Περπάτημα και απώλεια βάρους. Τι ισχύει τελικά;
Υγεία & Ευεξία

Περπάτημα και απώλεια βάρους. Τι ισχύει τελικά;

Περπάτημα και απώλεια βάρους. Τι ισχύει τελικά;

Είτε παρακολουθείτε τα περπάτημά σας με ένα φορητό ιχνηλάτη γυμναστικής είτε μέσω του τηλεφώνου σας, το να γνωρίζετε πόσα βήματα κάνατε σε μια μέρα μπορεί να είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για την απώλεια βάρους.

Πολλοί από εμάς καθόμαστε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, κάτι που μπορεί τελικά να έχει αρνητικό αντίκτυπο στο σώμα και τον εγκέφαλό μας.

Ωστόσο, το περπάτημα και η παρακολούθηση των βημάτων σας κάθε μέρα μπορεί να μειώσει τους κινδύνους για την υγεία – όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτη τύπου 2 και δύσκαμπτες αρθρώσεις.

Το περπάτημα μπορεί ακόμη και να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Αλλά πόσο πραγματικά χρειάζεται να περπατήσετε για να αποκομίσετε τα οφέλη της κίνησης;

Το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συνιστά 150 λεπτά μέτριας έντασης σωματική δραστηριότητα την εβδομάδα ή 75 λεπτά άσκηση υψηλής έντασης την εβδομάδα. Με άλλα λόγια, θα έπρεπε ιδανικά να είστε δραστήριοι για 30 λεπτά την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα. Για πρόσθετα οφέλη για την υγεία, το CDC συνιστά τον διπλασιασμό αυτού του στόχου και την εφαρμογή έως και 300 λεπτών την εβδομάδα μέτριας έντασης ή 150 λεπτών υψηλής έντασης σωματικής δραστηριότητας.