MasterChef – Τελικός: Το λάθος γρήγορο συμπέρασμα του Jason Atherton για το πιάτο της Μαργαρίτας και τα σφάλματα του Διονύση
Reality TV

MasterChef – Τελικός: Το λάθος γρήγορο συμπέρασμα του Jason Atherton για το πιάτο της Μαργαρίτας και τα σφάλματα του Διονύση

MasterChef – Τελικός: Το λάθος γρήγορο συμπέρασμα του Jason Atherton για το πιάτο της Μαργαρίτας και τα σφάλματα του Διονύση

Τι δοκίμασαν οι κριτές και ο καλεσμένος σεφ;

Τελικός απόψε για το MasterChef και αυτή ήταν η τελευταία φορά που οι κριτές δοκίμασαν πιάτα αντιγραφής από τους δύο φιναλίστ.

Στο εστιατόριο μπήκαν οι Σωτήρης Κοντιζάς, Λεωνίδας Κουτσόπουλος και Πάνος Ιωανίδης, μαζί με τον καλεσμένο Jason Atherton για να γευτούν τα πιάτα του τελικού.

Η Μαργαρίτα ήταν η πρώτη παρουσίασε τα πιάτα της, με την ίδια να δηλώνει πολύ ευχαριστημένη από την προσπάθειά της. «Η μαρέγκα έπρεπε να κρυώσει. Εγώ την έβγαλα ζεστή. Όταν τελείωσε ο χρόνος ήταν έτοιμες. Αν το είχα δουλέψει καλύτερα θα είχαμε τουλάχιστον ένα κέλυφος. Επίσης δεν υπάρχει η κρέμα στο γλυκό», είπε.

Για τον Jason Atherton πιο σοβαρό λάθος ήταν το γεγονός ότι η μπαλοτίνα είχε ανοίξει και όχι το γλυκό, το οποίο το βρήκε όμορφο.

«Μη στεναχωριέσαι. Τώρα ξεκινάει κάτι όμορφο για σένα. Πρέπει να είσαι περήφανη για τον εαυτό σου», τη συμβούλευσε ο σεφ.

Η εμφάνιση του πρώτου πιάτου άφησε ικανοποιημένο σε γενικές γραμμές τον Jason Atherton, «νομίζω ότι είναι πολύ κοντά». «Ο πουρές είναι καλός, το λάδι είναι φανταστικό, το κολοκυθάκι είναι καλό, τα ζυμαρικά ήθελαν περισσότερο σάλτσα, αλλά το πιο απογοητευτικό είναι η μπαλοτίνα», είπε για το κυρίως.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν το παράτησε», τόνισε για το γλυκό.

https://streamable.com/ras27l

Στη δοκιμή, ο καλεσμένος τόνισε ότι η Μαργαρίτα κατάφερε να κρατήσει τη φρεσκάδα. «Έκανε εξαιρετική δουλειά», δήλωσε μεταξύ άλλων για το ορεκτικό.

Όσον αφορά στο κυρίως: «Τελικά το κρέας δεν έχει στεγνώσει. Ο πουρές θα μπορούσε να έχει καλύτερη υφή. Η μους κοτόπουλου είναι καλή. Τα ζυμαρικά είναι λίγο σκληρά».

Για το γλυκό: «Η μαρέγκα είναι πολύ καλή. Η γεύση και η υφή είναι τέλεια. Τα φρούτα είναι καλά, το σορμπέ είναι μια χαρά και είναι κρίμα που λείπει η κρέμα. Η γεύση είναι πολύ καλή».

Ο Jason Atherton ήταν ο μόνος που βαθμολόγησε σε αυτήν την τελευταία δοκιμασία.

https://streamable.com/cs9c3f

Η προσπάθεια του Διονύση

Ο Νιόνιος δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμά του και δήλωσε ότι έδωσε πολύ προσοχή στη σάλτσα.

Από άποψη εμφάνισης, ο Jasoon Atherton τόνισε ότι τα χτένια έχουν ωραίο σχήμα, το τζελ καλό αλλά κι εδώ λείπει η στρώσει του ντρέσινγκ. Το σορμπέ είχε ωραίο χρώμα και μύριζε όμορφα. Στο κυρίως πιάτο, το κρέας ήταν ωραία τυλιγμένο, αλλά το κολοκυθάκι και ο ανθός ήταν παραμαγειρεμένα. Τα ζυμαρικά είναι ωραία και η σάλτσα. «Είναι μια πολύ καλή προσπάθεια».

«Η διάσημη μαρέγκα. Η υφή φαίνεται σωστή, όλα είναι εδώ, στο πιάτο», σχολίασε.

Από άποψη γεύσης ο καλεσμένος σεφ επεσήμανε: «Η γεύση δεν είναι απόλυτα σωστή». «Είναι φλατ», πρόσθεσε ο Κουτσόπουλος.

«Η γεύση στα χτένια δεν είναι σωστή, είναι φλατ. Είναι κρίμα γιατί η εμφάνιση είναι σωστή, αλλά η γεύση υστερεί» είπε ο Jason Atherton. «Εμφανισιακά είναι καλύτερο από της Μαργαρίτας αλλά δεν τρώγεται το ίδιο ωραία. Είναι παραμαγειρεμένο το κρέας. Η μους έχει απλώσει, οπότε είναι νερουλή. Τα ζυμαρικά είναι σκληρά» είπε για το κυρίως.

«Καλή γεύση. Η μαρέγκα δεν είναι τόσο τραγανή όσο της Μαργαρίτας. Το κουλί και το σορμπέ είναι πολύ καλά. Όλες οι παρασκευές πολύ σωστές», επεσήμανε για το γλυκό.

https://streamable.com/1wbdwl