Κεφάλαιο «πονοκέφαλος»: 6 tips που μπορούν να σας βοηθήσουν
Υγεία & Ευεξία

Κεφάλαιο «πονοκέφαλος»: 6 tips που μπορούν να σας βοηθήσουν

Κεφάλαιο «πονοκέφαλος»: 6 tips που μπορούν να σας βοηθήσουν

Ελάχιστοι άνθρωποι είναι σε θέση να πουν ότι δεν έχουν βιώσει έστω και μία φορά στη ζωή τους αυτό που λέμε «πονοκέφαλος».

Είτε ως μία παροδική κατάσταση, είτε ως ημικρανία που ταλανίζει ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, ο πονοκέφαλος είναι ένα ενοχλητικό σύμπτωμα που υποδηλώνει στρες, πίεση, ασθένειες όπως γρίπη, κ.ά.

Ένας απλός πονοκέφαλος ενδεχομένως να περνάει με τη χρήση παυσίπονων και άλλων μεθόδων που θα δείτε παρακάτω. Ένας σοβαρός πονοκέφαλος όμως είναι λόγος να επισκεφτείτε άμεσα τον γιατρό σας ώστε να αποκλείσει σοβαρά αίτια.

Τι μπορείτε να κάνετε για να ανακουφίσετε τον πονοκέφαλο;

Βελονισμός

Πιάνει σε αρκετούς ανθρώπους που υποφέρουν από ημικρανίες. Μικρές βελόνες τοποθετούνται στον λοβό των αυτιών και σε άλλα σημεία που κρίνει ο βελονιστής ιατρός για να ανακουφίσουν την ένταση του πονοκεφάλου.

Πείτε όχι στα καπνιστά τρόφιμα

Πολλές έρευνες συνδέουν την ημικρανία και το πονοκέφαλο με την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων όπως το τυρί, η σοκολάτα κ.ά.

Αν υποφέρετε από πονοκεφάλους αποφύγετε τα καπνιστά τρόφιμα καθώς περιέχουν ισταμίνη, μία χημική ουσία που υπάρχει στο σώμα μας αλλά μπορεί να πυροδοτήσει πονοκέφαλο σε κάποιους ανθρώπους.

Κρύες κομπρέσες

Ίσως βρείτε ανακουφιστικό να τοποθετήσετε στο μέτωπο ή στο σβέρκο σας κρύες κομπρέσες ή ειδικές συσκευασίες gel που κάνουν αυτή τη δουλειά.

Το κρύο συστέλλει τα αγγεία και μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο.

Πιείτε καφέ

Η έλλογη κατανάλωση καφέ μπορεί να μειώσει τους πονοκεφάλους ή όταν πονάτε ένα φλιτζάνι σκέτο καφέ μπορεί να βοηθήσει στην ημικρανία. Η υπερκατανάλωση καφέ όμως μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Ήπια άσκηση

Γιόγκα, κολύμπι, πιλάτες και κάθε άλλη μορφή ήπιας άσκησης μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τον πόνο της ημικρανίας.

Αποφύγετε ασκήσεις υψηλής έντασης όπως βάρη που μπορεί να εντείνουν τον πόνο.

Μην πιάνετε τα μαλλιά σας πολύ σφιχτά

Οι σφιχτές αλογοουρές, οι πολύ σφιχτοί κότσοι είναι αιτία να πονάει το κεφάλι σας. Όταν δεν υπάρχει λόγος να το κάνετε, αφήνετε τα μαλλιά σας ελεύθερα.