MasterChef: Η διπλή αντιγραφή, τα “γαλλικά” της Ντέμυς και ο “τζόγος” του εξώστη
Reality TV

MasterChef: Η διπλή αντιγραφή, τα “γαλλικά” της Ντέμυς και ο “τζόγος” του εξώστη

MasterChef: Η διπλή αντιγραφή, τα “γαλλικά” της Ντέμυς και ο “τζόγος” του εξώστη

Ποιος παίκτης αποχώρησε;

Για την παραμονή τους στον διαγωνισμό μαγειρικής έπρεπε να διαγωνιστούν απόψε ο Κώστας και ο Ηλίας.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς τους συμβούλευσε να μην αφήσουν τα φιλικά τους συναισθήματα να τους παρασύρουν, λέγοντας πως ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να προκύψει ένας νικητής.

“Όλοι έχετε έρθει γι΄αυτό. Αργά ή γρήγορα θα έρθετε αντιμέτωποι”, είπε.

Καλεσμένος σεφ για την καθιερωμένη δοκιμασία αντιγραφής πιάτου ήταν ο Μιχάλης Νουρλόγλου, ο οποίος παρουσίασε το περίτεχνο πιάτο του στους παίκτες.

Επρόκειτο για ένα ορεκτικό με πρατάδα χελιού, χυμό παντζαριού και πορτοκαλιού, καθώς και κανόλι από κρέμα από κουκουνάρι.

“Είναι σαν πίνακας ζωγραφικής”, σχολίασε ο Σωτήρης Κοντιζάς ενώ όλοι οι παίκτες κατάλαβαν μονομιάς την πολυπλοκότητα της παρασκευής του.

Το απαιτητικό στήσιμο, τις τεχνικές και την ιδιαιτερότητα του πιάτου τόνισε ο Σωτήρης Κοντιζάς πριν ξεκινήσουν, προτρέποντάς τους να αφιερώσουν λίγο χρόνο για να διαβάσουν καλά τη συνταγή.

https://streamable.com/mbdc9u

Για πρώτη φορά θα έπρεπε να φτιάξουν όχι ένα αλλά δυο πιστά αντίγραφα του πιάτου, όπως ανακοίνωσε ο Πάνος Ιωαννίδης, και ο χρόνος που τους δόθηκε ήταν 90 λεπτά.

Οι επίδοξοι σεφ πήραν θέση πίσω από τις κουζίνες και άρχισαν πυρετωδώς τις ετοιμασίες.

https://streamable.com/j8yaoj

Ιδιαίτερα “ηλεκτρισμένη” ήταν η ατμόσφαιρα στον εξώστη με τη Ντέμυ να μαλώνει το ζεύγος του παιχνιδιού επειδή γελούσαν και αποσπούσαν τους διαγωνιζόμενους.

“Σκάστε λίγο. Χαβαλεδιάζετε… Μπορείτε λίγο να ησυχάσετε”; είπε αυστηρά στον Μπέλλο και τη Μαρία.

Από τα “πυρά” της δεν ξέφυγε ούτε η Κατερίνα, η οποία εμψύχωνε δήθεν τους παίκτες σύμφωνα με την άποψή της.

“Αυτά τα καραγκιοζιλίκια ούτε να τα βλέπω, ούτε να τα ακούω θέλω”.

“Άμα το έχεις και είσαι bitch κράτο το μωρή και τράβα κάτσε στον καναπέ και βούλωσέ το”, κατέληξε η Ντέμυ στο booth.

https://streamable.com/c0rect

Ο Κώστας και ο Ηλίας ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους και πήγαν τα πιάτα τους προς  δοκιμή και κρίση από τους τέσσερις σεφ.

Στα παρασκήνια ο Γιώργος αποκάλυψε πως όσο ετοίμαζαν τα πιάτα τους ο Ηλίας και ο Κώστας στον εξώστη είχε στηθεί κανονικός τζόγος με τον Μπέλλο, τη Μαρία, την Κατερίνα και τη Ντέμυ να στοιχηματίζουν ποιος από τους δυο θα επιστρέψει στο σπίτι.

“Η μεγαλύτερη ξεφτίλα είναι να παίζεις στοιχήματα στα παρασκήνια για το ποιος θα νικήσει. Αυτοί είμαστε ξεφτίλες. Αυτό είναι το χαρτάκι που στοιχημάτιζαν και είχαν το θράσος να μου ζητήσουν να στοιχηματίσω κι εγώ”, διαμαρτυρήθηκε ο Γιώργος στο booth.

https://streamable.com/9s417h

Η ετυμηγορία της κριτικής επιτροπής έκρινε αρκετές αστοχίες και στα δυο πιάτα με τον Μιχάλη Νουρλόγλου να δηλώνει μάλιστα πως ένα από αυτά δεν θα πέρναγε το πάσο του.

https://streamable.com/g6zkkf

https://streamable.com/uokddn

Η μεγάλη ώρα έφτασε και ο Κώστας συγκέντρωσε 25 βαθμούς έναντι των 22 που μάζεψε ο Ηλίας, καθώς το πιάτο του ήταν το πιο αδύναμο τεχνικά, πράγμα που σημαίνει πως ο εκείνος είναι ο παίκτης που αποχωρεί από το reality μαγειρικής.

https://streamable.com/hl8v2e