Αθηνά Μαξίμου: «Θεωρώ απάνθρωπο να παρατάς το κατοικίδιο ή να το κοιμίζεις και να μην είσαι εκεί στο τέλος»
Ελλάδα

Αθηνά Μαξίμου: «Θεωρώ απάνθρωπο να παρατάς το κατοικίδιο ή να το κοιμίζεις και να μην είσαι εκεί στο τέλος»

Αθηνά Μαξίμου: «Θεωρώ απάνθρωπο να παρατάς το κατοικίδιο ή να το κοιμίζεις και να μην είσαι εκεί στο τέλος»

Η ηθοποιός μαζί με τη Φούσκα της μίλησε για το πώς τα κατοικίδια είναι και αυτά οικογένειά μας

Η Αθηνά Μαξίμου παρέα με τη γλυκύτατη Φούσκα βρέθηκε στην εκπομπή «Πλάνα με ουρά» και μίλησε για τη χαρά που προσφέρει ένα κατοικίδιο στο σπίτι, πόσο μάλλον όταν εκείνη και ο Αιμίλιος Χειλάκης έχουν υιοθετήσει όχι ένα αλλά δύο υπέροχα μαλτεζάκια.

Πρώτος που ήρθε στην οικογένειά τους ήταν ο Μπιπ έναν χρόνο μετά τον γάμο της με τον ηθοποιό και μάλιστα ανήμερα των γενεθλίων του. Ήταν το απρόσμενο δώρο της σε εκείνον. Μετά ήρθε η Φούσκα, που προοριζόταν για τους γονείς του Αιμίλιου, όταν έχασαν τον δικό τους σκύλο, αλλά στο τέλος έμεινε κι εκείνη μαζί τους.

Σήμερα, ο Μπιπ είναι 13 χρονών και η Φούσκα 10. Η ηθοποιός ανέφερε πως η σκέψη ότι κάποτε θα «φύγουν» από τη ζωή τους θλίβει αλλά σε αντίθεση με άλλους που αφήνουν τα γέρικα ζωάκια τους στο τέλος, εκείνοι δεν θα το έκαναν ποτέ. Είναι μία απάνθρωπη κίνηση, όπως τονίζει.

«Πάντα υπάρχει στο μυαλό μας αυτή η απώλεια. Είναι σαν να χάνεις έναν άνθρωπο της οικογένειάς σου. Η σχέση που αναπτύσσεται με ένα κατοικίδιο ζώο είναι σαν να είναι μέλος της οικογένειας. Σε καταλαβαίνει. Εγώ κάνω διαλόγους μαζί τους».

«Θεωρώ απάνθρωπο να παρατάς το κατοικίδιο είτε να το κοιμίζεις και να μην είσαι παρών στο τέλος που είναι σκληρό, γιατί είναι σαν έναν άνθρωπο που πεθαίνει μόνος χωρίς να κρατά το χέρι ενός αγαπημένου».

https://streamable.com/mgad44

Συμβιώνοντας με τα σκυλιά της η Αθηνά Μαξίμου έμαθε ένα πολύ σημαντικό μάθημα.

«Έμαθα ότι δεν είμαστε ανεξάρτητα όντα. Εξαρτόμαστε. Χρησιμοποιώ αυτό το ρήμα που μπορεί να έχει και κάτι αρνητικό αλλά έτσι είναι. Εξαρτόμαστε ο ένας από τον άλλον, πρέπει να συμβιώνουμε ο ένας με τον άλλον. Κανένας δεν είναι μοναδικός με την έννοια ότι δεν χρειάζεται τον άλλον και εννοώ κάθε ζωντανό οργανισμό του οικοσυστήματός μας. Πρέπει να φροντίζουμε οποιονδήποτε ζωντανό οργανισμό. Δεν είμαστε οι βασιλιάδες του πλανήτη».

Ακόμη, όπως είπε, τα κατοικίδια με τον καιρό υιοθετούν συμπεριφορές των κηδεμόνων τους. Ποια στοιχεία πήραν, λοιπόν, η Φούσκα και ο Μπιπ από την ίδια και τον Αιμίλιο Χειλάκη;

https://streamable.com/q1ip9q