Σειρές 2023 – 24: Οι ηθοποιοί που θα μας εξάψουν την περιέργεια!
Σειρές

Σειρές 2023 – 24: Οι ηθοποιοί που θα μας εξάψουν την περιέργεια!

Σειρές 2023 – 24: Οι ηθοποιοί που θα μας εξάψουν την περιέργεια!

Οι ρόλοι και οι ηθοποιοί στις φετινές ελληνικές σειρές που θα συζητηθούν τη φετινή τηλεοπτική σεζόν και θα γίνουν viral

Γεμάτη ανατροπές είναι η φετινή τηλεοπτική σεζόν, με την μυθοπλασία να έχει επιστρέψει δυναμικά στην ελληνική τηλεόραση μέσα από άφθονες σειρές.

Καταξιωμένοι ηθοποιοί που μπορεί να έχουν καιρό να εμφανιστούν στην τηλεόραση αλλά και ηθοποιοί που τους έχουμε συνηθίσει αλλιώς, επιστρέφουν δυναμικά και οι ρόλοι που υποδύονται θα συζητηθούν αρκετά.

Ας δούμε αναλυτικά τις σειρές και τους ηθοποιούς που αν μη τι άλλο θα μας εξάψουν την περιέργεια με τους ρόλους τους.

Alpha

Το προξενιό της Ιουλίας

Πολλοί και ζηλευτοί είναι οι ηθοποιοί και οι ρόλοι που θα ερμηνεύσουν στην πολυαναμενόμενη σειρά του Alpha. Τι να πει κανείς για την Άννα Μάσχα ή την Ελισάβετ Μουτάφη, τον Δημήτρη Αλεξανδρή ή την Πέγκυ Τρικαλιώτη. Είναι όμως μερικοί ρόλοι που περιμένουμε με αγωνία καθώς σε κάποιες περιπτώσεις είναι εντελώς «κόντρα» στους ηθοποιούς. Και ιδού μερικά παραδείγματα.

Μελέτης Ηλίας ως Γιωργίκης Προβιός

Τον Μελέτη Ηλία τον έχουμε συνηθίσει κατά βάση σε κωμικούς ρόλους, όπως στο «Σόι σου» ή στα «Καλύτερά μας χρόνια». Τη φετινή σεζόν προβλέπεται να κάνει τον «κακό» και πιο συγκεκριμένα τον Γιωργίκη Προβιό.

Ο σκοτεινός Γιωργίκης είναι μεγαλογαιοκτήμονας γαλουχημένος με τα άγρια πολλές φορές ήθη και στα έθιμα μιας κλειστής κοινωνίας, όπου ο άντρας έχει το πάνω χέρι ειδικά όταν έχει περιουσία. Ο Γιωργίκης είναι αρκετά σκληρός με «σκοτάδια» που θα φανούν στην πορεία της σειράς.

«Το προξενιό της Ιουλίας» spoiler: Αυτός είναι ο ρόλος του Μελέτη Ηλία στη σειρά

Ηλίας Βαλάσης ως επιστάτης

Τον ηθοποιό τον απολαύσαμε στη σειρά της ΕΡΤ1, «Τα Καλύτερά μας χρόνια» και συνεχίζει με επιτυχία την καριέρα του στην υποκριτική. Αυτή τη φορά, θα υποδυθεί τον επιστάτη της οικογένειας Ραζίνη. Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του, ο ρόλος του ως επιστάτης είναι και λίγο βιωματικός, κάτι που τον βοηθά να μπει ακόμη πιο εύκολα στον ρόλο που του έχει ανατεθεί.

«Είμαι ένας πιστός επιστάτης, δοσμένος ψυχή τε και σώματι στο αφεντικό του. Έχω υπάρξει πολλές φορές επιστάτης στη ζωή μου και βάζω βιωματικά αυτά που έχω μέσα μου. Είναι μια υπέροχη σειρά και αφορά πάρα πολύ τη Λάρισα», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Το προξενιό της Ιουλίας» spoiler: Πού γίνονται τα γυρίσματα; Ο ρόλος-έκπληξη που αποκαλύπτουμε

Αδάμ Μπουσδούκος ως Στράτος Ραζίνης

Πρόκειται για την παρθενική του εμφάνιση στην ελληνική τηλεόραση αφού μέχρι πρότινος είχε κάνει θραύση στο ευρωπαϊκό κοινό και ιδίως στη Γερμανία. Πρόκειται να υποδυθεί τον Στράτο Ραζίνη, πατέρα του Γρηγόρη (Δημήτρη Σέρφα) και σύζυγο της Κυριακούλας (Πέγκυ Τρικαλιώτη). Ήδη από το teaser που έδωσε ο Alpha βλέπουμε ότι είναι βασανισμένος και βρίσκει παρηγοριά στο ποτό.

Αναμένουμε με μεγάλη περιέργεια να τον δούμε σε ελληνική σειρά και να απολαύσουμε το υποκριτικό του ταλέντο.

«Το προξενιό της Ιουλίας» spoiler: Έχουμε τις λεπτομέρειες για τον ρόλο του Αδάμ Μπουσδούκου!

Ο Παράδεισος των κυριών

Δημήτρης Γκοτσόπουλος ως Σίμος

Μετά την μεγάλη επιτυχία της σειράς «Άγριες Μέλισσες», ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος επιστρέφει με έναν ρόλο – κλειδί για τη σειρά. Θα υποδύεται τον Σίμο, με νονά την αδίστακτη Βικτώρια, και όπως ήδη γνωρίζουμε από τα spoilers εμπλέκεται άμεσα με την καταστροφή του πολυκαταστήματος «Παράδεισος». Μεταξύ άλλων, γνωρίζει και την Αμαλία με την οποία από ότι διακρίνουμε στο τρέιλερ που έχει ήδη κυκλοφορήσει, υπάρχει μια έλξη ιδιαίτερη.

«Ο Παράδεισος των κυριών» spoiler: Αυτός είναι ο σκοτεινός ρόλος του Δημήτρη Γκοτσόπουλου

Δείτε το τρέιλερ

Σασμός

Βασίλης Μπισμπίκης ως Αντρέας Βρουλάκης

Μετά τις «Άγριες Μέλισσες» και τη σειρά «Αυτή η νύχτα μένει», ο Βασίλης Μπισμπίκης επιστρέφει με νέο ρόλο που δεν είναι άλλος από τον Ανδρέα Βρουλάκη. Ο ηθοποιός που συνηθίζει να παίζει «σκοτεινούς» ρόλους -τουλάχιστον τηλεοπτικά- θα ενσαρκώσει έναν αδίστακτο άνδρα που ψάχνει για εκδίκηση και δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση τον σασμό που συζητά ο Παυλής το τελευταίο διάστημα. Η άφιξή του θα φέρει τα πάνω κάτω στην Άνω Ποριά και τίποτα δεν θα είναι ίδιο.

«Σασμός» – Βασίλης Μπισμπίκης: Ο «Αντρέας Βρουλάκης» έρχεται και τίποτα δεν θα είναι το ίδιο

Πηνελόπη Τσιλίκα ως Εύα Αβραμίδη

Την ηθοποιό κάνει επιλεκτικές εμφανίσεις στην τηλεόραση και μία από αυτές ήταν ο ρόλος της στον «Σιωπηλό δρόμο». Τη φετινή σεζόν επιστρέφει με τελείως διαφορετική εμφάνιση και θα ενσαρκώσει την ξαδέλφη του Ευθύμη Φαρμάκη, την Εύα Αβραμίδη.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως η «γυναίκα με τα δύο πρόσωπα» αφού στόχος της είναι να εκδικηθεί για τον θάνατο του ξαδέρφου της και οι προθέσεις της μόνο ειρηνικές δεν είναι.

«Σασμός»: Αυτή η ηθοποιός θα ενσαρκώσει την αδελφή του Φαρμάκη!

Φόνοι στο Καμπαναριό

Γιώργος Μαυρίδης ως Τζίμης Πικάσο

Η σειρά από μόνη της εξάπτει την περιέργεια των τηλεθεατών αφού το σουρεαλιστικό στοιχείο δεν εκλείπει. Οι μοναχές που θεωρητικά θα έπρεπε να ζουν μια ήσυχη ζωή, εμπλέκονται σε έναν φαύλο κύκλο όπου φόνοι διαπράττονται και έρχονται αντιμέτωπες με αυτό.

Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Ρένα Λουϊζίδου και άλλοι καταξιωμένοι ηθοποιοί έρχονται να ενσαρκώσουν έναν από τους πιο κωμικοτραγικούς ρόλους.

Μεταξύ άλλων, η είσοδος του Γιώργου Μαυρίδη στη σειρά, ως «Τζίμης Πικάσο» έρχεται να δώσει άλλη μια νότα περιέργειας για το πώς θα «κουμπώσει» με τη μοναστική ζωή.

«Φόνοι στο Καμπαναριό»: Ο Γιώργος Μαυρίδης είναι ο «Τζίμης Πικάσο» στη νέα κωμωδία του Alpha

Δείτε το σουρεαλιστικό τρέιλερ της σειράς

Mega

Το ναυάγιο

Λεωνίδας Κακούρης ως Καπετάν Στελής

Τη μία επιτυχία μετά την άλλη βιώνει ο Λεωνίδας Κακούρης που αγαπήθηκε ως Σεβαστός στις «Άγριες Μέλισσες» αλλά και ως Καστρινός στο «Μαύρο Ρόδο». Μπορεί οι δύο χαρακτήρες να ήταν αρκετά «σκοτεινοί» αλλά στο «Ναυάγιο» φαίνεται να υποδύεται έναν καλοκάγαθο οικογενειάρχη. Το μόνο του μέλημα είναι η κόρη του, η οποία αποφασίζει να ταξιδέψει με το «Φοίνιξ» μαζί με τον αρραβωνιαστικό της και να ζήσουν μια υπέροχη ζωή.

Το υποκριτικό του ταλέντο είναι αδιαμφισβήτητο με τους τηλεθεατές να υποκλίνονται σε κάθε ρόλο που υποδύεται.

Ως καπετάν Στελής θα βάλει την μοναχοκόρη του Φωτεινή, στο πλοίο «Φοίνιξ» για το μοιραίο ταξίδι. Άνθρωπος της θάλασσας και ο ίδιος αναγνωρίζει αμέσως τα λάθη και πόσο επικίνδυνο είναι να ταξιδέψει το καράβι εκείνο το βράδυ. Θα παλέψει δίπλα στον Γιώργη για να μάθει ο κόσμος τα πραγματικά αίτια του ναυαγίου.

«Το ναυάγιο»: Το τραγούδι των τίτλων της σειράς με την ανατριχιαστική φωνή της Βίκυς Μοσχολιού

Μιχαήλ Ταμπακάκης ως Άγγελος Κοντογιωργάκης

Ο ολόφωτος Πέτρος φαίνεται πώς φέτος δεν θα είναι τόσο αγαπητός χαρακτήρας για τους φανς της σειράς. Υποδύεται τον Άγγελο, έναν αστυνομικό που σώζεται από έναν κρατούμενό του αλλά η εμπλοκή του στο ναυάγιο προβλέπεται δύσκολη. Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του «Ξετυλίγεται ένα δικαστικό δράμα μεταξύ της ναυτιλιακής εταιρείας και των θυμάτων και μετά παίρνει μια τροπή που θα τη χαρακτήριζα θρίλερ».

Βρίσκεται στο πλοίο εν ώρα καθήκοντος. Αστυνομικός στο επάγγελμα, συνοδεύει έναν κρατούμενο στο μοιραίο ταξίδι. Έντιμος και σταθερός, κρατά χαμηλούς τόνους αλλά αναγκάζεται να ακολουθήσει την τακτική που του ορίζει το Σώμα από φόβο μην χάσει τη δουλειά του. Θαυμάζει τον Ιπποκράτη και τον έχει σαν πρότυπο για αυτό θέλει να μετατεθεί στο Λιμενικό Σώμα.

«Το ναυάγιο» – Μιχαήλ Ταμπακάκης: «Ένας από τους κρατούμενους που μεταφέρω μου σώζει τη ζωή και…»

Δείτε το τρέιλερ της σειράς

Milky Way

Πρεμιέρα κάνει στις 2 Νοεμβρίου η σειρά του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα στο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών σκηνοθέτη, Βασίλη Κεκάτου. Ήδη το καστ το πλαισιώνει πληθώρα αξιότιμων ηθοποιών και αναμένεται να δούμε την εξέλιξη της ιστορίας. Αυτό, όμως, που εξάπτει την περιέργεια είναι η guest εμφάνιση της Ελένης Φουρέιρα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για τον ρόλο που θα υποδύεται αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα εντυπωσιάσει για άλλη μια φορά με την εμφάνισή της.

ΟΡΕΝ

Έρωτας φυγάς

Άννα Αδριανού ως Ουρανία Πετροπούλου

Την είσοδό της κάνει η Άννα Αδριανού στον δεύτερο κύκλο της σειράς και ο ρόλος της Ουρανίας που υποδύεται μόνο ειρηνικός δεν είναι. Ως πρώην ερωμένη του Δεμερτζή έρχεται να αναστατώσει τη ζωή της Μαργέτας και του Ιάσονα, με τους σκοπούς τους να είναι εκδικητικοί και όχι μόνο.

«Έγινε η δεύτερη μάνα του χωρίς να το μάθει η Μαργέτα ποτέ και τον έχει στηρίξει. Έρχεται φέρνοντας τα πάνω κάτω», είχε αναφέρει σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Η Ουρανία Πετροπούλου, ή αλλιώς Πέτρα, είναι μια γοητευτική γυναίκα που έχει γνωρίσει τη δόξα, τον έρωτα, αλλά και τον πόλεμο και τον ξεριζωμό. Διάσημη τραγουδίστρια στο παρελθόν, έζησε μια ταραγμένη και περιπετειώδη ζωή, αλλά κάποια στιγμή έφτασε στη δύση της καριέρας της. Επιστρέφει μετά από χρόνια στη Μεσσηνία, έναν τόπο που ήταν πάντα αφιλόξενος γι’ αυτήν, αλλά με τον οποίο τη δένουν πολλά. Κυρίως ένας μεγάλος έρωτας που δεν μπόρεσε ποτέ να βγει από τις σκιές, αλλά ούτε και από μέσα της. Η άφιξή της κρύβει ένα επτασφράγιστο μυστικό και είναι σωτήρια για κάποιους, αλλά και καταστρεπτική για κάποιους άλλους. Όταν όλοι μάθουν ποια πραγματικά είναι, το κουβάρι της αλήθειας για τους Δεμερτζήδες θα αρχίσει να ξετυλίγεται χωρίς σταματημό. Η Ουρανία έρχεται στο Κιάρι, για να ανοίξει πληγές από το παρελθόν ή μήπως για να τις κλείσει;

«Έρωτας φυγάς» spoiler: «Η Ουρανία έγινε η δεύτερη μάνα του Ιάσονα χωρίς να το μάθει η Μαργέτα»

Γιώργος Παπαγεωργίου ως Φάνης Παράσχος

Το ίδιο ανατρεπτικός θα είναι και ο Γιώργος Παπαγεωργίου που την περσινή σεζόν τον απολαύσαμε στον «Γλυκάνισο» στον ρόλο του Στρατή αλλά και στα «Καλύτερά μας χρόνια» ως Λουίτζι.

Τη φετινή σεζόν στη σειρά έρχεται γεμάτος μίσος για τον Ιάσονα αν και εκ πρώτης όψεως φαίνεται ένας καλοκάγαθος άντρας.

Ο Φάνης είναι ένας γοητευτικός μυστηριώδης νέος, ο οποίος έρχεται αθόρυβα στην περιοχή, χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς. Τους παρακολουθεί όλους και καιροφυλακτεί μέχρι που τον ανακαλύπτουν. Κανείς δεν έχει φανταστεί ποιος πραγματικά είναι.

Με το χιούμορ, τη γοητεία, αλλά και την εξυπνάδα του, κερδίζει τους πάντες και γίνεται σύμμαχος του Στέφανου και του Μάρκου, οι οποίοι πλέον αντιμετωπίζουν μαζί όποιον εχθρό επιχειρεί να τους βλάψει. Εσωτερικό και εξωτερικό. Γίνεται, σχεδόν, μέλος της οικογένειάς τους και εγκαθίσταται για τα καλά στην περιοχή, θέλοντας να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιό του. Αυτό που κανείς δεν ξέρει είναι ότι ο Φάνης έχει έρθει με έναν πολύ συγκεκριμένο σκοπό. Να κλείσει έναν παλιό λογαριασμό. Και θα το κάνει με οποιοδήποτε κόστος.

«Έρωτας φυγάς» spoiler: Ο Γιώργος Παπαγεωργίου «εισβάλλει» στη σειρά με δόλιους σκοπούς

Δείτε το τρέιλερ της σειράς

ΑΝΤ1

Η Μάγισσα

Αναστάσιος Ροϊλός ως Αντρέϊ Σιντόροφ

Μπορεί στη σειρά της ΕΡΤ «Φλόγα και άνεμος» να υποδυόταν τον Δημήτρη Χορν, στη «Μάγισσα» πρόκειται να κάνει ένα Ρώσο αξιωματικό

Ο Αντρέι Σιντόροφ είναι σοβαρός, πολύ εσωστρεφής, πεισματάρης, τρομερά έξυπνος και ορθολογιστής. Ο μυστηριώδης ερχομός του στη Μάνη θα δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά.

Δείτε το τρέιλερ της σειράς

Παγιδευμένοι

Τάσος Χαλκιάς ως Πάνος Βερβερίδης

Ο ηθοποιός επιστρέφει ξανά στην τηλεόραση με έναν αρκετά σκοτεινό ρόλο. Ο Πάνος Βερβερίδης είναι ένας πλούσιος επιχειρηματίας. Δυναμικός, αυστηρός, αυταρχικός, λακωνικός στα λόγια και πανέξυπνος. Είναι δίκαιος και αποφεύγει να δρα με παράνομες μεθόδους. Παρόλα αυτά, αν χρειαστεί, ξέρει τον τρόπο να αντιδράσει. Ένα τραγικό οικογενειακό γεγονός έχει σημαδέψει ανεξίτηλα τη ζωή του.

Δείτε το τρέιλερ της σειράς

ΕΡΤ1

Τρίτος Όροφος

Λυδία Φωτοπούλου ως Υβόννη

Την ικανότητα του Αντώνη Καφετζόπουλου στην κωμωδία τη γνωρίζει το πανελλήνιο αφού ο «Ακάλυπτος» έχει μείνει στην τηλεοπτική ιστορία. Το κωμικό ταλέντο της Λυδίας Φωτοπούλου όμως θα το γνωρίσουμε σε αυτή τη σειρά. Η ίδια επεσήμανε σε συνέντευξή της ότι είναι η πρώτη φορά που καλείται να προσεγγίσει μια καθημερινή γυναίκα καθώς η Μαριλού στην Τούρτα της μαμάς ήταν μεν κωμικός ρόλος είχε όμως άφθονη και γκράντε θεατρικότητα.

Ως Υβόννη που είναι αρκετά εγκρατής και ώριμη έρχεται να ανατρέξει τα γεγονότα και να ζήσει τη «δεύτερη εφηβεία» της ανάλογα πάντα τη διάθεσή της.

«Τρίτος όροφος»: Υβόννη και Γιάννης έρχονται για να μείνουν! Πότε είναι η πρεμιέρα;

Ηλέκτρα

Τάσος Γιαννόπουλος ως Σωτήρης Βρεττός

Όλοι τον έχουμε στο μυαλό μας με τον κωμικό ρόλο του Μάκη στο «Ευτυχισμένοι μαζί». Την περσινή σεζόν τον απολαύσαμε ως Ηλία Βανδώρο στο «Κάνε ότι κοιμάσαι» της ΕΡΤ. Έναν αρκετά σκοτεινό άνθρωπο, τοκογλύφο που φροντίζει να είναι πάντα με το μέρος της αστυνομίας αλλά πάντα κεκαλυμμένος. Η μοίρα του, όμως, του έμελλε να φύγει από τη ζωή και λίγο αργότερα στο μακελειό του σχολείου και ο γιος του.

Τη φετινή σεζόν θα τον απολαύσουμε στην Ηλέκτρα στον ρόλο του Σωτήρη Βρεττού. Ευγενής, δίκαιος, συντηρητικός και άβουλος. Ο Σωτήρης αγάπη και σεβάστηκε την Ηλέκτρα με όλη του την ψυχή. Ζει μόνιμα με τον φόβο ότι κάποια στιγμή θα του φύγει.

«Ηλέκτρα»: Οι ηθοποιοί της νέας σειράς της ΕΡΤ

Δείτε το τρέιλερ της σειράς

Στα σύρματα

Λάκης Γαβαλάς

Σε έναν ρόλο έκπληξη θα δούμε τον Λάκη Γαβαλά στη σειρά Στα σύρματα όπου και υποδύεται τον καθηγητή Καλών Τεχνών. Ήδη από το τρέιλερ αντιλαμβανόμαστε την προσέγγιση του ρόλου του που αν μη τι άλλο θα χαρίσει άφθονο γέλιο. Και ο ίδιος κρατούμενος στη φυλακή μαζί με τους υπόλοιπους φροντίζει να τους μυήσει στην Τέχνη. Θα τα καταφέρει;

Λάκης Γαβαλάς: Τα απολαυστικά του πλάνα ως φυλακόβιος δάσκαλος «Στα σύρματα»

Δείτε το τρέιλερ της σειράς

ΣΚΑΪ

Οι Πανθέοι

Melia Kreiling ως Μάρμω Πανθέου

Την απολαύσαμε από το guest της στη σειρά Emily in Paris που έκανε μεγάλη επιτυχία στην πλατφόρμα του Netflix. Ωστόσο, η ηθοποιός έχει ήδη μεγάλη καριέρα στην πλάτη της στο εξωτερικό. Για πρώτη φορά θα τη δούμε στην ελληνική τηλεόραση και πιο συγκεκριμένα στους Πανθέους του ΣΚΑΪ να υποδύεται την Μάρμω Πανθέου. Πρόκειται για τη σύζυγο του Ανδρέα και πέτρα του σκανδάλου.

«Οι Πανθέοι»: Οι ηθοποιοί και οι ρόλοι τους στη νέα σειρά του ΣΚΑΪ

Δείτε το τρέιλερ της σειράς

Διαβάστε επίσης

«Σασμός»: Όλα όσα συμβαίνουν στα παρασκήνια των γυρισμάτων