4 έξυπνα κόλπα για να τρώτε λιγότερο!
Διατροφή

4 έξυπνα κόλπα για να τρώτε λιγότερο!

4 έξυπνα κόλπα για να τρώτε λιγότερο!

Και έτσι να ελέγχετε καλύτερα το βάρος σας

Η λέξη «δίαιτα» μπορεί να φοβίζει τους περισσότερους από εμάς. Αλλά υπάρχει πάντα τρόπος να διατηρούμε ένα υγιές σωματικό βάρος μακροπρόθεσμα αρκεί να κάνουμε μικρές αλλαγές στη ζωή μας.

Και ιδού 4 έξυπνα κόλπα για να τρώτε λιγότερο!

#1 Προτιμήστε την πρωτεΐνη

Όταν τρώτε μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, αποφεύγετε αυτόματα την υπερκατανάλωση τροφής, κάτι που σας κάνει να χάνετε βάρος χωρίς να μετράτε θερμίδες.

Μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, όταν συνδυάζεται με άσκηση, μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αποκτήσετε περισσότερη μυική μάζα, κάτι που θα έχει επίσης ως αποτέλεσμα την απώλεια βάρους.

#2 Τρώτε με δεμένα μάτια!

Καλά ακούσατε! Μια γερμανική μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι συμμετέχοντες με δεμένα μάτια έτρωγαν λιγότερο φαγητό από τους συμμετέχοντες που μπορούσαν να δουν τα πιάτα τους. Η εξήγηση αυτού του φαινομένου είναι ότι η στέρηση της όρασης μειώνει την ηδονική πείνα, την τάση μας δηλαδή να τρώμε ακόμα κι όταν είμαστε χορτάτοι. Μήπως ήρθε η ώρα να το δοκιμάσετε;

#3 Πίνετε νερό πριν από κάθε γεύμα

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η κατανάλωση  νερού 30 λεπτά πριν από το γεύμα μπορεί να σας βοηθήσει να αδυνατίσετε. Οι συμμετέχοντες σε αυτήν την έρευνα δεν άλλαξαν καθόλου τον τρόπο ζωής τους, ωστόσο έχασαν περίπου 2 κιλά . Έτσι, για να αποκτήσετε φόρμα, σκεφτείτε να πίνετε 1-1,5 λίτρο  νερό καθημερινά.

#4 Μασήστε καλά το φαγητό σας!

Αν και διατροφικά μιλώντας, 200 θερμίδες είναι 200 θερμίδες ανεξάρτητα από το πόσο καλά τις μασάτε, οι επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει το αντίθετο! Μασώντας λοιπόν καλά την τροφή μας, τρώμε λιγότερο και το σώμα μας κάνει περισσότερες καύσεις.