Update Τροχαίο στη Λιβύη: Η ΕΥΠ ασχολήθηκε για την διαλεύκανση των αιτιών του δυστυχήματος
Τηλεόραση

Update Τροχαίο στη Λιβύη: Η ΕΥΠ ασχολήθηκε για την διαλεύκανση των αιτιών του δυστυχήματος

Update Τροχαίο στη Λιβύη: Η ΕΥΠ ασχολήθηκε για την διαλεύκανση των αιτιών του δυστυχήματος

Η ανθρωπιστική βοήθεια που κατέληξε σε τραγωδία στη Λιβύη και που στοίχισε τη ζωή 5 ανθρώπων

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η άφιξη της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη για ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους λόγω της κακοκαιρίας Daniel, όταν το όχημα που επέβαιναν ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα.

Αν και οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν για τραυματισμένους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, στη συνέχεια έγινε γνωστό πώς υπήρχαν νεκροί.

Τα ξένα δίκτυα έκαναν λόγο για 4 νεκρούς Έλληνες εθελοντές και πολλούς τραυματίες αλλά στη λίστα των θυμάτων προστέθηκε άλλος ένας.

Update Τροχαίο στη Λιβύη: «Τρεις νεκροί και δύο αγνοούμενοι», λέει ανακοίνωση της ΓΕΕΘΑ

Το TLive δίνει το ρεπορτάζ για το πώς ακριβώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα που οδήγησε στον θάνατο τόσων ανθρώπων.

Ένας από τους εθελοντές νοσηλεύεται στο 401 με χτυπήματα στη μέση με την κατάστασή του να είναι κρίσιμη. Άλλοι δύο βρίσκονται στο χειρουργείο με σοβαρά εγκαύματα.

Δεκατρείς τραυματίες επέστρεψαν στην Ελλάδα και ένας ακόμη έμεινε πίσω στη Λιβύη.

Τα θύματα μεταφέρθηκαν στο 251 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και γίνεται αναγνώριση με DNA από τους συγγενείς, μια επώδυνη διαδικασία αλλά και δύσκολη.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του TLive, αρκετά από τα θύματα είναι δύσκολο να αναγνωριστούν αφού έχουν απανθρακωθεί.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Επιβιβάστηκαν 19 μέλη σε ένα λεωφορείο συμπεριλαμβανομένου και του Έλληνα πρόξενου. Μπήκαν στο λεωφορείο, θα είχαν ασφάλεια όπως είχαν ενημερωθεί.

Σε κάποιο σημείο συνέβη το τροχαίο όπου και τα οχήματα κάηκαν ολοσχερώς.

Το άλλο όχημα ήταν τζιπ με πολίτες που ήταν εξίσου για ανθρωπιστική βοήθεια και η έκρηξη ίσως οφείλεται στο μεγάλο όγκο βενζίνης που είχαν στο ντεπόζιτο, κάτι που ερευνάται.

UPDATE

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο και το Live News για την ΕΥΠ, η οποία επενέβη για να γίνουν γνωστά τα αίτια του δυστυχήματος.

Αν και αρχικά οι πληροφορίες τόσο από τη Λιβύη όσο και από το υπουργείο Εξωτερικών έκαναν λόγο για τραυματίες, τελικά η επιβεβαίωση ήρθε για νεκρούς και μάλιστα πέντε.

Όπως αναφέρεται και στο Live News το ρεζερβουάρ του οχήματος που ερχόταν κατά πάνω του λεωφορείου εξερράγη με αποτέλεσμα να έχουμε το τραγικό αυτό δυστύχημα.

Διαβάστε επίσης

Ο παράδεισος των κυριών – Γκοτσόπουλος: «Ο Σίμος έχει βιώσει την προδοσία από μικρός»