https://streamable.com/78q65s
Η ολοκλήρωση της συνταγής:
https://streamable.com/1zk98p