Ρένια Λουιζίδου: «Χωρίσει, δεν χωρίσει η γυναίκα μετά τα 50 θα δεχτεί πίεση»
Τηλεόραση

Ρένια Λουιζίδου: «Χωρίσει, δεν χωρίσει η γυναίκα μετά τα 50 θα δεχτεί πίεση»

Ρένια Λουιζίδου: «Χωρίσει, δεν χωρίσει η γυναίκα μετά τα 50 θα δεχτεί πίεση»

Η Ρένια Λουιζίδου μίλησε στην εκπομπή Ελένη

Η Ρένια Λουιζίδου μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή Ελένη για την σχέση της με τον σύζυγο της, για τον γιο της και τον ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία.

Αναφερόμενη στην σχέση της με τον σύζυγό της και τον γιο της, είπε:

«Δεν έχω ιδέα πως έχει κρατήσει ο γάμος μου τόσα χρόνια, εκτός από την αγάπη και την φροντίδα δεν ξέρω κανένα άλλο τρόπο που να γίνεται. Είναι η τύχη; Είναι τα άστρα; Νομίζω ότι ξεκινήσαμε να περπατάμε μαζί προς μια κατεύθυνση η οποία ήταν αρεστή και στους δυο μας. Κάναμε μια πορεία προς τα κάπου μαζί, παράλληλα. Δεν γίνεται να μην αλλάξεις, αν περνούν τα χρόνια και δεν έχεις αλλάξει κάτι πάει λάθος…».

«Δεν είναι “κολλητάρι” μου ο γιος μου»

«Σε εμάς έπαιξε βοηθητικό ρόλο ότι ο σύζυγος μου κάνει άλλο επάγγελμα από εμένα. Αυτό βέβαια συνέβη σε σχέση με εμένα, που είμαι πολύ αγχώδης. Το γεγονός ότι είχα κάποιον άνθρωπο πιο προσγειωμένο και όχι κάποιον να καταδιώκεται από τα ίδια άγχη, με βοηθούσε εμένα».

«Θέλω να πιστεύω ότι με τον γιο μου έχουμε ένα είδος φιλικής σχέσης, αλλά ένα είδος δεν θα είναι το ”κολλητάρι’΄μου. Γιατί δεν θα πρέπει να είναι αυτός ο ρόλος μου στη ζωή του. Κουβεντιάζουμε, όχι μόνο για τα δικά του… Είναι εικοσιτριών χρονών, είναι αυστηρός γενικά. Εννοώ ότι σε αυτή την ηλικία, και σωστά κάνει, οι άνθρωποι παρατηρούν τον κόσμο γύρω τους και τον κρίνουν και παίρνουν αποφάσεις και στάσεις απέναντι σε αυτό».

«Αυτή η γενιά δυσκολεύεται να ονειρευτεί τη ζωή της, με την έννοια ότι δεν τα έχουμε καλοκαταφέρει οι προηγούμενοι στο τι τους παραδίδουμε. Εμείς στην οικογένεια προσπαθήσαμε να μην είμαστε παρεμβατικοί, όσο μπορούσαμε. Πιστεύω στην μόρφωση και στην καλλιέργεια ακράδαντα αλλά δεν νομίζω ότι γίνεται μόνο μέσα από το πανεπιστήμιο».

«Η γυναίκα δέχεται πίεση κυρίως επειδή μεγαλώνει»

Για το ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία και τη γυναίκα σε μια μεγαλύτερη ηλικία, σχολίασε:

«Η γυναικά δέχεται κυρίως πίεση επειδή μεγαλώνει. Παλιά δεν απασχολούσε τόσο τις γυναίκες, υπήρχε μεγαλύτερη συμφιλίωση. Δεν θυμάμαι τη μάνα μου με τις φίλες της να περνούν σοβαρή κρίση. Δεν δέχονταν τέτοιο βομβαρδισμό από τα μέσα, το πρότυπο δεν ήταν τόσο λαμπερό και τόσο ατσαλάκωτο».

«Χωρίσει, δεν χωρίσει η γυναίκα μετά τα πενήντα θα δεχτεί τέτοια κοινωνική πίεση. Στο πώς δείχνεις και αν κρατάς κομμάτι από την νεότητας σου δεν έχει να κάνει αν είσαι παντρεμένη ή ανύπαντρη, αν είσαι ηθοποιός ή υπάλληλος σε τράπεζα. Απλώθηκε και στην καθημερινή γυναίκα το ”τρέχα να προλάβεις τον χρόνο”. Εγώ είμαι του μέσου δρόμου. Δεν αντέχω την κατά μέτωπο επίθεση στον χρόνο γιατί ξέρω ότι θα χάσω και μου δημιουργεί στρες. Θέλω να αναγνωρίζω τον χρόνο επάνω μου αλλά δεν χαίρομαι, φυσικά δεν χαίρομαι. Είναι η φύση δεν μπορείς να τα βάλεις με τη φύση».

Διαβάστε επίσης:

Ρένια Λουιζίδου: «Στα 40 είσαι η πρωταγωνίστρια και στα 45 η μαμά της»