Καίτη Φίνου: «Μετά τον χαμό της δεύτερης αδελφή μου δεν τα βγάζω πέρα, πρέπει να ξαναπάω σε ψυχίατρο»
Ελλάδα

Καίτη Φίνου: «Μετά τον χαμό της δεύτερης αδελφή μου δεν τα βγάζω πέρα, πρέπει να ξαναπάω σε ψυχίατρο»

Καίτη Φίνου: «Μετά τον χαμό της δεύτερης αδελφή μου δεν τα βγάζω πέρα, πρέπει να ξαναπάω σε ψυχίατρο»

Η εξομολόγησή της για τον βιασμό, την κατάθλιψη, τον Στάθη Ψάλτη και τον Λευτέρη Πανταζή

Η Καίτη Φίνου ήταν καλεσμένη στο «Καλύτερα δε γίνεται» και από τα πρώτα θέματα που συζήτησε με τη Ναταλία Γερμανού ήταν η δική της εφιαλτική εμπειρία βιασμού στα 16 της.

Η ηθοποιός είχε μιλήσει στο παρελθόν για το γεγονός, όπως είπε σήμερα όμως, το θέμα είναι τι γίνεται μετά τον βιασμό.

«Μετά γίνεται ένα περίεργο πράγμα και κατευθύνεται η ζωή της σύμφωνα με αυτό που έχει βιώσει. Κάνεις τη μία σχέση πίσω από την άλλη χωρίς να είναι ο απόλυτος έρωτας γιατί θέλεις να νιώθεις ασφάλεια ότι δεν θα σου ξανασυμβεί, ότι θα κοιμηθείς με αυτόν, θα βγεις έξω και θα σε γυρίσει στο σπίτι του. Η Σοφία Μπεκατώρου αν συνεχιστεί αυτό το πράγμα έχει να ακούσει πάρα πολλά. Εγώ όταν πήγα στην Αστυνομία, έζησα προσβολή. Πήγα και δεν έγινε τίποτα. Ήταν της οικογενείας. Εγώ ήμουν 16-17. Στην Αστυνομία σου μιλάνε λίγο άσχημα. Εκείνη τη δεκαετία ήταν ότι η γυναίκα τα θέλει ο πωπός της. Οι γονείς σου δεν σε πιστεύουν σαφώς. Το είπα στη μητέρα μου και δεν το πίστευε. Κι εμένα η φαντασία μου οργίαζε κάποιες στιγμές. Να πω για έναν γνωστό άνθρωπο και να το πιστέψει; Δεν θα το πιστέψει. Είναι ένα μυστικό που το κρύβεις» είπε.

«Για ένα διάστημα ήμουν κάθε βράδυ στα Επείγοντα με κρίση πανικού»

«Στο θέατρο άργησα να γίνω πρωταγωνίστρια γιατί υπήρχε μια ιεραρχία. Μπορεί να έπαιζα δίπλα στον Στάθη αλλά άργησε πολύ το όνομά μου να μπει δίπλα σε πρωταγωνιστές. Έχω εισπράξει πολλές φορές αμφισβήτηση. Οι παλιοί επιχειρηματίες μου έλεγαν “άμα δεν αδυνατίσεις δεν κάνουμε τίποτα”. Πήρα κιλά μετά τα 40 μου. Eίχε αρχίσει να με κουράζει η επιθεώρηση. Ντρεπόμουν για κάποια νούμερα που έκανα και με έπιασε η πρώτη κρίση πανικού και δεν μπορούσα να βγω στη σκηνή. Για ένα διάστημα ήμουν κάθε βράδυ στα Επείγοντα με κρίση πανικού. Έμενα μόνη μου και καθόμουν οκλαδόν στο πάτωμα και έλεγα “Θεέ μου, θέλω να περάσει”. Δεν έβρισκα ένα ψυχίατρο να με καταλάβει. Δεν το ξεπέρασα. Η αγωγή δεν έχει σταματήσει να υπάρχει. Η κατάθλιψη παραμένει, πέρασα και πάρα πολλά».

https://streamable.com/3fxuof

«Μετά τον χαμό της δεύτερης αδελφή μου δεν τα βγάζω πέρα, πρέπει να ξαναπάω σε ψυχίατρο» ομολόγησε. «Είμαι εντελώς μόνη στη ζωή. Δεν το λέω για να με λυπηθεί κανένας, αλλά τις είχα ανάγκη τις αδελφές μου. Μιλούσαμε κάθε μέρα. Έχω φίλους, έχω και ανθρώπους που στέκονται στο πλάι μου και υλικά. Δεν έχω κανένα πρόβλημα, δόξα τω Θεώ. Οι φίλοι μου δεν με έχουν αφήσει ποτέ. Αισθάνομαι ευλογημένη που είμαι όρθια. Δεν θέλω να ξαναδώ το θέατρο με τίποτα. Από τότε που ήρθε ο κορονοϊός, έμαθα πράγματα που ήθελα να πιστέψω. Οι συνάδελφοι ήταν που δεν με ήθελαν στις  δουλειές  γιατί οι επιχειρηματίες το ρίχναν το όνομά μου. Οι συνάδελφοι και άνδρες και κωμικοί. Με έχουν κόψει από πολλές δουλειές. Μια μεγάλη πρωταγωνίστρια είπε σε έναν συνάδελφο “εγώ να παίξω  σε θέατρο που έπαιξε η Φίνου;» είπε.

Το κεφάλαιο Λευτέρης Πανταζής

Μίλησε όμως και για τον Λευτέρη Πανταζή. «Μετά από τις 4000 γυναίκες που βγήκε και είπε θα έπρεπε να μην του μιλάμε καθόλου γιατί θα ήταν και τις ημέρες που ήταν μαζί μου» είπε με χιούμορ.

«Ο Λευτήρης ήταν η γαλήνη μετά τη θυελλώδη σχέση με τον Στάθη. Είναι ένας πολύ ήρεμος άνθρωπος και δεν εκνευριζόταν με τίποτα. Ήταν το εντελώς αντίθετο και πέρασα πάρα πολύ ήρεμα. Ήμασταν στη Συγγρού, ανεβαίναμε από το Παλαιό Φάληρο και μου λέει “να αρραβωνιαστούμε”. Τα ‘χασα και δεν του απάντησα. Τελικά είναι γεννημένος να είναι ελεύθερος» είπε.

https://streamable.com/9zgdkh