Διατροφή

Αυτή η τσαλακωτή τυρόπιτα που θυμίζει μπουγάτσα γίνεται σε 10 λεπτά ακόμα κι αν δεν ξέρεις να μαγειρεύεις!

Δεν ξέρεις να μαγειρεύεις; Δεν έχεις χρόνο; Λαχταράς μια απλή τυρόπιτα που να είναι σπιτική; Αυτή η τσαλακωτή τυρόπιτα του Πάνου Παπαδάκη θα σου φέρει σιελόρροια και μόνο που θα δεις το βίντεο! Χρειάζεται μόνο 10 λεπτά προετοιμασία και μια ωρίτσα ψήσιμο με υλικά πάρα πολύ απλά! ΥΛΙΚΑ 500 γρ φύλλο κρούστας(12-13 φύλλα) 500 γρ […]

Απόλαυση χωρίς ενοχές; Αυτό είναι το πιο νόστιμο προφιτερόλ χωρίς ζάχαρη και έτοιμο σε 10 μόλις λεπτά!

Το προφιτερόλ αποτελεί αναμφισβήτητα ένα αγαπημένο γλυκό, μια διαχρονική αξία στις προτιμήσεις μας για γλυκό. Έχετε φανταστεί όμως πως υπάρχει τρόπος να το απολαμβάνετε όποτε θέλετε χωρίς τύψεις; Αν μιλάμε για το γνωστό προφιτερόλ μάλλον όχι! Η παρακάτω συνταγή όμως  του Πάνου Παπαδάκη θα σας κάνει να το δείτε με άλλο μάτι αφού δεν έχει […]

Η εύκολη τυρόπιτα που θα φτιάξετε μόνο μέσα σε 5 λεπτά χωρίς φύλλο

Όταν η μέρα είναι φορτωμένη με δουλειές και ο χρόνος για να μαγειρέψεις είναι ελάχιστος, τότε σίγουρα χρειάζεσαι κάτι εύκολο και γρήγορο. Τα σουβλάκια θα έλεγε κανείς πως είναι η εύκολη λύση, όμως υπάρχει και πιο γρήγορη. Η εύκολη ή και τεμπέλικη θα έλεγε κανείς, τυρόπιτα, που μπορείς να φτιάξεις μέσα σε μόλις 5 λεπτά. […]

Από την Πόλη με αγάπη – Η συνταγή για αυθεντικό καζάν ντιπί που θα σας ξετρελάνει

Το καζάν ντιπί έλκει τις ρίζες του από τη Μικρά Ασία, ένα αγαπημένο πολίτικο γλυκό που μοσχοβολά ανατολίτικα αρώματα. Η ονομασία του προέρχεται από τα τουρκικά και σημαίνει «πάτος του καζανιού» και παρασκευάζεται αποκλειστικά από βουβαλίσιο γάλα καθώς προτιμάται ως γνησιότερο. Αν δεν το έχετε δοκιμάσει μέχρι στιγμής, εμείς βρήκαμε την πιο εύκολη συνταγή για […]

Τι μπορείς να κάνεις με όσα περίσσεψαν από το πασχαλινό τραπέζι; Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου σού δείχνει την πιο πλήρη και νόστιμη σαλάτα

Έμεινε αρνί, αυγά και πρασινάδες από τη μαγειρίτσα; Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου έδειξε στο Love it την πιο πλήρη και νόστιμη σαλάτα που μπορείς να φτιάξεις με τα leftovers του πασχαλινού τραπεζιού! Υλικά για 4 άτομα 250 γραμμάρια αρνί από το πασχαλινό τραπέζι 2 κουταλιές ελαιόλαδο 3 βρασμένα αυγά από το πασχαλινό τραπέζι 400 γραμμάρια πράσινα […]

O πιο γλυκός τρόπος να αξιοποιήσεις τον ελληνικό καφέ

Ο ελληνικός καφές είναι αυτός ο καφές που όλοι προτιμούν όταν βρεθούν σε κάποιο παραδοσιακό χωριό σε ένα καφενείο με πλάτανο ή ακόμη και όταν επισκεφθούν τον παππού και τη γιαγιά στο χωριό. Ξέρατε όμως πως μπορείτε να αξιοποιήσετε τον ελληνικό καφέ που έχετε στο σπίτι, εάν δεν τον προτιμάτε ιδιαίτερα σε υγρή μορφή; Μα […]

Στρώνουμε πασχαλινό τραπέζι με κατσικάκι γεμιστό και πατάτες

Κυριακή του Πάσχα και σε όλη την Ελλάδα τα οικογενειακά τραπέζια έχουν την τιμητική τους. Μετά το τέλος της Σαρακοστής οι Έλληνες ετοιμάζουν όπως κάθε χρόνο πλούσια φαγοπότια για να γιορτάσουν την Ανάσταση του Κυρίου, στη λαμπρότερη γιορτή της Ορθοδοξίας. Το ψήσιμο του οβελία έρχεται στο προσκήνιο αλλά και άλλες πεντανόστιμες πασχαλινές συνταγές. Για τους […]

Μανιταρίτσα: Πώς να φτιάξετε την πιο νόστιμη, χορτοφαγική μαγειρίτσα

Αν δεν αγαπάτε την παραδοσιακή μαγειρίτσα, αν ψάχνετε έναν εναλλακτικό τρόπο να απολαμβάνετε το παραδοσιακό αυτό πιάτο αλλά χωρίς τα εντόσθια, η μανιταρίτσα είναι η επιλογή σας. Μανιτάρια λογής λογής, φρέσκα αλλά και αποξηραμένα, μαρούλια, άνηθος και κρεμμυδάκια είναι τα συστατικά της. ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα ως κυρίως πιάτο, για 6 ως πρώτο) 500 γρ. […]

Πάβλοβα: Το αυτοκρατορικό, φίνο και ελαφρύ γλυκό του Πάσχα – Συνταγή

Η πάβλοβα είναι ένα εντυπωσιακό, αυτοκρατορικό γλυκό που μοιάζει πολύπλοκο ή δύσκολο. Δεν είναι όμως. Για την ακρίβεια είναι ένα ελαφρύ γλυκό, ιδανικό μετά από ένα λιπαρό γεύμα όπως αυτό της Κυριακής του Πάσχα καθώς η μαρέγκα και η δροσιά της φράουλας δεν θα μας βαρύνουν πολύ. Χρειαζόμαστε ένα δυνατό, σταθερό μίξερ για να χτυπήσουμε […]

Τα αφράτα, πασχαλινά τσουρέκια του Χρήστου Βέργαδου – Η συνταγή

Ο pastry chef Χρήστος Βεργάδος μας δείχνει πώς να φτιάξουμε αφράτα πασχαλινά τσουρέκια στην κουζίνα της εκπομπής «Χαμογέλα και Πάλι!». Υλικά για τη συνταγή Για το προζύμι: 250 ml νερό 250 ml γάλα 500 γρ. αλεύρι δυνατό 100 γρ. νωπή μαγιά Για τη ζύμη: 1 κιλό αλεύρι 400 γρ. ζάχαρη 250 γρ. βούτυρο κρεμώδες 6 […]

Το brownie της νηστείας: Εύκολο και λαχταριστό για τους αθεράπευτα γλυκατζήδες!

Για τους λάτρεις του γλυκού η περίοδος της νηστείας είναι σίγουρα η πιο δύσκολη αφού τους κρατά μακριά από τις αγαπημένες τους απολαύσεις…. Όχι πια, όμως! Τι θα σκεφτόσασταν, ας σας λέγαμε πως το νηστίσιμο brownie όχι μόνο υπάρχει αλλά είναι εξίσου λαχταριστό με το αυθεντικό; Είμαστε σίγουροι πως ήδη ψάχνετε για χαρτί και μολύβι. […]

Γαλατόπιτα με φύλλο σφολιάτας: Η πιο χορταστική εκδοχή από τον σεφ Γιώργο Παπακώστα

Η παραδοσιακή γαλατόπιτα απαντάται συνήθως χωρίς σφολιάτα ή άλλη ζύμη. Ο γνωστός chef Γιώργος Παπακώστας ετοίμασε μία παραλλαγή της με φύλλο σφολιάτας, δείχνοντας μια εντυπωσιακή και παράλληλα εύκολη συνταγή με λίγα υλικά. Δείτε την εκτέλεση:

Αυτό το «φρούτο» συμβάλλει στην υγιή καρδιά!

Οι άνθρωποι που τρώνε τουλάχιστον δύο μερίδες αβοκάντο την εβδομάδα (κάθε μερίδα είναι μισό αβοκάντο, το οποίο θεωρείται φρούτο) έχουν μικρότερο καρδιαγγειακό κίνδυνο σε σχέση με όσους τρώνε αβοκάντο σπάνια ή ποτέ. Αυτό ισχυρίζεται μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη που έγινε σε μεγάλο αριθμών ανθρώπων και σε βάθος χρόνου 30 ετών. Η αντικατάσταση ζωικών προϊόντων, […]

Black forest: Πώς να φτιάξετε βήμα-βήμα την τούρτα-μύθο

H black forest είναι τούρτα – μύθος! Σοκολατένιο παντεσπάνι, σιρόπι από απόσταγμα κερασιών, βελούδινη σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα συνθέτουν μια εντυπωσιακή τούρτα για κάθε περίσταση. Η καταγωγή της black forest είναι γερμανική, και συγκεκριμένα από τον Μέλανα Δρυμό, μέρος που παράγει τα αγριοκέρασα και το kirsch, το διάσημο απόσταγμα από τα κουκούτσια των αγριοκέρασων. Υλικά […]

Κούλουμα με λαχταριστή, εύκολη και γρήγορη γαριδομακαρονάδα, από τον Γιώργο Παπακώστα!

Καθαρά Δευτέρα χωρίς λαγάνα, ταραμοσαλάτα και θαλασσινά δεν γίνεται γι αυτό και ο chef Γιώργος Παπακώστας μας έδειξε την πιο απλή, γρήγορη και εύκολη γαριδομακαρονάδα που θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους στο γιορτινό τραπέζι. Υλικά: 350 γρ. γαρίδες 1½ κ. γ. αλάτι 6 κ. σ . ελαιόλαδο 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 2 κ. γ ρίγανη 1 […]

4 έξυπνα κόλπα για να τρώτε λιγότερο!

Η λέξη «δίαιτα» μπορεί να φοβίζει τους περισσότερους από εμάς. Αλλά υπάρχει πάντα τρόπος να διατηρούμε ένα υγιές σωματικό βάρος μακροπρόθεσμα αρκεί να κάνουμε μικρές αλλαγές στη ζωή μας. Και ιδού 4 έξυπνα κόλπα για να τρώτε λιγότερο! #1 Προτιμήστε την πρωτεΐνη Όταν τρώτε μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, αποφεύγετε αυτόματα την υπερκατανάλωση τροφής, κάτι […]

Red velvet cake για την πιο γλυκιά γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου!

Η πιο ερωτική γιορτή της χρονιάς έφτασε και ο chef, Χρήστος Βεργάδος, μπήκε στην κουζίνα του «Χαμογελα και Πάλι» και έφτιαξε ένα λαχταριστό Red velvet cake, κατάλληλο για την περίσταση! Η συνταγή υπόσχεται το καλύτερο αποτέλεσμα για τον ή την σύντροφό σας, ενώ αν είστε μόνοι, επιβραβεύεστε τον εαυτό σας! Υλικά Για το κέικ: 270 γρ. […]

Γονιμότητα: Τι ρόλο παίζει η διατροφή; Τι πρέπει να προσέξουν άνδρες και γυναίκες;

Καίριας σημασίας όσον αφορά τα επίπεδα γονιμότητας σε άνδρες και γυναίκες είναι το διατροφικό πλάνο που ακολουθεί κανείς στην καθημερινότητά του σύμφωνα με πλήθος ερευνών. Έχει αποδειχτεί πως υπάρχει μια πολύ μεγάλη αλληλοεξάρτηση, αρνητική κυρίως, τόσο της παχυσαρκίας, όσο και του ελλιπές βάρους και επομένως ενός ακανόνιστου κύκλου περιόδου. Δύο παράγοντες σημαντικοί, που εμποδίζουν το […]

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα cupcakes καρότου χωρίς να χρειαστείτε μίξερ;

Αν μας δίδαξαν κάτι ο κορονοϊός και η καραντίνα, εκτός από το να κρατάμε αποστάσεις, αυτό ήταν να δοκιμάζουμε τις δυνατότητές μας στην κουζίνα. Δεν τα καταφέραμε όλοι, όμως αν ακόμη το παλεύετε κι εσείς βρήκαμε την πιο τέλεια συνταγή για cupcakes καρότου, τα οποία θα φτιάξετε πανεύκολα και χωρίς να χρειαστείτε μίξερ. Το τριμμένο […]

Έρχεται τσουχτερό κρύο; Αυτό είναι το ιδανικό πιάτο για τις κρύες μέρες μέρες του χειμώνα!

Ολοταχώς καταφθάνει στη χώρα μας η νέα ψυχρή εισβολή με το όνομα «Ελπίς» και αναμένεται να ρίξει τον υδράργυρο πολλούς βαθμούς κάτω. Τι καλύτερο λοιπόν από μία σούπα αχνιστή και πεντανόστιμη για να μας ζεστάνει τις κρύες μέρες του χειμώνα; Και όχι ό,τι κι ό,τι σούπα αλλά τανωμένο σορβά ή γνωστό αλλιώς ως τανέα. Πρόκειται […]

Το πιο μερακλίδικο πεϊνιρλί με παστουρμά και αβγό το φτιάχνει η Κατερίνα Λένη

Ένα πιάτο που θα ενθουσιάσει πολλούς καλοφαγάδες παρουσίασε στην πρωινή εκπομπή «Super Κατερίνα» η Κατερίνα Λένη. Για εκείνους που τρελαίνονται για πλούσια γεύση η σεφ ετοίμασε πεϊνιρλί με παστουρμά και αβγό, το πιο μερακλίδικο που θα φας, στο εγγυόμαστε. Δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τα βήματα της συνταγής και θα απολαύσεις ένα από τα καλύτερα […]

Λαχταριστή η σημερινή συνταγή – Γιορτινός κορμός

O κορμός είναι ένα γλυκό του ταιριάζει απόλυτα στο γιορτινό τραπέζι. Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε για το παντεσπάνι: 4 μεσαία αυγά 130γρ. ζάχαρη 125γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 βανίλια Υλικά για τη γέμιση: Ένα κουτί ION Patisserie Cover Cream Φρούτα επιλογής σας ή ξηρούς καρπούς Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο […]

Τι θα κάνεις με τα περισσεύματα του γιορτινού τραπεζιού; Η Κατερίνα Λένη σου έχει τη συνταγή για την τέλεια σκεπαστή!

Η Κατερίνα Λένη ετοιμάζει στην εκπομπή «Super Κατερίνα» σκεπαστή πίτα με το κρέας που… περίσσεψε από το γιορτινό τραπέζι. Για τη ζύμη θα χρειαστούμε: 1 kg. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 1 πρέζα αλάτι 1 πρέζα ζάχαρη 1 αυγό ολόκληρο 5 κ.σ. γάλα χλιαρό 5 κ.σ. ηλιέλαιο 300 – 400 ml. […]

Σου έμεινε γαλοπούλα από τα Χριστούγεννα; Ο σεφ της Έλενας Τσαβαλιά, Ανδρέας Λαγός σου δείχνει την πιο λαχταριστή συνταγή!

Ο σεφ Ανδρέας Λαγός μας δείχνει τον τρόπο που θα μαγειρέψουμε την γαλοπούλα που μας έχει περισσέψει από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Φλογέρες με γαλοπούλα ψητή και κεφαλογραβιέρα 5 φύλλα κρούστας 300 γρ. γαλοπούλα ψητή 200 γρ. ανθότυρο 150 γρ. κεφαλογραβιέρα 1 πράσο Πιπέρι Πάπρικα καπνιστή Λίγο ελαιόλαδο Δείτε την παρασκευή της συνταγής, από την εκπομπή […]

Ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο γλυκό με κάστανο, σοκολάτα και ρούμι

Εύκολο κέικ κάστανο με σοκολάτα, μοναδικός συνδυασμός σε ένα γλυκό χωρίς γλουτένη, με όλη την γεύση και το άρωμα του κάστανου. Μια χριστουγεννιάτικη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου που θα πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε. Υλικά Συνταγής 125 γραμ. σοκολάτα 60% 125 γραμ. βούτυρο 500 γραμ. κρέμα κάστανο 4 αυγά 20 γραμ. ρούμι ή κονιάκ Ξύσμα από […]

Tα ωραιότερα σπιτικά κορνέ σφολιάτας με κρέμα

Η συνταγή και όλα τα μυστικά για θεϊκά σιροπιαστά κορνεδάκια με κρέμα πατισερί και σαντιγί από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Αυτό το γλυκό κορνέ έχει τραγανή σφολιάτα από τα παλιά… Ετοιμάστε μπόλικα γιατί εξαφανίζονται στο λεπτό. Η Αργυρώ τα φτιάχνει μικρά ατομικά και είναι το κάτι άλλο! Υλικά Συνταγής Για τα κορνέ 1 φύλλο σφολιάτα λίγο […]

Σαλάτα Coleslaw με ρόδι, ιδανική για το γιορτινό τραπέζι!

Η πιο νόστιμη λαχανοσαλάτα, με κρεμμώδη υφή και απίστευτη γεύση. Ιδανική για ψητό κρέας, κοτόπουλο, μπιφτέκι. Δείτε τη συνταγή για σαλάτα Coleslaw με ρόδι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Υλικά 1/2 λάχανο μέτριο τριμμένο 2 καρότα τριμμένα 1 ξινόμηλο τριμμένο 2 τρυφερά κλωνάρια σέλερι τριμμένα 1 ρόδι καθαρισμένο 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο 2 τρυφερά φρέσκα κρεμμύδια […]

Χριστουγεννιάτικη συνταγή: Οι μοσχομυριστοί κουραμπιέδες της Κατερίνας Λένη

Η Κατερίνα Λένη, παρέα με τον Μάριο Κόνσολο, ετοιμάζει πεντανόστιμους κουραμπιέδες για τις γιορτές! Για τη συνταγή θα χρειαστούμε: 500 gr. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 230 gr. ζάχαρη άχνη 1 λοβός βανίλιας 1 κόκκος τόνκα 5 κ.σ. λικέρ Amaretto 200 gr. αμύγδαλα καβουρδισμένα 750 – 800 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Για το πασπάλισμα: […]

Μία πίτα για γιορτή και όχι μόνο: Κρεατόπιτα Κεφαλονιάς

Κρεατόπιτα Κεφαλονιάς με αρνί και σφολιάτα όνειρο! Μια συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Υλικά Συνταγής 2 φύλλα σφολιάτας ή κουρού 1/2 κιλό αρνί κομμένο σε μπουκιές 1/2 κιλό χοιρινό κομμένο σε μπουκιές 1/4 φλ. ελαιόλαδο 2 ξερά κρεμμύδια 2 σκελίδες σκόρδο 4 κ.σ. δυόσμο 4 κ.σ. μαϊντανό 1 κ.σ πελτέ ντομάτας 1/2 φλ. Ρομπόλα (λευκό ξηρό […]