Διατροφή

Η συνταγή για την πιο λαχταριστή εκδοχή του μελομακάρονου: Με σοκολάτα!

Η Κατερίνα Λένη ετοιμάζει πεντανόστιμα μελομακάρονα με σοκολάτα στην εκπομπή «Super Κατερίνα». Για τη συνταγή θα χρειαστούμε: 50 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 250 gr. ζάχαρη Το ξύσμα από 1 πορτοκάλι 250 ml. χυμός πορτοκαλιού 4 κ.σ. μαύρο ρούμι 1 κ.σ. κανέλα 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1 κ.γ. μαγειρική σόδα 2 κ.σ. κακάο άγλυκο 200 gr. […]

Η Δωροθέα Μερκούρη και ο Ανδρέας Λαγός σού δείχνουν πώς να κάνεις ένα λαχταριστό, αλμυρό γαλακτομπούρεκο

Ο Ανδρέας Λαγός φτιάχνει στην εκπομπή «Π.Ο.Π. Μαγειρική» ένα γαλακτομπούρεκο αλλιώτικο από τ’ άλλα με τη βοήθεια της Δωροθέας Μερκούρη! Υλικά: 1 πακέτο φύλλο κρούστας ή Βηρυττού 250γρ. κασέρι 700ml γάλα 200γρ. γιαούρτι 150γρ. σιμιγδάλι ψιλό 200γρ. βουτύρου 2 αβγά 4 φύλλα δάφνης Ξύσμα από 1 λεμόνι 1 κλωνάρι δεντρολίβανο Αλάτι – πιπέρι Δείτε την […]

Εσείς γνωρίζετε την περιβόητη «Αθηναϊκή σαλάτα»; Αυτή είναι η συνταγή για να εντυπωσιάσετε στο ρεβεγιόν

Η Αθηναϊκή σαλάτα με βραστό ψάρι, μαγιονέζα και λαχανικά είναι μια κλασική συνταγή της παλιάς αστικής κουζίνας. Στις μέρες μας είναι μια από τις πιο hot προτάσεις στα καλύτερα εστιατόρια της πόλης και σερβίρεται λίγο παραλλαγμένη στα υλικά και σε μια πιο σύγχρονη εκδοχή. Η γεύση της είναι συγκλονιστική! Υλικά Συνταγής Για το βραστό ψάρι […]

Φτιάξτε αυτό το φανταστικό γλυκό, εκμέκ με τσουρέκι και κρέμα μαστίχας

Εκμέκ με τσουρέκι και κρέμα μαστίχας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Το καλύτερο εκμέκ με τσουρέκι θα το φτιάξετε με αυτή τη συνταγή. Φανταστικό γλυκό για να αξιοποιήσετε το τσουρέκι που περίσσεψε! Υλικά Συνταγής 10 φέτες τσουρέκι πάχους ενός εκατοστού (κατά προτίμηση μπαγιάτικο) Για το σιρόπι 200 γραμ. ζάχαρη 200 γραμ. νερό 1 ξύλο κανέλας φλούδα […]

Κέικ σαν ζαμπονοτυρόπιτα, με γαλοπούλα και τυρί!

Αν έχετε συνηθίσει στα γλυκά κέικ, τότε αυτό το εύκολο αλμυρό κέικ θα σας εκπλήξει και μοιάζει με ζαμπονοτυρόπιτα! Υλικά Συνταγής 5 αυγά 1 φλ. ελαιόλαδο 120 γραμ. γαλοπούλα κομμένο σε κύβους 350 γραμ. τυρί κίτρινο (τριμμένο) 1 φλ. γάλα φρέσκο σε θερμ. δωμ. 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ […]

Κουνουπίδι – γιαχνί με την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή διά χειρός Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Τώρα που χειμώνιασε αρκετά είναι τα πιάτα που έχουν την τιμητική τους αλλά αν βαριέστε τα ίδια υπάρχει ένα πιάτο που θα σας αποζημιώσει στο μέγιστο. Τι θα λέγατε λοιπόν για κουνουπίδι γιαχνί; Και εύκολο είναι και θρεπτικό και προπαντός πεντανόστιμο! Τα περισσότερα υλικά ήδη βρίσκονται στο ντουλάπι σας όσο για τα βήματα της συνταγής […]

Ο chef Τίμος μάς φτιάχνει γίγαντες με λουκάνικο

Ο αγαπημένος σεφ του «Πάμε Δανάη!», Τίμος Ζαχαράτος μάς φτιάχνει γίγαντες με λουκάνικο. Υλικά: 500 γρ. γίγαντες 250 γρ. λουκάνικο 4 πιπεριές 2 κρεμμύδια 2 σκ. σκόρδο 6 ντομάτες 40 γρ. πελτέ 80 ml κρασί κόκκινο 100 ml νερό 100 ml ελαιόλαδο Ρίγανη Θυμάρι Αλάτι Πιπέρι Ακολουθήστε τις οδηγίες του σεφ όπως θα τις δείτε […]

Η τέλεια συνταγή για εύκολο ρολό κοτόπουλο

Αν και το ρολό κοτόπουλο είναι εύκολο στην ετοιμασία του έχει κι αυτό τα μυστικά του. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου δίνει τις συμβουλές της για την τέλεια συνταγή! Υλικά Συνταγής Για τα ρολά 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου Λίγο αλάτι Λίγο πιπέρι Λίγο θυμάρι Λίγο ελαιόλαδο Για την γέμιση 100 γραµ. γραβιέρα 1/2 κόκκινη πιπεριά 1/2 κίτρινη […]

Jean Marie Hoffman: Το ελληνικό χοιρινό φρικασέ… «πειραγμένο» από τον Γάλλο σεφ

Ο σεφ Jean Marie Hoffman φτιάχνει στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» χοιρινό φρικασέ γεμιστό με κιμά και σάλτσα αυγολέμονου! Θα χρειαστείτε: 600 γρ. χοιρινό τρανς, σε 4 κομμάτια, κομμένο λεπτές φέτες και χτυπημένο 400 γρ. κιμά χοιρινό 8 φέτες μπέικον ½ ματσάκι μαϊντανό 2 φέτες ψωμί του τοστ 100 ml γάλα Ελαιόλαδο 500 γρ. πράσο […]

Το «πειραγμένο» γιουβέτσι της Κατερίνας Λένη

Η Κατερίνα Λένη ετοιμάζει πεντανόστιμο γιουβέτσι με λουκάνικο, μανιτάρια και πιπεριές. Υλικά: 1 kg. χωριάτικα λουκάνικα 2 μεγάλα κρεμμύδια 4 -5 πιπεριές χρωματιστές 1 πακέτο μανιτάρια champignon 100 ml ελαιόλαδο 150 ml κόκκινο κρασί 1 κουτάκι κονκασέ ντομάτας 1 βάζο τριμμένος χυμός ντομάτας Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 πρέζα ζάχαρη 2 φύλλα δάφνης 1 lt […]

Λαζάνια: Η αυθεντική ιταλική συνταγή της Κατερίνας Λένη

Η Κατερίνα Λένη ετοιμάζει πεντανόστιμα λαζάνια με κιμά που αν τα φτιάξετε θα καταπλήξετε σίγουρα τα αγαπημένα σας πρόσωπα! Για τη συνταγή θα χρειαστούμε: 1 πακέτο λαζάνια (φύλλα) 100 ml ελαιόλαδο 1 kg. μοσχαρίσιος κιμάς 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 3 καρότα σε κυβάκια 200 ml κόκκινο κρασί 2 βάζα τριμμένη ντομάτα 500 ml ζωμός μοσχαρίσιος 1 […]

Ισλί: Πώς να φτιάξετε την ανατολίτικη εκδοχή του μελομακάρονου

Γιορτινά ισλί από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, με ζύμη βουτύρου! Υλικά Συνταγής 450 γραµ. αλεύρι γ.ο.χ. 250 γραµ. βούτυρο 125 γραµ. νερό 30 γραµ. ζάχαρη 1 βανίλια 1 κοφτό κ.γλ. μπέικιν πάουντερ Για τη γέμιση 150 γραµ. καρύδια ψιλοκομμένα 1 κ.σ ζάχαρη 1/2 κ.γλ. κανέλα 1 πρέζα γαρίφαλο 30 – 50 γραμ. σιρόπι από γλυκό κουταλιού […]

Η ιδανική συνταγή για την τέλεια υφή στην ψαρόσουπα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Αυτή η βελουτέ ψαρόσουπα με λαχανικά, είναι ο ιδανικός τρόπος για να μαγειρέψετε ένα νοστιμότατο ψάρι σύμφωνα με τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. ΥΛΙΚΑ 600 γρ. μπακαλιαράκια PESCANOVA 2 κρεμμύδια ξερά 2 κολοκύθια 2 πατάτες 2 καρότα 2 ώριμες ντομάτες 1 μάτσο σέλινο 1 ½ λίτρο νερό 1 ½ φλ. ελαιόλαδο 2 λεμόνια αλάτι φρεσκοτριμμένο […]

Χρήστος Βέργαδος: Η συνταγή κόλαση για τον κορμό μιλφέιγ με πραλίνα

Στην κουζίνα του «Χαμογέλα και Πάλι» μπήκε ο Χρήστος Βέργαδος για να φτιάξει ένα απίστευτο γλυκό, κορμό μιλφέιγ με πραλίνα. Η Σίσσυ Χρηστίδου πήγε δίπλα του και όταν ο pastry chef έριξε παραπάνω πραλίνα στο γλυκό, η παρουσιάστρια του είπε: «Εμένα καθόλου δεν με πειράζει». Μάλιστα, ο Βέργαδος την ρώτησε αν θέλει να την σερβίρει, […]

Η τέλεια ιδέα για μικρούς και μεγάλους: Λαχταριστά hot dog από την Κατερίνα Λένη

Η Κατερίνα Λένη ετοιμάζει στην εκπομπή «Super Κατερίνα» πεντανόστιμα hot dog! Για τα ψωμάκια θα χρειαστούμε: 500 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακ. ξηρή μαγιά 1 πρέζα αλάτι 50 gr. ζάχαρη 220 ml γάλα πλήρες (χλιαρό) Για τη σάλτσα: 1 βάζο μαγιονέζα 2 κ .σ. μουστάρδα Dijon 7 -8 αγγουράκια μικρά ψιλοκομμένα (πίκλες) […]

Ο pastry chef Δημήτριος Μακρυνιώτης φτιάχνει ραβανί με σοκολάτα

Ο pastry chef Δημήτριος Μακρυνιώτης φτιάχνει ραβανί με σοκολάτα στην εκπομπή Love It. Υλικά για το ραβανί 300 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 50 γρ. κακάο ΙΟΝ 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 μεσαία αυγά 200 γρ. γιαούρτι πλήρες 180 γρ. ζάχαρη 200 ml σπορέλαιο 20 γρ. μπέικιν πάουντερ Βανίλια Ξύσμα από πορτοκάλι ή λεμόνι […]

Η αλμυρή εκδοχή των κρουασάν: Γεμιστά με κιμά από την Κατερίνα Λένη

Τα κρουασάν είναι ένα αγαπημένο σνακ για μικρούς και μεγάλους. Εκτός από την γλυκιά τους εκδοχή η Κατερίνα Λένη φροντίζει να μας μάθει και την αλμυρή. Η σεφ έφτιαξε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» λαχταριστά κρουσανάκια με κιμά! Για τη ζύμη θα χρειαστούμε: 1 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 ml γάλα πλήρες (χλιαρό) 1 […]

Ο Γιώργος Παπακώστας φτιάχνει κόκορα κρασάτο με μπέικον και μανιτάρια

Ο γνωστός chef, Γιώργος Παπακώστας φτιάχνει κόκορα κρασάτο στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη. Υλικά: 6 τεμάχια μπούτι, στήθος ή μιξ 500 ml κόκκινο κρασί 120 γρ. μπέικον κομμένο σε χοντρά κομμάτια 220 γρ. μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο 220 γρ. μανιτάρια 2 καρότα 4 σκελίδες σκόρδο θυμάρι 2 φύλλα δάφνη 500 ml ζωμό κοτόπουλο μαϊντανό Δείτε […]

Burger με ψητά λαχανικά και χαλούμι από την Κατερίνα Λένη

H Κατερίνα Λένη μαγείρεψε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» τα burger λίγο διαφορετικά και ήταν πεντανόστιμα! Αυτή τη φορά στη συνταγή δεν μπήκε κιμάς, αλλά ψητά λαχανικά και χαλούμι που απογείωσαν γευστικά το αποτέλεσμα. Για τα ψωμάκια θα χρειαστούμε: 1 kg. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κύβος νωπή μαγιά 300 ml χλιαρό νερό 1 γερή […]

Τι κερδίζουν όσοι κοιμούνται γυμνοί – Οι τροφές που καταπολεμούν την αυπνία

Ο διατροφολόγος, Δημήτρης Πέτσιος, απαντά, στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, στο ερώτημα ποια είναι η κατάλληλη διατροφή για την καταπολέμηση της αϋπνίας. Σύμφωνα με έρευνα, όσοι κοιμούνται γυμνοί έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν ύπνο υψηλής ποιότητας (53% έναντι 27%), από αυτούς που κοιμούνται με πυτζάμες. Ενώ όσοι προτιμούν ένα ζεστό δωμάτιο κοιμούνται καλύτερα σε σχέση […]

Ο chef Αλέξανδρος Παπανδρέου φτιάχνει γιουβαρλάκια κοκκινιστά

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου έφτιαξε γιουβαρλάκια λίγο διαφορετικά στην εκπομπή Love it. Αυτή τη φορά ο chef δεν τα έκανε αβγολέμονο αλλά κοκκινιστά. Υλικά Για 4 άτομα 500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά 120 γραμμάρια ρύζι γλασέ 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο Ξύσμα από 1 λεμόνι 50 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο 1 αυγό Για το μαγείρεμα: 1½ […]

Τα Halloween cupcakes με λεμόνι που θα σας ξετρελάνουν – Η συνταγή του Χρήστου Βέργαδου

Με αφορμή την Κυριακή του Halloween, o Χρήστος Βέργαδου έφτιαξε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» υπέροχα Halloween cupcakes με λεμόνι. Θα χρειαστείτε: Για τα cupcakes: 3 αυγά 170 γρ. ζάχαρη 70 γρ. κρέμα γάλακτος 200 γρ. αλεύρι 50 γρ. βούτυρο λιωμένο ξύσμα από 2 λεμόνια 1 πρέζα αλάτι 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 150 γρ. μύρτιλα […]

Η θεϊκή τυρόπιτα με μπεσαμέλ της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Η τυρόπιτα με μπεσαμέλ είναι μια σπιτική τυρόπιτα αφράτη και λαχταριστή με γέμιση κρεμένια. Για να φτιάξουμε αυτή τη χωριάτικη τυρόπιτα με τραγανό φύλλο, συγκεντρώνουμε πρώτα τα υλικά μας. Υλικά Για το σπιτικό φύλλο 750 γραμ. αλεύρι 1.κ.σ. ξίδι 1 κ.σ. αλάτι 1/2 φλ. ελαιόλαδο Νερό χλιαρό, όσο πάρει (περίπου 400 ml) 2 κ.σ. βούτυρο […]

Κουλούρια με σουσάμι: Σαν της Θεσσαλονίκης δεν έχει!

Τα κουλούρια Θεσσαλονίκης έχουν ιστορία, είναι μερακλίδικα, είναι νόστιμα και ιδανικά για πρωινό, δεκατιανό ή σνακ! Και ενώ μέχρι τώρα τα αγοράζαμε, ήρθε η στιγμή να μάθουμε να τα φτιάχνουμε! Δείτε τη συνταγή: Υλικά για κουλούρια Θεσσαλονίκης foodurismo (18-20) 500 γρ. αλεύρι σκληρό (χρησιμοποίησα Robin Hood, που είναι για τσουρέκια αλλά κάνει και όποιο άλλο […]

Ταμπουλέ: Η λιβανέζικη σαλάτα με την υψηλή θρεπτική αξία

Η σαλάτα ταμπουλέ είναι αρωματική, ελαφριά και δροσερή και προέρχεται από τη λιβανέζικη κουζίνα. Τα υλικά της είναι απλά: Μαϊντανός (δύο διπλές χούφτες ψιλοκομμένος) Δυόσμος (μια μονή χούφτα ψιλοκομμένος) Κρεμμύδι (1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια -μόνο το λευκό μέρος και λίγο από το τρυφερό πράσινο-) Ντομάτα (1 μικρή ντομάτα σφιχτή σε […]

«Πυξίδα Φαγητού»: Αυτό είναι το πιο ολοκληρωμένο σύστημα ταξινόμησης των τροφίμων από τα χειρότερα έως τα καλύτερα

Επιστήμονες στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων σημαντική συμβολή είχε μια Ελληνίδα διατροφολόγος, δημιούργησαν ένα νέο – πιθανώς το πιο ολοκληρωμένο και επιστημονικό μέχρι σήμερα – σύστημα κατάταξης των τροφίμων με βάση το πόσο ανθυγιεινά ή υγιεινά είναι, φιλοδοξώντας να ξεκαθαρίσουν σε μεγάλο βαθμό τη σύγχυση των καταναλωτών. Η λεγόμενη «Πυξίδα Φαγητού» (Food Compass) – επίκαιρη […]

Γιώργος Παπακώστας: Φτιάχνει Smash burgers

Ο chef, Γιώργος Παπακώστας φτιάχνει τα απόλυτα Smash burgers. Τα πεντανόστιμα smash burgers έχουν τα εξής συστατικά: 800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά με 20% λίπος, 6 φέτες τυρί cheddar, 6 μαλακά ψωμάκια, 100 γρ. μαγιονέζα, μαρούλι ψιλοκομμένο, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, αγγουράκι πίκλα ψιλοκομμένο Εκτέλεση: Για τα μπιφτέκια Το μεγαλύτερο μυστικό για το burger είναι στο κρέας, καθώς […]

Φθινοπώριασε και έχουμε όρεξη για αχνιστή, κόκκινη φασολάδα!

Ήρθε το φθινόπωρο και η όρεξη μάς άνοιξε για αχνιστή, κόκκινη φασολάδα! Εμείς βρήκαμε τα καλύτερα μυστικά για την πιο νόστιμη φασολάδα που έχετε δοκιμάσει ποτέ, που θα σας ξετρελάνει, πάντα με τα πιο απλά βήματα. Αν σας αρέσει χυλωμένη τότε το σιγανό βράσιμο είναι μυστικό κρεμώδη υφή. Χρειάζεται υπομονή αφού ο χρόνος που η […]

Μερακλίδικα πιροσκί: Η Κατερίνα Λένη σού δείχνει την πιο εύκολη συνταγή για να τα ετοιμάσεις

Εύκολα, μερακλίδικα και ό,τι πρέπει για την ώρα που πιάνουν οι «βαριές» λιγούρες. Η Κατερίνα Λένη ετοίμασε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» λαχταριστά πιροσκί που δεν θα σας κουράσουν στην προετοιμασία καθόλου. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε κατά γράμμα τις οδηγίες και τα μυστικά της και προτού το καταλάβετε θα βρεθείτε να […]

Πρασοτυρόπιτα για… τεμπέληδες με τα πιο απλά και εύκολα βήματα

Μία συνταγή για τους πιο τεμπέληδες της παρέας έδειξε ο σεφ Νικόλας Σακελλαρίου στην κουζίνα της «Ελένης». Ο ίδιος την αποκαλεί «φοιτητική» συνταγή αφού ούτε πολλά σκεύη, ούτε πολλά υλικά απαιτεί κι έτσι είναι ιδανική για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα σπιτικό φαγητό χωρίς τις έξτρα σκοτούρες. Θα χρειαστείτε: 500 γρ. φύλλο κρούστας 6 πράσα, […]