
Τι θα μαγειρέψετε σήμερα;
Η πιο συχνή μας απορία, είτε μαγειρεύουμε είτε όχι: Τι θα φάμε σήμερα! Και δεν είναι μόνο το μεσημεριανό, αλλά και το πρωινό και το βραδινό! Ακούμε τους διατροφολόγους που μας εξηγούν ότι για να είμασ...
Η πιο συχνή μας απορία, είτε μαγειρεύουμε είτε όχι: Τι θα φάμε σήμερα! Και δεν είναι μόνο το μεσημεριανό, αλλά και το πρωινό και το βραδινό! Ακούμε τους διατροφολόγους που μας εξηγούν ότι για να είμασ...
Τα ζυμαρικά θεωρούνται comfort food. Είναι το φαγητό που θέλουμε να καταφύγουμε όταν έχουμε “τις μαύρες” μας, όταν θέλουμε να φάμε κάτι γρήγορο και να χορτάσουμε, αλλά και όταν θέλουμε να ...
Μια γευστική πανδαισία με παράδοση αιώνων, που σίγουρα θα μπορούσε να ταιριάξει σε ένα ελληνικό τραπέζι. Η πίτα του βοσκού είναι ένα πιάτο που συνδυάζει την απολαυστική γεύση του μοσχαρίσιου κιμά, σε ...
Ίσως θα έχετε ακούσει ιστορίες από τη γιαγιά ή τον παππού ότι στη θρυλική πια περίοδο της Κατοχής, πάρα πολλοί Έλληνες της επαρχίας σώθηκαν από το λιμό που έπληξε τη χώρα μαζεύοντας και τρώγοντας χόρτ...
Το μυστικό για μια πετυχημένη ομελέτα βρίσκεται στο πόσο αφράτη είναι. Και τελικά το να κάνετε μια πραγματικά αφράτη ομελέτα δεν είναι ούτε δύσκολο, ούτε τόσο μυστικό! Όπως θα δείτε στο παρακάτ...
Το ελαιόλαδο, ο “χρυσός” της Μεσογείου και ειδικά της χώρας μας, είναι μια τροφή μοναδικής αξίας. Και ενώ ξέρουμε τα πάντα για τα “καλά” του λιπαρά και τη θρεπτική του αξία, γν...
Η χορτοφαγική διατροφή κερδίζει σταθερά έδαφος στις εξόδους μας. Και ενώ μέχρι πρότινος οι επιλογές για κάποιον που είναι χορτοφάγος ή ήθελε να δοκιμάσει αυτήν την κουζίνα ήταν ελάχιστες, τα χορτοφαγι...
Το μήλο είναι ταυτισμένο με το κόκκινο χρώμα. Ένα κατακόκκινο μήλο ακολουθείται από ποικίλους συνειρμούς και έχει χρησιμοποιηθεί πέρα και έξω από την κουζίνα, από τη μυθολογία μέχρι τη μόδα και την τέ...
Για αντίγραφο ενός “έργου τέχνης”, που υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα κατηγορούσε ολλανδική εταιρία, ανταγωνίστριά της. Ωστόσο, το ευρωπαϊκό δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα πως η γε...
Υπάρχουν δεκάδες τρόποι να απολαύσετε το αυγό. Αλλά ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: το αυγό πρέπει να γίνει πρωταγωνιστής στη ζωή σας. Από τις λίγες εξαιρετικές πηγές πολύτιμης πρωτεΐνης για τη διατροφή...
Ο τρόπος με τον οποίο η μουσική επηρεάζει τον άνθρωπο, τα ζώα, ακόμη και τα φυτά είναι λίγο πολύ γνωστός. Ωστόσο, ένας τυροκόμος από την Βέρνη της Ελβετίας, σκέφτηκε να δοκιμάσει την επίδραση της και ...
Η κατάψυξη είναι εκείνο το πολύ παγωμένο μέρος του ψυγείου σας που σας θυμίζει το Βόρειο Πόλο. Εκεί συνήθως “αναπαύονται” τα παγάκια που δροσίζουν τον καφέ, το χυμό και το νερό σας το καλο...
Το να επιλέγουμε φρούτα και λαχανικά εποχής είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο για το πορτοφόλι μας αλλά πρωτίστως για την υγεία μας. Κάθε εποχή έχει τα δικά της χρώματα και αρώματα που μπορούμε να αξιοποι...
Η κολοκύθα είναι ένα τρόφιμο της εποχής και οι χρήσεις της στην κουζίνα είναι άπειρες. Από τη σάρκα της, μέχρι τους σπόρους της, έχει υψηλή διατροφική αξία, καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και βήτα-...
Λαχταριστή, τραγανή σφολιάτα με γέμιση από σοκολάτα, κρέμα ή και μαρμελάδα. Το όνειρο κάθε λάτρη των γλυκών, αλλά και όποιου θέλει να εντυπωσιάσει. Είναι εύκολες στην χρήση, καθώς σφολιάτες κυκλοφορο...
Κάψατε το φαγητό; Κόλλησε στον πάτο της κατσαρόλας και κάηκε; Yπάρχει τρόπος να την επαναφέρετε! Ατυχήματα στην κουζίνα συμβαίνουν συχνά! Λίγο η βιασύνη, λίγο που χρειάστηκε να μιλήσετε στο τηλέφωνο κ...